6 866    19    0  

skal på visning søndag... kva skal vi sjå etter?

 11     valdres     0
Søndag skal vi endeleg på visning på et hus som har lege ute til salgs i sikkert to mnd. Det har vore visning, men ingen bud har komt inn. Det skal ikkje vere fleire fellesvisningar,so det er berre vi som skal på søndag.

Vi er heilt uerfarne når det gjeld slikt. ::) Nokon som veit om det er noko spes vi skal sjå etter? i  salgsoppgava  har selgar kryssa av for at det er antydning til fukt i eit hjørne av kjellaren. Skal vi betale for ein evt sjekk av dette, eller er det selgaren som må få dette gjort? Vi vil jo vite kor mykje det er og om dette er noko som må gjerast noko med med ein gong.

Taksten er på 1,580. er det dumt å byrje med eit bud på 1,4??? Eigaren har flytta,så huset står tomt. tenker han kanskje vil bli kvitt det...  Tongue
Eg veit heller ikkje om det er tatt høgde for fuktproblemet mtp taksten.

Er veldig takknemlig for svar!!! :-*

  (trådstarter)
   #3
 11     valdres     0
og kva betyr dette:

Det gjelder 0-konsesjonsgrense i
kommunen. Eiendommen kan erverves konsesjonsfritt mot
undertegning av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

??? ???
   #4
 5 412     Langhus     0
Alle undersøkelser du ønsker utført for å kartlegge skadeomfanget er på din regning.
Han har gjort det han skal med å fortelle om fuktskadene.

Fukt i kjeller er ikke bra og god grobunn for f.eks sopp, som med sine sporer gir ugunstig inneklima for de fleste.

Løsningen er trolig å grave ned ny drenering (rundt hele huset). Har bare erfaring med å bruke minigraver og grave selv for slikt, så kan ikke gi deg noe pris.
Men dette er vanligvis en grei jobb så fremt det er mulig å komme til med maskin rundt huset.

Bad er det dyreste rommet hvis noe er galt, så det må sjekkes nøye.
Ellers kan et langt vater og en klinkekule være greit for å sjekke fall og skjevheter.

Det viktigste tipset er kanskje ikke å "flytte inn" på visning, dvs ikke tenke på hvem som skal få hvilket rom, hvor TV'en skal stå osv. Det tar fokus bort fra huset og over på innredning. Ta heller masse bilder fra flere vinkler i alle rom...

Egenerklæring om konsesjonsfrihet er bare en formalitet, du signerer på at du ikke trenger konsesjon for å overta huset (Vi vanlige dødlige har ingen problemer med det).
Signatur
   #5
 826     vestfold     0
Hvis man skal ha et firma til å utføre ny drenering så må man nok påregne mellom 100000-150000 kroner for en slik jobb uten at jeg kan si noe om dette huset spesifikt. Siden huset er såpass nytt som fra 1987 så antar jeg at det ikke er gjort noe med tak , kledning , vinduer etc siden byggeår . Er vel greit å sjekke tilstanden her nøye ettersom det har gått 22 år og at dette fort blir kostbart når man først må igang med utbedringer/bytte ut..
  (trådstarter)
   #6
 11     valdres     0
tusen takk for svar!

Det med å "flytte inn" er allerede gjort!  ::) Eg har tenkt og møblert korleis eg vil ha det. Men må prøve å ikkje tenke på det når vi er på visninga.

Det med drenering har vi tenkt på. Vil ikkje ha sopp!!! Har det i leiligheta vi leiger no, og pga av det har vi måtta sperra av et rom.  >:(
Vi har tatt høgde for ca 100 000 for å få drenert. om det er for mykje eller for lite anar eg ikkje, men velger å stole på sambo. Han veit meir enn meg i denne saken. :)

  (trådstarter)
   #7
 11     valdres     0
taket er pappshingel frå byggeår. Må en opp på taket for å få sjekka då eller? Er heilt blank på dette området eg! Er kanskje lett å bli lurt då...

ja, ca 100 000 har vi rekna på drenering. Kan vi trekke dette av på taksten då, eller?? ???

   #8
 826     vestfold     0
Hvis taket er fra byggeår så må dere regne med å bytte ut dette relativt snart(noen år) , spesielt hvis dere har liten takvinkel..
   #9
 205     Sandnes, Rogaland     0

og kva betyr dette:

Det gjelder 0-konsesjonsgrense i
kommunen. Eiendommen kan erverves konsesjonsfritt mot
undertegning av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

??? ???


Hovedregelen i konsesjonsloven av 2003 er at all omsetning av fast eiendom i Norge krever konsesjon. ”Konsesjon” betyr ”tillatelse til å erverve”. For å få tinglyst et skjøte på fast eiendom i Norge, må man derfor ha ett av følgende vedlegg til skjøtet:
- vedtak fra kommunen om at kjøperen har fått konsesjon, eller
- ”egenerklæring om konsesjonsfrihet”, som er et skjema der kjøperen          orienterer tingretten om hvorfor en ikke trenger konsesjon.
0-konsesjon innføres ofte i kommuner som ønsker å holde boligmassen tilgjengelig for innbyggere som ønsker å bo i huset hele året
   #10
 205     Sandnes, Rogaland     0


ja, ca 100 000 har vi rekna på drenering. Kan vi trekke dette av på taksten då, eller?? ???


Taksten gjenspeiler de funn en takstmann har gjort, og er en "forventet pris" for boligen i den stand og stilling den legges ut for salg i.

En annen ting er at man selvfølgelig står fritt til å by akkurat det man vil Wink