3 693    5    0  

bygge nytt: men skal vi selge først eller ta opp fullt byggelån.

 331     bøgda, Midt Norge     0
Vi har funnet tomta, og er kun på planstadium i hodet.
Vi liker ikke å ta sjanser mht økonomi, og noe i oss sier at vi bør selge og leie fram til vi har ferdig hus. da vet vi hva vi har på bok, og hva vi må ha i lån. Banken gir oss byggelån, men vi er i tvil om plan a og b her. hva vi velger å la hende først?

På den andre siden er det også dyrt å leie, slitsom også med to barn på skole.
(vi gjorde dette for 10 år siden, og 10 år yngre enn nå,- i påvente av det rekkehuset vi bor i nå og bodde på 50 kvm i 5 mnd med den gang 4 barn. )

Jeg tenker at det koster å leie i et år også, kanskje skal vi heller risikere å måtte selge under den takst vi nå får av meglerne. selv om de sier markedet er bra for oss nå.
Vi har et attraktivt rekkehus, med nærhet til marka og badestrand, kjempeutsikt over fjord og by fra alle rom, nærhet til by, skole,golfbane etc etc, men boflaten er bare på 100 kvm og nøkternt oppussa.
kanskje taper vi 250 000 på takst nå ved å vente, men det er slitsomt og det koster å leie også.
hva blir mest kostbart. byggelån som løper i et år eller leieutgifter.
hva hadde andre gjort?
Signatur

   #1
 3 957     0
Vi har antatt byggestart Q3 2010 og har etter mange runder med kalkulator, bank, boliglev. og megler kommet frem til at vi sparer en del (mellom 30' og 50') på å selge først og dermed kunne benytte EK før vi tar av byggelånet....
   #2
 187     0
det kan lønne seg å ta opp et vanlig boliglån med pant i huset du allerede har. for så å flytte panten over på det nye, bit for bit. f. eks. ta ut 500 000 kr av lånet av gangen. sparer mye rente på dette.
   #3
 147     Telemark     0
Vi selger når huset når vi har sluttdato på nye huset. Låner 500 i slengen med pant i det som blir bygd. Takstmann er oppom å kikker før vi får utbetalt.
3,1 % rente på "byggelånet"

Finnes ikke rimligermåte å gjøre dette på for oss. Dessuten får vi verdistigning i 2 boliger samtidig.


http://meretheoghkonsbyggblogg.blogspot.com/
   #4
 944     Rogaland, Sola     0
Vi valgte å forsette å eie,mens vi venter på at ny bolig ska bli ferdig.  Forhåpentligvis taper vi ikke noe penger på verdi på bolig. Boligprisene har hittil bare gått oppover så satser på å lande i mål med budsjett her.

Det koster jo som du også sier selv å leie, å skal du leie et hus leil med en del såverom pga barn så kommer du lett opp i 12-13 tusen +++ pr mnd alt etter hvor i landet du bor.  Kan like godt da betale ned samme sum på lån og samtidig få fratrekk på skatten pga renter :)

Er dere i tvil så diskuter med banken, byggelån kan dere velge å betale ned renter på underveis i byggeporsessen eller spare alt opp å bake den inn i hovedlånet til slutt. Sannsyligvis sparer dere nok penger på å forsette og eie å så selge når dere flytter Smile
   #5
 5 412     Langhus     0
Vi skal også selge med tanke på å flytte rett inn i nytt hus.
Vi har som dere en bra beliggenhet (i forhold til naboene) og satser på at beliggenhet selger selv om markedet skulle bli tregere.

Økonomisk sett har vi tatt opp Flexilån med pant i dagens bolig og det nye huset og vil forhåpentligvis komme langt før vi eventuellt må gå over på byggelån.
Signatur