188    3    2  

Byggteknisk kunnskap for megler - hva mener du mangler?

 1     0
Hei!
Først og fremst vil jeg bare si takk til alle kyndige folk her inne på forumet som har hjulpet meg langt på vei hva angår kunnskap om bygg og bolig gjennom deres deltakelse på postene her inne.

Jeg er en eiendomsmeglerstudent som leser mye av det som dukker opp her, deriblant denne posten fra 2011 - https://byggebolig.no/bolig-kjop-salg/boligmegleres-kunnskap

Det er meg bekjent at mange ser på eiendomsmeglere som håpløse sleske mennesker i fin dress og med stor SUV, og at det egentlig er lite substans under det overfladiske. 

Jeg vet også at særdeles mange meglere unnskylder sine manglende ferdigheter rundt det byggtekniske med bakgrunn i at de ikke er takstmenn.

Jeg ønsker å lære så mye som mulig slik at jeg ikke blir den megleren. 
Jeg vil være den megleren som kan svare på så mange spørsmål som mulig dere måtte ha på visninger dere deltar på, og det håper jeg dere kanskje kan hjelpe meg litt med.

Spørsmålet mitt er enkelt - og forholdsvis komplisert. Byggverdenen er et eget beist med mange aspekter og undergrener, men jeg interesserer meg for alt dere måtte kaste min vei!

Hva skulle du ønske at meglere hadde mer kunnskap om?

Eksempelvis:
Har du møtt på en håpløs megler på visning som ikke kunne svare på noe som helst? Hva gjaldt dette?
Har du noen generelle byggtekniske tips som kunne gagnet meg å vite om?
Hva hadde din drømmemegler hatt kunnskap om?
Noe spesielt i TEK17?
Har dere lurt på noe mer konkret rundt informasjon gitt fra takstmann som megler burde hatt kjennskap til?


Del gjerne! Egne erfaringer og tanker som dere måtte ha er av super hjelp for meg! 

Tusen tusen takk for alle svar jeg måtte få i min søken etter å bli den mest allsidige megleren jeg kan bli Grin


   #1
 49     0
Nå er jo det tekniske fra enten fagmann eller ingeniør en lengre utdanning, og også en del erfaring i ettertid, så det vil være begrenset hva du kan gjøre med dette annet enn å være ydmyk ovenfor selger/kjøper når det gjelder byggtekniske ting. Finn gjerne faste fagmenn/ingeniører du kan rådføre deg med ifm. salgsobjekter.
   #2
 37     1
Synes dessverre mange takstmenn også faller igjenom faglig. De har uttrykk som "har ikke kompetansel på el-anlegg", "bør ses igjennom av fagfolk", "pga alder" etc etc.

Vi kjøpte et gammelt hus med ganske solid takstrapport, men andre hus som selges i nærheten har kun vage formuleringer om nesten alt.
HSt
   #3
 28 779     Lillestrøm kommune     1
Det er ikke nødvendig å være helt blank på kunnskap om tekniske ting selv om man ikke har formell utdannelse så jeg synes TS sitt fokus er lurt.

Jeg ble så irritert på en sløv DnB megler at jeg sorterte bort noen visninger basert på at det var denne megleren som var selgers representant. Da hadde jeg gjort selv alt megler hadde lovet å undersøke ved en tidligere visning, det kom ikke et komma av lovet oppdatering fra han. (Hus med tilbygg uten ferdigattest ikke bygd etter de vedlagte tegningene, det hadde han ikke oppdaget, tilbygget hadde en helt annen vinkel mot hovedhus enn det tegningen viste og størrelsen stemte heller ikke)