23 129    37    0  

Merkelig takst

 9     Lillehammer     0
Heisann!

Dette er muligens feil fora, men jeg prøver.

For et års tid siden investerte jeg i enebolig som så svært skulle være etterisolert.
Taksten sa også at huset var etterisolert, ikke detaljert, kun at det var etterisolert med glava.

Som vi neppe har glemt var fjorårets vinter her på østlandet forferdelig kald, jeg slet ihvertfall med å opprettholde en levelig temperatur innendørs.

I sommer rev jeg hele stua, oppdaget til min store overraskelse (egentlig ikke) at det ikke fantes isolasjon i ytterveggene, vi snakker luftisolasjon.
Skjærte meg så gjennom resten av veggen for å se, joda, der var det lektet ut 2 cm og dyttet i slik glavamatte med svart papp utenpå.
Dette kan vel ikke på noen som helst slags måte regnes som isolering?!

Har i dag isolert stua og 2 hemlinger, kjellerhemling og alle ytterveggene unntatt rundt stua gjenstår, dette er bestilt, blåsebil...

Er det verdt å klage?
Skal jeg gå på selger eller megler?

Mvh AB

   #1
 1 074     Østfold     0
!? Ouch!

Mye rart, ja. Alt er jo relativt, så 2 cm glava var vel en stor forbedring det når det ble gjort.

Har selv skråtak i 2. etg som ikke er isolert. På sidene av takoppbyggene (arkene) så brukte jeg 2 lag med 3 mm depron siden vinduene går helt ut til veggen her (og selve arkene er bygget av massivt tre). Det hadde en viss effekt ja.


jaf
   #3
 4 508     tromsø     0
Taksten er "designet" for at du som kunde skal bli lurt. Til og med tømrere blir lurt av orda som ofte er valgt. Det står en ting når du leser det første gangen. Leser du det flere ganger, så oppdager en at det står noe annet...Tror du skal glede deg over mye ny  isolasjon og ikke bruke penger på advokat som kan koste 100vis av tusen og flere år før det koker ned til at:Ja det var etterisolert Smile .Det var vanlig å spare på isoleringen når strømmen kostet 10 øre pr kwh (det er ikke så lenge siden, 20år?)nettleie var ikke oppfunnet. Det er mange dommer som velter ansvar over på kjøper, en er ansvarlig for det en kjøper, som huskjøper. En advokat syntes uansett at du har en god sak, for han kan fakturer deg uansett.
   #4
 5 189     Østlandet     0
Takst og takst fru Blom. Var dette en "megler-takst" eller en takstmann-takst du henviser til?

Uansett, det stemmer jo det som står i taksten, huset er etterisolert med Glava, så du oppnår neppe noe annet enn å pådra deg mer utgifter og frustrasjon.
At veggen ikke var isolert i utgangspunktet er vanskelig å vite, men hadde du tatt med en fagmann så hadde nok han fattet mistanke og stilt megleren "de vanskelige spørsmålene".
Her må du nok bare innse at du har vært naiv, så legg dette bak deg og "move on".

En mager trøst er at de fleste huskjøpere får seg en eller flere overraskelser.
Signatur
   #6
 5 979     Finnmark     0
Alt gammelt har dårligste merking uansett...... ;D
Signatur
   #7
 1 594     0
Etter å ha både SOLGT og KJØPT bolig vha samme takstmann; ser jeg jo at det som bl.a. Norges Takseringsforbund bedriver er: S V I N D E L !

De påstår videre at de er DNV kvalifiserte; noe jeg synes virker helt på viddene da de på oppfordring fra undertegnede ikke kunne fremskaffe styrende dokumentasjon for bl.a. utførelse/vurdering av fuktmålinger eller innehar manualer/beskrivelser/rutiner for bruk av fuktmålerutstyr.

De innrømmer helt og holdent at dette er opp til hver enkelt takstmann å selv bedømme. WHAT?

Videre fikk jeg muntlig bekreftet fra fagsjef i Norges Takseringsforbund at, jo, en takseringsmann har "rett" i den taksten han skriver, til tross for at undertegnede har påpekt både feil i rapport og ikke minst i måten et Protimeter MMS ble brukt på under befaring. Til og med fagsjefen selv var i første omgang enig i at måten dette ble gjort på ikke var helt i henhold; men pipa fikk en annen lyd i neste samtale når takstmannen hadde fått sagt sitt. Hvem sier at man må være medlem i frimurerlosjen for å få beskyttelse av sine brødre?

Nå gleder jeg meg bare til å plukke boligen jeg har kjøpt sønder og sammen, sammen med den totalt verdiløse takstrapporten som jeg "fikk med på kjøpet." Allerede før første bud oppdaget vi at boligen har fått 2 lag med kledning; noe takstmann ikke greide å "se" på sin befaring. Når jeg etter mye og om og med fikk kontakt med vedkommende takstmann på telefon, fikk han akutte problemer med hukommelsen når jeg konfronterte ham med dette... Vet ikke om jeg gleder eller gruer meg til fremtidig "funn."

Videre har jeg vel fått bekreftet fra de som er "innenfor" tømreryrket at vedkommede ikke har spesielt "høythengende" status blant de som er i bransjen her i distriktet... Videre har jeg to takstrapporter fra uavhengige kilder som "knuser" førstnevnte.

Slett arbeid, heter det. Om jeg orker å krangle mer med takstmann, takstforbund og eventuelt bruke klagemulighetene som finnes tviler jeg på; prisen for taksten er av mindre betydning - det ville i så tilfelle være av rent prinsipielle årsaker. Hadde det vært en håndtverker som etterlot seg "varige mén" i boligen, hadde jeg krevd rettelse/nektet betaling.

Jeg velger derfor heller å bruke energien på å spre så mye dårlig omtale av vedkommende som overhodet mulig, både han og Norges takseringsforbund. De er vel det som en bilmekaniker sier om NAF når det gjelder bil...  :-\

   #8
 3 259     Akershus     0

Var huset energi-klassifisert? Fikk du med grunnlaget for klassifiseringen?


Energi klassifisering er jo noe huseier gjør selv, må jo være det minst troverdige dokumentet som eksisterer, etter meglerrapport kanskje...? 

Nok et bortkastet byråkratisk dokument som kun vil skape konflikter og splid ved kjøpt og salg.
Signatur
   #9
 1 032     Akershus     0

Etter å ha både SOLGT og KJØPT bolig vha samme takstmann; ser jeg jo at det som bl.a. Norges Takseringsforbund bedriver er: S V I N D E L !

Tror vel du har misforstått mye - og ikke helt skjønner hva en verditakst i forbindelse med salg er, dvs ikke en byggteknisk takst.

Sertifisering DNV:

http://www.ntf.no/OmNTF/takstmannens-kompetanse.aspx

Det er altså ikke alle takstmenn som er DNV-sertifiserte.

Bordkledningen oppdaget du før kjøpet, så der har du uansett ikke noen sak.

Når det er sagt, så er det mange useriøse takstmenn. Flere som har hatt med "Frakken" å gjøre i Oslo?
   #10
 374     0
Spørsmålet er jo om han som fagmann kan stilles ansvarlig for at du kjøpte ett hus til en verdi som ikke var sann. Det er jo derfor takstmann hentes inn som uavhengig 3. part... Får du igjennom noe slikt så blir jo summen du kan stille han ansvarlig for en del høyere.

På den annen side tar det tid og det virker som takstklagenemda er opprettet av takstgjengen og gir etter min mening dertil dårlige vurderinger. Det er også interessant å se at takstmenn har kollektivt hukommelsestap.

eks
https://www.takstklagenemnd.no/nor/Forside/Anonymiserte-vedtak/2010-016-Paastand-om-mangelfull-boligsalgsrapport