#31
 1     Norge     0
Jeg synes alt dette ble bittelitt komplisert.
Tenkte jeg skulle skrive hva jeg kunne tenkt meg å gjøre med et hus.

Et gammelt hus, bygd på 50 eller 60-tallet eller en annen tidsperiode som kan være aktuell. (Spørs hva som er til salgs etc.)
-Kjøpe det, og pusse opp.
-Pusse opp slik at det har en ca. 8 soverom, med noenlunde like stor størrelse.
-Ha 2 bad, med 2 atskilte toalett.
-Ha 1 kjøkken, og 1 vaskerom.
-1 oppbevaringsrom/kott (lite kvm)
-Kanskje noe ekstra som jeg ikke har tenkt over.
Deretter leie ut soverom alt etter hvilken størrelse de har, fra 3500 kr til 5000.
Strøm inkludert eller ekskludert er ikke tatt med i beregningen.

La oss si at jeg har 8 rom med ca. 4500 kr pr rom x 8 = 36 000 i rene inntekter.
Blir det 36 000 x 0,72% (28% skatt) = 25 920 kr etter skatt? Er snakk om ET (1) hus som leies ut, ikke atskilte boenheter.
Denne summen blir jo delt til at jeg velger å betale ned 15 000 kr på lån, deretter 10 000 kr til diverse ting som skal være inkludert i husleia. Kommunale avgifter, TV, internett, KANSKJE strøm etc.
Har ikke så meget med egenkapital, men både mor og far stiller som kausjonister eller ansvarlig etc. hvis dette kan bli aktuelt.

Jeg skal IKKE bo i huset selv. Er bare ment som en ren investering. La huset være der i kanskje 10-20-30 år, før jeg eventuelt bestemmer for å bygge det om til privat bolig å selge det. Eller rett og slett lar det være med utleie.
Der jeg planlegger er det hardt press etter bolig/leilighet/rom.
Andre ting som fradrag på skatten om oppussing etc? Jeg kan absolutt ikke noe om oppussing, og må nok leie inn firma for å ta den biten for meg. Avdrag her?

Hvis det er noe jeg glemmer, så vær vennlig å ta til etterretning at jeg ikke kan så mye om dette.
Er dette lurt i det hele tatt? Slik jeg ser det, så vil jo inntektene jeg får inn nedbetale lån ganske raskt (alt er relativt). Og om det ikke er tilfelle, så vil jo dette være en god investering med tanke på pensjonisttilværelsen. Eller et steg ut i entreprenørtilværelsen?

Jeg for min del har ikke peiling om det er lurest å starte AS eller DA etc. Hva mener dere?

Er foreløpig bare noen tanker jeg har gjort meg, og er meget interessert etter tilbakemeldinger!

Takk for alle svar! Grin

hro
   #32
 1 574     Trondheim     0
Regnestykket er fint det, men mangler faktum at du må påregne at hyblene ikke er utleid hele tiden. Regne inn hva det koster i tid og kr å administrere 8 kroppskontakten. Litt usikker på om det er verdt arbeidet for snaue 1000 lappen...
Signatur
   #33
 73     os/hordaland     0
Hvis firmaet du starter sammen med venn/ elelr enkeltmannsforetak leier garasjen din for gjengs leie og du på denne måten får skattefri inntekt til ditt private hus er dette mulig?
   #34
 992     Østlandet     0
Hvis firmaet du starter sammen med venn/ elelr enkeltmannsforetak leier garasjen din for gjengs leie og du på denne måten får skattefri inntekt til ditt private hus er dette mulig?


Hva tror du skattemyndighetene sier?

Formålet med firmaet er garasjeutleie, du er deleier, firmaet leier garasje av deg og du som person leier garasjeplass av firmaet? Rimelig sikker dette blir oppfattet som snusk.

Ønsker du å leie ut garasjen din til noen andre, så er det jo bare å gjøre det uten noe fiksfakseri. Du skatter 28% av inntektene minus vedlikehold. Det bør være enkelt å bruke noen kroner på "vedlikehold" av garasjen.
   #35
 73     os/hordaland     0
Hvorfor er dette snuskete da du trenger et sted å lagre overskuddsmatriell??
   #36
 992     Østlandet     0
Hvorfor er dette snuskete da du trenger et sted å lagre overskuddsmatriell??


Fordi du sitter på alle sider av bordet. Jeg aner ikke om det formelt sett er ulovlig, men ville nok fått en forhåndsuttalelse fra skattedirektoratet før jeg gjorde noe slikt.

Forøvrig ser jeg ikke at du skulle tjene noe på dette versus å kun leie ut garasjen. Inntektene går til firmaet. Skal du ha penger ut av firmaet må du skatte.
Ebe
   #37
 4 452     Vestlandet     0
Spør banken din om å få et excelark som omhandler hvor mye du må ha av leieinnteker for å dekke lån. DNB har f.eks dette, jeg fikk det når jeg og samboeren min vurderte om vi skulle leie ut eller selge hennes bolig. Det excelarket har med fradrag for lån, vedlikehold, fradrag for vedlikehold, skatt, fredrag for uutleid rom osv. Man får en ganske fin oversikt.

Ang AS eller ikke vil jeg tro at gode skriftlige avtaler, felles kontoer med forskuddsinnbetaling og åpenhet holder.

Det er fult mulig å tjene på dette i det lange løp. Ved vårt regnestygge så fikk vi med leieinntektene betalt ned renter OG avdrag 100%. Riktignok så går man fort litt i minus på likviditeten (penger ut/inn hver måned), men tjente på det sett året under ett. Og i tillegg får man hele verdistigningen.

Men husk, dette er ikke snakk om raske penger. Det er snakk om en langvarig investering evt pensjonsparing Smile
Signatur