jaf
   #11
 4 519     tromsø     1
Legg et bilde av huset her. Hus fra 1960 ? Gamle vannledninger, avløpsledninger som må byttes ? Dårlig el anlegg ? Dårlig isolert? Med 10 cm dårlig isolering i vegg og 10 blå ute,er det mest behagelig å sitte 0,5 meter fra veggen i stua? Alt dette vet selger. Fort 1 mill i kostnader. Megler prøver å overse det. Meglers jobb er å selge. Men med stillestående eller synkende priser, så tar flere seg tid til å vente. Da blir megler også mer fleksibel. Det er like mye skam å forlange 4 mill for et hus som med utbedringer vil koste 5. Om vannledningen inn med trykk gir opp til høsten kommer kostnadene.

   #12
 85     0
Et slikt hus trenger vel fort nytt tak også om det ikke er gjort, nye bad, kjøkken... Huff og huff.
  (trådstarter)
   #13
 15     Rogaland     0
Huset er bygd i 2003, og noe oppussing som gulv og nytt bad i 2013.
Så det er egentlig ingenting som bør gjøres. I dag er prisantydning gått ned til 3 750 00 Wink

Var også i banken, de mener at vi må selge før vi kan by på ny bolig. Synes dette er litt merkelig, så plutselig kan man sitte med ingen hus... vi MÅ ikke flytte, vi bare ser følger med om det dukker opp noe bra... Ermm
   #15
 174     Stavanger     0
Tipper Rogalands-området? I tilfelle er det ikke uvanlig praksis nå, med mindre dere har en veldig attraktiv boligtype, eller bra med sparing (som kan brukes den tiden dere sitter med 2 lån/mellomfinansiering)
Signatur
KE
   #16
 2 904     Hordaland     0
Det er ikke noe kjekt å sitte med to boliger i ett tregt marked, sitter du derimot med en leilighet i dag er det enklere å for eksempel leie ut om boligen ikke skulle bli solgt.
   #17
 2 320     Vestlandet     0
Det å evt. sitja med to boligar med lån på skal ikkje vera noko problem, såframt du har inntinntekt nok til å betala begge låna, dersom det bert naudsynt. Ellers hadde eg aldri turd.

Sjølv har eg fått klarsignal frå fleire bankar til å ta opp nytt boliglån utan å ha solgt noverande bolig. Dette er vel å merka i ei prisklasse langt under den TS er i.
Signatur

   #18
 140     0
På vårt var prisantydning 4. Vi bydde 3. Selger kom med motbud på 3.3. Vi kom med motbud på 3.1. Selger sa nei, ok, vi slo huset fra oss. Det gikk en dag, og så ringte megler og sa at 3.1 var akseptert. 900 000 under prisantydning. Dette var i 11 og takst idag er 4.5
   #19
 5 489     0
Hvor i landet er det snakk om? Man bør jo se an markedet når man gir et bud, men til syvende og sist handler det (for min del) om hva et hus er verdt. Da må man se på husets tilstand, husets verdi for akkurat deg (noen ting er viktig for deg, andre ting er ikke så viktig for deg) og risiko for hvordan markedet utvikler seg fremover. Vi er på husjakt i Rogaland for tiden, og det er kjøpers marked - selv om mange (både selgere og kjøpere) sitter på gjerdet og venter. Selgerne vil ikke legge ut hus i påvente av at markedet skal opp igjen. Kjøpere vil ikke slå til på hus nå i påvente av at markedet skal videre ned. Da stopper alt opp.

Her er det slettes ikke uvanlig med bud på 15-20% under prisantydning i disse dager, og for mange hus vil ikke det være sett på som "skambud". Problemet med såkalte skambud er at man bare oppnår to ting: 1) Man irriterer selger, og han flytter seg ikke fra sin opprinnelige oppfatning av "riktig pris", og 2) Man kan trigge andre potensielle kjøpere slik at man får en budrunde.

Det ultimate problemet i Rogaland er at selgere er fast bestemt på at 1) prisen på akkurat hans hus har på magisk vis holdt seg høy selv om markedet ellers har falt, og 2) prisene skal uansett opp igjen om et år eller noe slikt, så det er ingen grunn til å gi 20% rabatt. Da blir man aldri enige...

I ditt tilfelle, uten å kjenne verken hus eller marked, syntes jeg ikke det nødvendigvis er et skambud å legge seg på 3.1 når huset har ligget ute siden 2015. Da har markedet gitt melding om at huset ikke er veldig attraktivt, og kanskje er det prisen det er noe feil med. Spesielt ikke nå når prisantydning er 3.750.000.

Det viktigste for deg er å bli enig med deg selv om hva din smertegrense er. Da mener jeg ikke hva banken syntes, men hva du selv tenker. Når du i ettertid skal fortelle folk hva du kjøpte huset for - hvilken sum vil du være komfortabel med å snakke om, og hvilken sum vil du være litt småflau over å fortelle? Du bør også se på hva andre hus i området går for, og hva selger i sin tid kjøpte dette huset for. Det hjelper deg til å se situasjonen litt fra selgers perspektiv. Til syvende og sist er et boligkjøp en forhandling mellom to parter, og en såkalt nøytral megler i midten som selvsagt egentlig er på lag med den parten som betaler honoraret hans...