244    10    0  

Kan noen hjelpe med kjøp av hus privat (utenom megler)?

tcp
 988     0
En kjenning skal selge sitt rekkehus, og jeg er interresert.
Jeg tenker litt på å kjøpe huset utenom megler.

Hva bør en tenke på her og hvor mye kan man spare ?

TSt
   #1
 9 744     0
Få en god taksmann til å gå igjennom huset. Ellers kan en jo spare en del men en må jo overbevise selger om at han får rett pris.
   #2
 209     0
Det er ikke store tingen å spare for en selger. Enten må du ha advokat, som skal ha sin del av kaka, eller en megler som også skal ha sin del av kaka. Det er ikke gratis å formidle boligsalg mellom to parter, og det er ikke noe hvem som helst kan (burde) gjøre.

Det man sparer på å selge privat er boligfotografering, evt styling, annonse på Finn, prospekt, visning og budrunde. Ellers er det meste likt, hvis du skal gjøre det "rett" (Takstmann, kontrakt, skjøte etc).

Så gjenstår det å overbevise selger om at sparingen skal videreformidles til deg. Selger slipper jo å rydde huset og ordne til visning og slikt.
tcp
  (trådstarter)
   #3
 988     0
Det som er greia, at huset har ligget ute for salg tidligere, men fikk det ikke solgt, ligger ikke ute for salg lengre, men er utleid.
Så takstmann/tilstandsrapport o.s.v har selger.
tcp
  (trådstarter)
   #5
 988     0
Bør eller er det ikke vanlig med boligeierforsikring/eiendomskifteforsikring ?Boligselgerforsikring (eierskifteforsikringBoligselgerforsikring (eierskifteforsikring
wth
   #6
 232     NA     0
Tror det er ganske vanlig, men nødvendigheten kan nok diskuteres. Burde vurdere nytten ift. annen gratis rettshjelp gjennom fagforening og andre medlemskap, samt type bolig.

Boligkjøperforsikring er relativt billig, men selger er dyrere.

HSt
   #7
 28 884     Lillestrøm kommune     0
Det bør være mye å spare på provisjon til megler
Dere deler gevinsten ved litt lavere pris, nytten av eierskifte for kjøper er minimal for en får normalt ikke utbetalt retttmessige krav heller uten å gå til sak.


   #8
 353     Tromsø     0
Hvir mye du sparer kommer an på huset. Jo dyrere hus des mer skal megler ha i provisjon. Her i tromsø vil du spare ca 50k på fastprisen ved å selge utenom megler.
   #10
 21 202     Akershus     0
Vær obs på forskjellen på boligselgers forsikring og boligkjøpers forsikring.
Signatur