#11
 5 494     0
Ja, så poenget mitt er at det kanskje ikke er så relevant at du muligens kan si opp leietakeren med begrunnelse i egen bruk osv, siden du jo ønsker å ha leietaker.

Høres ut som om en justering til "gjengs pris" er løsningen, men husk at det nok ikke er rett frem å bli enige om hva som er "gjengs pris". Det er heller ikke sikkert at en objektiv tredjepart vil ha samme oppfatning om "gjengs pris" som du har.

  (trådstarter)
   #12
 96     Sandane     0
Ja, så poenget mitt er at det kanskje ikke er så relevant at du muligens kan si opp leietakeren med begrunnelse i egen bruk osv, siden du jo ønsker å ha leietaker.

Høres ut som om en justering til "gjengs pris" er løsningen, men husk at det nok ikke er rett frem å bli enige om hva som er "gjengs pris". Det er heller ikke sikkert at en objektiv tredjepart vil ha samme oppfatning om "gjengs pris" som du har.

Huset i seg sjøl er langt over størrelsen for det vi har bruk for pr i dag.
Og skal vi pusse opp så blir det kun maling av gangen. større kostnader enn det vil vi heller bruke i hovedetasjen.

Slik markedet er nå så er det 100 - 130,- pr kvadrat.
Så i mitt haue synst eg at 7500,- for 80m2 er en god deal.

Må nok uansett ta en prat me han ved overtagelse, så vi blir nok enige.

Signatur
   #13
 2 432     Hordaland     2
Husk at valg av beboer i en utleieenhet er av viktig betydning. Vi har en del utleieenheter, og velger ofte å nedjustere leieprisen dersom det kan føre til et langvarig og stabilt leieforhold.

Dersom du justerer prisen opp med 2000 - 2500 kr pr mnd så vil det gjerne medføre et kraftig innhugg i økonomien til den som leier. Dette kan utløse at leietaker begynner å se seg om etter et nytt bosted, og du mister leietakeren. Etter hva jeg forstår så er det en stund siden leiligheten er pusset opp, slik at den fremstår gjerne ikke som det mest attraktive på markedet. Dette kan igjen medføre at du står uten leietaker i en periode. Dersom de andre leilighetene på markedet har en høyere standard enn hva du kan tilby, eller bedre beliggenhet, så blir det gjerne vanskelig å finne en ny leietaker.

Dersom du må til med oppussing for å leie ut leiligheten igjen vil du tape leieinntekter i perioden hvor oppussingen pågår. Tar man i betraktning alle kostnader og tapte inntekter, så har du gjerne tapt penger i langt større grad enn å la nåværende leietaker beholde husleien slik den er.

Visst det er et stabilt leieforhold, så bør man gjerne beholde dette så lenge som mulig. Det er en stabil og sikker inntektskilde, uten noe tull og problemer.
Signatur
   #14
 706     0
Hvis du er bundet av kontrakten så du ikke får en månedspris du er fornøyd med, kan et alternativ være å kjøpe seg fri fra kontrakten.

Jeg syns i tilfelle at det er rart om kontrakten ikke kan sies opp av utleier. De kontraktene jeg har vært borti, har vært minimum 1års oppsigelse, deretter 3mnd varsel. Den andre kontrakten var kun 3mnd oppsigelse.

En oppussing er vel nødvendig før eller siden, men det er ikke direkte billig å gjøre noe mer enn å bytte gulv og male litt. Et enkelt ikeakjøkken koster fort 40000 inkl hvitevarer, og det samme med små baderom med billigste standard. Det tar noen år før det er tjent inn igjen.


Får du i tilegg inn noen festløver som ikke oppfører seg, så tror jeg du angrer fort. En stille og ordentlig leietaker er verd noen tusen i rabatt spør du meg.
   #15
 1 805     Trondheim     0
Jeg ville bedt nåværende huseier om å si opp avtalen. Bare begrunn at dere trenger huset selv.
   #16
 706     0
Jeg mener du må se kostnadene/inntektene i et lengre perspektiv og ville vært rimelig sikker på at du ikke sitter med sjegget i postkassen når du har ny leieboer inne.

Feks i gamle huset vårt 1976, hvor vi hadde utleie, var det lydisoleringen mellom etasjene omtrent fraværende. I praksis betydde dette at feks musikk og tv kunne høres opp hvis dette var over "innestemme-volum". Hver gang ytterdøren ble lukket, hørte vi dette, og det samme med biler som parkerte og bildører som ble lukket igjen. Snakking utenfor hørtes også. Med andre ord, det skulle ikke mye til for at "støyen" fra leieboeren kunne bli skjenerende for oss. Da er ikke de ekstra tusenlappene mye verd i mine ører, hvis jeg må høre på musikk og festing annen hver helg i tillegg til mye småbesøk og røyking på trappen.

Om du kaster ut nåværende leietaker, velg hvertfall den nye med omhu og sjekk referanser fra tidligere leieforhold.

   #17
 486     0
Sånn til andre som titter inn her: Ikke kjøp ett hus med utleid leilighet uten å se kontrakten først. Fins så mange merkelige kontrakter folk bruker.

  (trådstarter)
   #18
 96     Sandane     0
Ja er enig i og ha lave pris for og beholde han der.
men når leiligheter i området i samme størrelse koster 8500 - 10.000,- i leige, så blir 5500,- for billig.
og om han da flytter så blir dei 1500 - 2500,- ekstra lite i forhold. (sett at han finnner noke i samme str.)


Leiligheter er ikkje klar for oppussing sann sett. Yttergang og noken rom har blitt malt iløpet av siste 5 år.
Signatur
   #19
 589     Bergen     0
du kan vel kanskje si at du må bruke leilgheten selv fordi du skal pusse opp i din boenhet og at du da ikke kan bo der under oppussing.
Det trenger jo ikke å ta så lang tid.
Tar ikke lang tid å tjene inn tapet hvis det er snakk om en nesten dobling i potensiell husleie.
Signatur