#71
 9,677     Kysten     0
Det er rett at en vet ikke hva som dukker opp av kjøpere. Er det en liten plass er det jo mer begrenset med kjøpere og sikkert også lavere pris. Det er også klart at to soverom er lite for mange, og hvis de da må basere seg på utleie går jo ikke dette huset å kjøpe for dem. En annen ting er om leiligheten er godkjent som utleieleilighet? Hvis den ikke er det er det farlig å markedsføre den som det. I vårt hus er det leilighet i kjelleren. Denne har vi ikke leid ut på mange år, og vi kan ikke markedsføre huset med at det er en utleieenhet i huset. Om noen kjøper og likevel gjør det er en annen sak. Dette ble en liten avsporing.

Du virker veldig ivrig på å selge huset av en eller annen grunn, så spørsmålet er jo om du er villig til å ha det ute for salg til september oktober og kanskje lengre. Sommer er dårlig salgssesong om ikke du ligger i et ferieområde. Da kan jo noen ferie folk finne på å kjøpe.

   #72
 1,617     Rogaland     0
Det er riktig det at markedspris alltid vil svinge. Men uansett er det alltid en gitt pris det øyeblikket man måler. Og ja det kan lønne seg å vente om markedet går den veien man tror/håper.
Når jeg kjøpte mitt hus tapte selger over 300k i renter på de 18 månedene han brukte på å møte markedet. I tillegg vant vi vår 2. budrunde 6 måneder etter den første runden 500k lavere. så totalt sett kunne han hatt 800k mer på konto om han hadde latt markedet styre dette selv. Nå hadde han sikkert råd til dette, men surt allikevel.
   #73
 9,677     Kysten     0
Vanskelig å spå boligpriser, men akkurat nå synes jeg det ser ut for å øke på en periode. Surt for han som solgte til deg, hyggelig for deg Wink
   #74
 1,617     Rogaland     0
Jo vi var selvsagt fornøyd med å spare 500k. Men rasjonelt sett var det markedspris da. Vi la oss kun 50k over nærmeste budgiver så det var greit nok.
Men vi kunne jo like gjerne tapt og ikke fått den eiendommen vi så lenge hadde siklet etter..
   #76
 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0


malte ellers 'alt' av det 11år gamle furuhælvetet hvitt/lyst
Det regner jeg med tok sin tid.
Det tok faktisk mindre tid enn jeg hadde ventet - og det som ville tatt tid, å male dørene gikk på en svisj ved å bytte dem i billige formstøpte dører til ~600/stk.
Grunnen til at jeg ikke gikk på maling m.m. tidligere i fasen var at jeg var passe drita lei av husbygging og maling etter snart 2 år på det nye huset.. :-\


Hvor mye tjente du reelt på å vente?
Brutto 350', reelt, tja, 1,9mill i 7-8 mnd og ~4% rente, forsikring og sånt gir vel en netto rundt omkring ~270-280 tusenlapper.

280 tusen her og 280 tusen der, det blir nå etterhvert penger av det også...

   #78
 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0

Ble det ikke mye meglerkostnader også?
hehe - da vi bestemte oss for megler hadde vi fått et tilbud fra en annen megler om gratis visning. Dette tok jeg opp med den vi gikk for, og ble enig om at vi skulle betale prisen deres, 1000kr for første visning og resten skulle være gratis. Gjett om stakkaren angret på det etter som ukene og månedene gikk med stadig nye visninger.  8)

Ellers ble det jo standard-utgiftene med et hussalg via megler, det ryker ut ~100' på en sånn jobb, så kan man like det eller ikke like det.
   #79
 1,617     Rogaland     0
Om huset ser litt utdatert ut kan det gi stor effekt å ta en runde med malingskost ja.
For dem som har furupanel rundt om tror jeg det gir en betydelig bedre pris om man orker å gå over med hvitmaling.
I tillegg var man her heldig med at renta pendlet nedover og positiviteten i markedet steg. Skjønt som regel stiger også objektet man skal kjøpe om man kjøper i noenlunde samme tid.
   #80
 5,569     0
Kan du legge ut en link til annonsen.......?  ::)

(Men jeg skjønner hvis du vil beholde litt anonymitet her)