33 485    24    1  

Ny eier ikke fornøyd med utvask!

 944     Rogaland, Sola     0
Vi har overtakelse av vår gamle leil i morgen. Siden vi har vasket og stått på i flere dager, sa vi han kunne få overta i dag 1 dag før tiden.

Han var ikke akuratt fornøyd med utvask hadde en LAAANG liste. Vi har vært veldig nøye mener vi selv. Er det noe fasit på akuratt dette feltet her hvordan ting skal se ut?

   #1
 21 499     Enebolig     0
Hvis dere har vasket bra, så høres det ut som om dere har fått en teoretiker i hus. For å si det på en annen måte, vi bad tidligere eier om å ta det værste. Også vasket vi selv i tillegg.

Når det gjelder regler, så er det vel sånn at dere skal være enige om hva som skal gjøres før overtakelse.
   #2
 1 096     Skjetten     0
Det er vell vanlig uansett å utføre en full utvask selv med innflytting ?

Men hva er lista da, kan du ikke legge den ut ?
Signatur
   #3
 57     Østlandet     0
Det finnes lovfestede regler for hva flyttevask innebærer, uten at jeg klarte å rote dem frem i farten.
   #5
 5 504     0
Hvis huset var "rent" (altså, dere kan vaske og har gjort en OK jobb) ville jeg vurdert å leie et selskap til å ta nedvasken. Da kan klager fra kjøper gå rett til selskapet som du har betalt for å gjøre det...

Når det er sagt, så ER det jo ikke godt nok når det er smuler i komfyren og ventilatoren ikke er vasket. Som forøvrig er akkurat det samme vi overtok når vi kjøpte vårt nåværende hus. Det første min samboer gjorde var å vaske ned hele huset, så kjøpte vi nye hvitevarer + ny ventilator og ny dusj - så tidligere eier fikk aldri en klage fra oss Smile
   #6
 496     Stavanger     0
Kjøper er i sin fulle rett til å forlange å overta et 100% rent hus.

Da er omtrent alt som kan rengjøres inkludert. (f. eks vegger og tak, ventilator osv)


   #9
 411     -     0

Lista var lang husker ikke alt igjen fikk det over sms:
toalettsete var ikke rent
dysj ikke ren
lister ikke rene
kjøkkenskuffer og skap
smuler i komfyr
fettmerker på skap
ventilator skitten osv osv osv osv


Alt dette burde vært rent etter min mening.  Særlig bad og kjøkken bør være gullende rent i alle kroker, og støvsuging av lister er såpass fort gjort at det er slurv å droppe det.

Nå skal det være sagt at mange planlegger oppussing rett etter overtagelse, så det kan være greit å sjekke om kjøper har tenkt å støve ned leiligheten fra dag 0 uansett.  Kjenner ei som bruke dagesvis på å vaske, for så å oppdage at hele leiligheten var dekket av pussestøv da hun var innom med en reservenøkkel som hadde blitt glemt i første omgang.
   #10
 471     Kløfta     0
Når jeg kjøpte leilighet sist, ga jeg selger et tilbud på at de kunne slippe å vaske ut mot at jeg jeg fikk ett prisavslag på 4.000 Det var greit for selger. Det, er også en måte å gjøre det på...