#61
 350     Norge     0

Hehe,fælt så folk henger seg opp i det der med å stryke de fra lista. Jeg hadde nok ikke gjort det,men det er mer et utsagn i frustrasjon over at de er så "vrange", på samme måte som de sikkert tenker at vi er "vrange".


De vil jo ikke betale mer enn huset er verdt. Det er jo ikke verdt mer enn 1,9 mill for øyeblikket.

   #62
 1 617     Rogaland     0
Har dere inntekter på huset kan de selvsagt trekkes fra renteutgifter. Men husk du må tenke at du kunne hatt 2mill i banken og ikke hva du har i lån.
Men dette med markedspris synes jeg er superenkelt.

Et objekt er ikke verdt 1øre mer enn hva markedet er villig til å betale. Uansett hva selger ønsker/mener/tror etc.
Jeg var selv i samme situasjon sist. Selger mente eiendommen var verdt nærmere 7mill.
Da ingen bud kom la jeg inn et bud på 4,5mill for å se om det var andre interessenter. Da ble det en liten budrunde som stoppet på 5,2 med vi med høyeste bud.
Megler ba da om vi ikke kunne gi et bud på 6mill så kville kansje selger vurdere salg.
Mitt argument var da -hvorfor skal vi betale mer en markedspris som akkurat da var 5,2mill? I følge megler var eiendommen minst verdt 6mill. Jeg ba da megleren presentere en iteressent som ville gi den summen. Da hadde det vært lettere å budt for da ville vi visst at markedet var enige med oss. Men å gi mer enn markedet er etter mitt skjønn uklokt og unødvendig. Selv om man har råd til det.
  (trådstarter)
   #63
 756     Østlandet     0
Jeg synes det blir litt svart-hvitt å si at et objekt ikke er verdt mer enn hva markedet vil gi. Hvordan skal man måle hvor mye markedet egentlig vil gi? Er det det budet du får inn etter at boligen har ligget ute en uke eller skal man ha en grense på 6 mnd og se hva slags bud man har fått inn da? det jeg mener er at man må ta hensyn til tidsaspektet også. Og hvor mye n en er villige til å gi kommer jo og an på hvor godt de har lest takstpapirene bl.a. Hørte om en nå som ga bud på et hus som lå til 2.1 mill. Han ga 50 000 kr under takst. Når han skulle skrive under papirene viset det seg at han ikke hadde lest taksten godt nok. Der stod det bl.a at det var mye fuktskader og el-anlegget var ikke godkjent. Han nektet derfor å betale så mye som han hadde bydt. Det er så utrolig mange faktorer som spiller inn på hvor mye noen vil gi. Jeg tror det er mer tilfelig enn som så. Plutselig er det en tilfeldig person som stikker innom finn.no og tilfeldigvis finner drømmeboligen som nettopp HAN hadde drømt om og er derfor villig til å gi mer enn nok. Wink
   #64
 841     0
Du prøver å overbevise feil folk.

Det er klart at det er kjøper som bestemmer markespris. Du kan jo selvfølgelig ha din egen pris, men det hjelper svært lite om du ikke har kjøpere.

I ditt tillfelle, en bolig med utleie mulighet til 2.050.000kr er egentelig en billig sum, men så er det diverse faktorer som spiller inn, beliggenhet, tilstand osv.

Når du da har 7stk som er interessert i boligen din og det kommer inn et bud på 1.900.000kr og ingen av de resterende 6 på listen viser interesse, da bør det ringe en bjelle. Da betyr det enten at det finnes mye ute på markedet hvor du bor til en bedre pris i forhold til beliggenhet, tilstand på bolig.

Du burde jo fått et greit bilde på hva prisen burde ligge på når 7 kjøpere ikke ønsker å gi den summen du vil ha.

Det du kan gjøre, er å sitte på gjerdet og håpe at markedet vil vokse videre noe som gjør at dere kan være heldige, om la oss si et år og få det dere ønsker. Og det kan jo skje et under at en eller annen raring kommer plutselig å byr takst. Men er vel større sannsynlig for at han er mer enige med de 7 andre..

Så alt er opp til deg Smile
  (trådstarter)
   #65
 756     Østlandet     0
Jeg tror grunnen til at mange kom på visning er at de trodde det var tre soverom i hovedetasjen og at man da fortsatt kunne ha utleiemulighet. Nå er det bare to soverom i hovedetasje og ett i underetasje. Underetasjen er bare setngt av med en lettvegg,så skulle vi fortsatt bodd her ville vi åpnet opp og tatt i bruk hele huset.Det står svart på hvitt i prospektet at hvilke rom som er i hver etg osv, allikevel tror jeg flere kan ha oversett det. Vet ihvertfall om to par som har sagt at det var grunnen. Det var to stk som bød mot hverandre. Et par fra byen som jeg har referert til her flere ganger og et ungt par fra bygda. Det unge paret fikk ikke mer i lån enn 1,9 mill. De fra byen tror vi at vi kan klare å presse lenger pga den store interessen de viser. Boligen har ligget ute i 20 dager,så tenker at det ikke er veldig lenge her på bygda. Jeg vil prøve å ha is i magen litt til;)
   #66
 22 342     Akershus     0
Er det det budet du får inn etter at boligen har ligget ute en uke eller skal man ha en grense på 6 mnd og se hva slags bud man har fått inn da?
Hven er interessert i å by på noe hvor det tar et halvt år før man får en avklaring?

Verdien er hva markedet er villig til å gi i øyeblikket.
  (trådstarter)
   #67
 756     Østlandet     1
Spørsmålet er hvilket øyeblikk man skal slå til på da!?

   #69
 1 617     Rogaland     0
Det er riktig resonert. Problemet er at det vet man ikke..
Er man i salgsposisjon håper/tror man at prisen er mulig å få høyere motsatt om man er på kjøpersiden. For dem som har prøvd seg litt på børsen ser man dette lynkjapt og brutalt ;)
I husmarkedet går denne prossesen mye tregere heldigvis. Så ja det kan selvsagt komme mange flere interessenter på banen og presse verdien opp. Men vær også obs på at interessenter følger ofte nøye med i markedet og legger merke til objekter som ikke blir solgt. Det kan skape en negativitet rundt objektet, man lurer på om det er noe galt med eiendommen etc.
Nå er denne eiendommen relativt rimelig så dette burde gå veien. Om det blir +- 50k i forhold til verdivurdering ville jeg ikke brukt mange kalorier på det.
   #70
 1 631     Villmarkstoppen, Malvik     0

..Verdien er hva markedet er villig til å gi i øyeblikket.
Dette er veldig forenklet - å si at 1,9 er verdien nå er veldig greit, men denne verdien kan forandre seg til 2,1 i morgen om det kommer en ny interessent på banen og det blir budrunde.

Vi la ut vårt forrige hus omtrent akkurat da alt begynte å gå i dass i boligmarkedet - mars 2007 - for 2.270.000.
Høyeste bud før sommeren var vel 1,9 som vi da syntes var alt for lite.
Etter sommeren og ørti visninger, nye bilder osv - totalt dødt, ikke et skambud engang...

Tok huset av Finn i oktober, byttet ut furudørene med simple hvitmalte dører, malte ellers 'alt' av det 11år gamle furuhælvetet hvitt/lyst (total kost 3-4000), og kjørte ny visning rett over nyttår 2008.
Bang - 2 nye interessenter som endte opp med budrunde, fra 2.050.000 opp til 2.250.000 i løpet av en times tid, og dermed ble huset solgt.

Selv med renter, frustrasjon, ekstra arbeid og dårlig nattesøvn ble det til slutt lønnsomt å ha is i magen... Smile