25 852    8    6  

Hvor finner jeg oversikt over kjøp og salg av boliger i distriktet?

 2 045     6
Vi har planer om å selge huset vårt og kjøpe et annet. Skulle gjerne ha visst hva andre boliger har gått for i området. Avisa kommer jevnlig med slike oversikter, så jeg antar det er offentlig informasjon. Men hvor finner jeg disse opplysningene?

   #6
 344     Rælingen     0
Dæven, forrige eier av huset mitt har tjent GODE penger på de 7 årene den familien bodde her ser det ut til... 1 mill på de årene uten noe annet enn normalt vedlikehold er vel god en fortjeneste?
Signatur
   #7
 336     Porsgrunn     0
Fytti,forrige eier av huset til kamerat tjente 1mill siden 2006 med null oppussing. Når sprekker boblen? Den kan vel ikke øke 1mill til?

   #8
 3 387     0
En kollega av meg kjøpte en toroms leilighet like ved sentrum for drøyt hundre tusen for maange år side. De pengene kan han kysse farvel sa "alle". Han har betalt minst 15 tusen for mye. Helt tullete.

Han tjente flere hundre tusen på den leiligheten og i forrige uke ble den solgt for godt over en mill.

Jeg kjøpte en ettroms for en mill og femti for drøyt fem år siden, det mente folk var i meste laget. Solgte for kort tid siden for en million femhundre og seksti tusen. Det ble omkring hundre tusen netto pr år på en leilighet. En bolig jeg solgte etpar år før hadde steget med nærmere tre millioner. Leiligheten hadde jeg ikke vasket vinduer selv engang, men på boligen hadde jeg lagt inn mye penger.

Så lenge det koster enda mer å bygge nytt vil boligprisene stige. De siste årene har det blitt bygget lite boliger samt at innvandring og flytting til sentrale strøk gir et press på boligmarkedet. Det finnes rimelige boliger, men de er rimelige siden så få vil bo der.

Husk at en liten toroms i sentrale London koster mer enn en fireroms med høy standard på Frogner. At prisene vilstige garantert. Og en antar at lønnsnivået i Norge vil stige i Norge de kommende årene.

Jaggu er jeg heldig som har levd/lever i gullalderen i verdens desidert rikeste land.