19 078    37    2  

Hva med skyvedørsgarderobe ved salg?

 827     Kongsberg     0
Hei.
Jeg har i dag hatt overtakelse av en bolig. Ved visning av boligen ble vi vist en flott skyvedørsgarderobe og eier viste oss den flotte innredningen fra Elfa.

Når vi i dag overtok boligen var hele innredningen fra Elfa skrudd ned og fjernet. Det var alså bare skyvedørene som stod igjen.

Det er ikke blitt opplyst om at innredningen ikke følger med boligen og i kontrakten står følgende:

"Tilbehør
Med eiendommen følger:

Varig innredning som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset eiendommen, slik som AA,BB,CC, og andre innebygde ting."


Er det noen som kjenner regelverket godt som vet om jeg har rett i at denne garderobeinnredningen som faktisk var skrudd fast i veggen burde følge med boligen?

Jeg takker for alle svar!
Signatur

   #1
 1 421     Bærum     0
Innredningen skal selvfølgelig følge med, med mindre forrige eier tok forbehold om at denne ville bli fjernet før budet ble akseptert. Kontakt megleren og få vedkommende til å ordne opp. Ingen grunn til å gi seg på dette.
Signatur
   #2
 171     0
Forrige eier har stjålet dette fra deg, det er ditt.Smile La megler ta saken, så får du nok det tilbake. Evnt. avslag i pris så du kan kjøpe nytt identisk.

Sikkert basert på missforståelse.
   #3
 150     Hordaland     0
Innredningen skal følge boligen, siden ikke noe annet er spesifisert.
  (trådstarter)
   #4
 827     Kongsberg     0
Oppdatering i saken - det skal ikke være lett....

Megler er enig med oss i at innredningen skulle stått igjen og har gitt selger beskjed om at de bør levere det tilbake. Selger fortsetter å stå på sitt, men har ingen god argumentasjon.

Jeg sendte skriftlig reklamasjon til selger for 3 uker siden der jeg ba om å få tilbakelvert innredningen i henhold til kjøpskontraktens punkt om tilbehør. Fikk til svar at de mener den ikke skal være med fordi den ikke er særskilt tilpasset boligen samt at vi ikke spesifiserte i vårt bud at innredningen skulle bli igjen.

Jeg mener denne begrunnelsen ikke er god nok. Jeg har jo heller ikke spesifisert i budet at toalettene og kjøkkeninredningen skal følge med, nettop fordi at de skal følge med dersom annet ikke er avtalt. Det samme mener jeg gjelder fastmontert innredning i garderobeskap.

I tillegg står det i salgsprospektet til boligen; "garderobeskap av høy kvalitet med praktisk oppbevaringsplass".  Ingen kan vel med god samvittighet hevde at et tomt garderobeskap gir praktisk oppbevaringsplass. Nå gjør ikke de skyvedørene annet enn at jeg mister 4m2 areal i gangen.

Neste skritt blir da varsel om forliksklage. Det er ufattelig kjedelig å bruke så mye tid på dette, men nå har det også blitt en prinsippsak og det er uaktuelt å la frekke folk slippe unna.
Signatur
   #5
 719     Stavanger     1

Megler er enig med oss i at innredningen skulle stått igjen og har gitt selger beskjed om at de bør levere det tilbake. Selger fortsetter å stå på sitt, men har ingen god argumentasjon.


HAHAHHAHA.. Megler sier at selger bør levere det tilbake, et klassisk og godt eksempel på at meglertjenesten er et haiprosjekt og at dem er totalt ubrukelig og forholde seg til etter et salg. Skal selge min leilighet nå og selger selv, koster meg rundt 20.000kr. Kommer ALDRI til og forholde meg til noe som helst meglerfirma.. Dem er flinke til og lage prospekter, finne fram div reguleringsbestemmelser, bestille tilstandsrapport ol. Dette klarer til og med jeg uten 5år på skole og alt for store annstrengelser. I tillegg vil jeg faktisk tørre og påstå at jeg er like kompetent til og selge leiligheten min som en megler, selv om jeg er brannmann...

Syntes det var leit og jeg ler ikke av saken din, bare måten megleren takler en slik situasjon på. Håper det ordner seg, bare stå på ditt. Så lenge denne skyvedørsgarderoben er nevnt i boligsalgsrapporten har du en god sak. Dra det så langt du orker.. Selger satser nok på at du går "lei".

mvh Kenneth
Signatur
   #6
 324     bøgda,-Sør- Trøndelag     0
og jeg som til og med har spurt om jeg får ta med meg avleggere fra hagen. jeg har nettopp solgt den, som den står. og derfor følte jeg at jeg måtte spørre om jeg kan ribbe hagen for planter, før jeg gjør det. folkeskikk heter det! men skyvedørsgarderobe er over folkeskikksmomentet.  ikke gi deg.
  (trådstarter)
   #7
 827     Kongsberg     0
Etter skriftlig reklamsjon som ikke førte til noe løsning og varsel om forliksklage som ikke ble besvart sendte jeg i august saken til forliksrådet. Har ikke hørt noe fra dem enda, men regner med de henter informasjon fra motpart.

Skal gi beskjed om hva som skjer videre...
Signatur

   #8
 5 116     Troms     0
Forliksrådsklage koster deg 2 rettsgebyrer à kr 980,-
En 4 m2 Elfa fullinnredet skyvedørsgarderobe koster antakelig 15-20000,- i innmat hvis dette er Elfas beste innredning (hengeskinner, uttrekkskurver i mesh i rammer osv)

Saken din er veldig sterk og du vil vinne frem i Forliksrådet med dette. Selgeren har jo fått betalt for garderobeskapene sine gjennom salgssum.
Enda verre blir det jo når det tom står annonsert i boligannonsen garderobeskapet.
Signatur
   #9
 2 174     Oslo     0

Hei.
Jeg har i dag hatt overtakelse av en bolig. Ved visning av boligen ble vi vist en flott skyvedørsgarderobe og eier viste oss den flotte innredningen fra Elfa.

Når vi i dag overtok boligen var hele innredningen fra Elfa skrudd ned og fjernet. Det var alså bare skyvedørene som stod igjen.


Etterpåklok:

Du skulle ikke overtatt boligen før dette var avklart.

Lykke til - denne saken vinner du!
   #10
 253     Midt i norges hjerte.     0
Selvfølgelig skal garderobeinnredningen følge med, så fremt ikke annet er presissert i papirene. :)

Da vi tok over vårt hus, hadde tidligere eier skrudd ned en gammel utslagsvask, som hang på kjøkkenet i 2.etasje. Fordi "vi ikke hadde bruk for den, siden den var skadet i emaljen". De skulle bruek den ute til blomsterpynt.

Jeg krevde vasken til bake av prinsipp. Så nå er det jeg som har en gammel vask, men blomster i. :P

(Og det tok laaang tid før de kom med den. Håpet vel vi skulle glemme det. Wink )