8 402    22    0  

Narkotikasprøyter tilfeldig fordelt på eiendom - prisavslag

 112     Akershus     0
Hei,

Trenger litt hjelp til å komme frem til dokumentasjon på en prisavslag i forbindelse med kjøp av hus og tomt (eierskiftesak). Jeg lurer på hvilken verdiforrinnglse et hus med tomt - som er solgt til å være "meget barnevennlig" blir når man istedet for å få en meget barnevennlig tomt blir møtt med narkotikasprøyter - både spredt på tomten og ulike steder i kjeller/kryprom. Dette kunne ikke sees på visning, og er dermed å anta som enten skult feil, eller tilbakehold/feilinformering fra selger.

Kan tenkes på to måter;


1. Redusert prisvurdering - dersom det hadde stått i prospekt/takst at det fantes rester fra narkotikamisbruk litt tilfeldig på eiendommen, på et hus taksert til ca 5mill - hva ville man forvente å få taksten redusert til?

 2. Prisen det koster å utbedre - da er tanken; hva koster det for noen å rydde ca. 900 kvm med busker, gress, stein, kryprom m.m. for sprøyter og annet ikke barnevennlig. Arbeidet må videre garanteres på en slik måte at tilbyder får 'sprøytebøter' per sprøyte som dukker opp som stammer fra før opprydningen - nedgravd, i busker, understein, hvor som helt på eiendommen i 5 år etterpå. (Dvs. de sørger for at jobben er gjort skikkelig bra)

Jeg er klar over at dette alene, ikke er noe å gå til sak med - men det er andre feil som totalt sett ligger på ca 20% av verdien av eiendommen, så vi er *langt* forbi den grensen...

Takker for alle innspill.

   #1
 136     0
Er det 1. april i dag? Du vil at de som rydder opp skal få 10000 kr i bot hvis noen finner en sprøyte som er nedgravd? Nei, dette må være tull og tøys ;D
   #2
 1 421     Bærum     0
Det at du finner sprøyter og/eller kanyler på tomta eller i huset er vel neppe synonymt med at det har foregått narkotikamisbruk der. Det kan vel være andre grunner til at de er der. Kondomer er vel neppe hverken helseskadelig eller sjokkerende i disse dager.  ::)
Signatur
   #3
 22 352     Akershus     0

  Prisen det koster å utbedre - da er tanken; hva koster det for noen å rydde ca. 900 kvm med busker, gress, stein, kryprom m.m. for sprøyter og annet ikke barnevennlig. Arbeidet må videre garanteres på en slik måte at tilbyder får 'sprøytebøter' på 10000 NOK per sprøyte som dukker opp - nedgravd, i busker, understein, hvor som helt i 5 år etterpå. (Dvs. de sørger for at jobben er gjort skikkelig bra)
Jeg skulle gjerne sett den som påtok seg denne jobben for en rimelig pris.

Jeg får også "hetta" av narkissøppel, men det har vel noen økonomisk verdi. Dette blir vel mere snakk om oppryddning.

Når det gjelder feilinformasjon synes jeg meglerene burde fått svi når de ikke er påpasselige nok.
  (trådstarter)
   #4
 112     Akershus     0
Tanken med 'bøten' var å sikre at jobben ble gjort skikkelig - kom gjerne med andre forslag, si f.eks. 20% av tilbudet (koster det 10000 å rydde, er 'boten' 2000 dersom jobbe ikke var godt nok). Sett gjerne ned summen - spørsmålet blir hva noen tar seg betalt for å rydde skikkelig slik at jeg ikke trenger å tenke på at barne finner frem en sprøyte. Det er en ting å dra rundt med barn i parken, det er noe annet å ha dem hjemme i hagen og må tenke på at de ikke kan leke fritt.
   #5
 22 352     Akershus     0

Det er en ting å dra rundt med barn i parken, det er noe annet å ha dem hjemme i hagen og må tenke på at de ikke kan leke fritt.
Du kan uansett ikke være sikker, hva med insekter, giftige planter osv...

   #6
 5 116     Troms     0
Tror kanskje et prisavslag og bøter for rydding kan være vanskelig å nå frem med. Dette er rett og slett noe som følger med i visse strøk...synd, ja, men dog ikke et ukjent fenomen  ;)

Er det problemtaisk så ikke kjøp tomten. Er nok ikke tvang å kjøpe akkurat den tomten.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 112     Akershus     0

Det er en ting å dra rundt med barn i parken, det er noe annet å ha dem hjemme i hagen og må tenke på at de ikke kan leke fritt.


Wink Ok, sikker kan man ikke være, men buskene har jeg kontroll på, insektene er ikke et problem - hoggorm derimot ;)

Men, la oss hoppe tilbake til det opprinnelig spørsmålet (litt direkte) - hva kan man anta en utbedringskostnad vil være, som gjøres såpass bra, at sansynligheten for at det finnes en sprøyte igjen er så lav at den som utbedrer er villig til å betale tilbake 5000 (eller 2500) for hver spøryte som dukke opp i en 5 års periode. Gjerne begrenset til begravde masser opptil 10cm under bakken.

Motsatt spørsmål som også kan gi et svar er, hvor stor verdiforringelse vil en eiendom få dersom den måtte selges med informasjon om at det finnes rester etter narkotikamisbruk? (I forhold til samme eiendom solgt som barnevennlig)

(Byggebob, anta at eiendommen er kjøpt - og at den ikke hadde blitt kjøpt dersom informasjon om at området eller eiendommen spesielt har tidligere vært oppholdsted for narkotikamisbrukere med fare for rester liggende på eiendommen)

   #8
 4 114     Akershus (Follo)     0

5000 (eller 2500) for hver spøryte som dukke opp i en 5 års periode. Gjerne begrenset til begravde masser opptil 10cm under bakken.


Sett deg rolig ned og tenk deg om!

For at en slik "garanti" skal være troverdig, så må hele eiendommen graves opp i 10cm dybde. Alt. må det fylles på med 10cm ny masse ovenpå den eksisterende (sannsynligvis rimeligste løsning). Det er vel mye som tyder på at dette ikke er rett eiendom for deg?

Du kan jo ta flatemålet i m2 og gange med 0,1. Så ringer du noen som selger jord og spør hva de tar for kubikken ferdig tilkjørt og spredd. Så legger du på kostnaden for noen pakker gressfrø.


Det bodde en i nabolaget her som var litt "skeiv". Men jeg har aldri sett eller hørt at han har gravd ned sprøyter.

Da ville jeg vært mer betenkt over å la unger leke i grøftekanten her. Etter innflytting i nytt boligfelt ovenfor så er denne veien et eneste langt bikkjetoalett!
Signatur
   #9
 1 421     Bærum     0

Men, la oss hoppe tilbake til det opprinnelig spørsmålet (litt direkte) - hva kan man anta en utbedringskostnad vil være, som gjøres såpass bra, at sansynligheten for at det finnes en sprøyte igjen er så lav at den som utbedrer er villig til å betale tilbake 5000 (eller 2500) for hver spøryte som dukke opp i en 5 års periode. Gjerne begrenset til begravde masser opptil 10cm under bakken.

Man må jo være gal eller i det minste dum for å inngå en slik avtale, sett fra opprydderens side. Det er jo en rimelig stor oppeside for deg om det tilfeldigvis dukker opp sprøyter på tomta etter at jobben er gjort. 5 år er lang tid...
Signatur
   #10
 136     0
Tja, hva skal man si? Jeg er ikke sint, jeg er bare veldig veldig lattermild ;D Dette må du bare slå fra deg, du får ingen til å gå med på den dealen du tenker på. Nesten som at det virker som at du er på jakt etter feil og mangler på den eiendommmen ::)