#12
 2,018     Strømmen     0
Det som er litt problematisk, er at noen eierskifteforsikring selskaper tilsynelatende ikke vil fronte
din sak før du er hjemmelshaver, slik at du kan risikere å kose advokat selv.
Et godt råd i så måte, er at hjemforsikring ofte dekker advokatbistand opp til kr 100.000,-. 
Signatur
   #13
 1,382     Oppland     0
er det på ett begrenset område? hva er det som har stått der? er ikke tilfeldigvis kontinental seng med tett sokkel?
  (trådstarter)
   #14
 367     Tromsø     0
Det er på soverom og stue. På soverommet var det en rammemadrass med bøyler som nok har stått inntil veggen, og på stuen har det stått en sofa inntil veggen.
  (trådstarter)
   #16
 367     Tromsø     0
Ja, det er jo det jeg håper på, at det kun er svertesopp, og at problemet kanskje kan reduseres eller løses ved å sette inn flere ventiler og bruk av avfukter. Det er nok ganske fuktig i kjelleren der, sånn at kondens kan nok lett oppstå bak tunge møbler som står tett inntil veggen.
   #17
 3,210     Vestlandet     0
Verdt å tenke på hvordan tørking av klær foregår også. Og hvor dampen fra dusjing blir av.

  (trådstarter)
   #18
 367     Tromsø     0
Ja godt poeng. Det er en avtrekksvifte på badet, men den er under all kritikk, så den må nok byttes. Klærne tørkes nok innendørs på tørkestativ. Kan det være en fordel å sette inn en tørketrommel? Den vil jo sende noe fukt ut i rommet, men mesteparten vil jo bli samlet i beholder, eventuelt ført i sluk, eller er dette en dårlig idé?
   #19
 5,188     Østlandet     0

Megler kan ikke ta ansvar eller stilling til saken, men skal selvsagt informere deg om hvilke rettigheter dere som kjøper har.
Meglere har tydeligvis aldri ansvar for noe som helst, men de vet å ta seg godt betalt. Merkelig at man på død og liv skal bruke meglere når de melder seg ut så fort kontrakten er signert.

Å kjøpe bolig uten tilstandsrapport er extremsport. Bolig er vanligvis  den dyreste investering man gjør i livet, som det gjerne tar 20-30 år å nedbetale, så her er det galemattias å basere seg på en simpel verdivurdering, særlig om det er megler som har satt denne.

Muggsoppen starter ved gulvet og kryper oppover i hjørnet, så her er det nok dreneringen som må fikses i tillegg til at hybelen må restaureres, så her er det neppe noen enkel og billig fix. Dette kan bli dyrt.

TS lurer på hva takstmann koster... Tipper 5-10 000, men dette er peanøtter ift hva skadene vil koste å utbedre. Tilstandsrapport hadde jeg forlangt at selger skulle betale.

Jeg tror overtagelses datoen er det minste problemet TS har her. Hadde jeg vært kjøper ville jeg utsatt overtagelsen så lenge som mulig. Siden huset ikke har tilstandsrapport kan det være flere mangler og skader på denne boligen. Jeg hadde fluksens skaffet takstmann og advokat i dette tilfellet, og ikke betalt en krone før alle mangler  var funnet og avklart med selger. Hvis reparasjonene er mange og dyre hadde jeg vurdert å heve kjøpet.
Signatur
   #20
 181     Haugesund     0
Jeg holder meg til problemstillingen, og ønsker ikke å kommentere "hvorfor bruke megler". Rent juridisk er det som tidligere nevn avhendingsloven som regulerer kjøpet deres.

Dere som kjøpere kan i henhold til avhendingsloven § 4-15 kreve å holde tilbake deler av kjøpesummen for feil og mangler som oppdages på eller før overtagelsen. Dette må som nevnt anmerkes i protokollen. Ved undertegning av protokoll går instruksmyndigheten over kjøpesummen fra kjøper til selger. Ytelse mot ytelse skjer ved at kjøper får nøkler til eiendommen mot at selger får rett til kjøpesummen. Det vil si at selv om pengene ikke er utbetalt til selger ennå, kan dere instruere eiendomsmegler om å holde tilbake en del av innbetalt kjøpesum, etter at protokollen er undertegnet.

Dersom dere krever å holde tilbake et beløp på overtagelsen, kan selger i utgangspunktet ikke nekte dere å overta boligen. Dersom det ikke er grunnlag for tilbakeholdet, eller dere krever tilbakehold av et stort beløp i forhold til mangelens omfang, kan kjøper bli ansvarlig for forsinkelsesrenter overfor selger for det beløpet som overstiger det forholdsmessig skulle vært tilbakeholdt.

Dere bærer selv risikoen for at størrelsen på tilbakeholdt beløp står i forhold til den mangelen som påberopes. Tilbakeholdet skal tjene som sikkerhet for at deres krav mot selger. Hvis selgeren mener tilbakeholdet er grunnløst, kan selger nekte å overlevere eiendommen. Vær oppmerksom på at begge parter bærer risikoen for at sin sanksjon er berettiget.

Dersom selgeren nekter å overlevere eiendommen med begrunnelse i at deres tilbakehold er uberettiget, og det senere skulle vis seg at kravet deres var gyldig, vil selgeren risikere å bli erstatningspliktige for deres økonomiske tap som følge av manglende overlevering.

Eiendomsmeglerens jobb i slike tilfeller bør være:  Få partene til å enes om en avtale. Det er viktig for dere å huske på at megleren er mollommann og ikke "dommer" og aldri kan bestemme over pengesummen og heller ikke sette seg ut over deres eller selgers ønsker. Instruksmyndighetene til pengene er alltid enten deres eller selgers, aldri eiendomsmeglers. Eiendomsmegleren plikter til å etterkomme partenes instrukser, samtidig som megleren må veilede i kraft av sin omsorgsplikt.