32 977    83    1  

Skumle personer spaner på eiendommen vår : Hva gjør vi?

HBS
 190     Akershus     0
Vi oppdaget i dag en svenskregistrert bil utenfor huset. Ikke så rart i utgangspunktet, for huset står til salgs. Men etter en stund (de sto der sikkert 30 min) gikk mannen min ut og spurte om de trengte hjelp. Inne i bilen var det et par fra Litauen, som påsto at de var interessert i å kjøpe huset. De hadde sett det på Finn. Vi stusset litt, siden huset er høy prisklasse for området, men hva vet vel vi om andres økonomi. Mannen min spurte om de ønsket å se huset innvendig, så kunne de avtale en visning. Men de ønsket bare å se garasjen (106 m2 fullisolert, som inntil vi brukte alle pengene våre på bygging inneholdt svært dyre biler)

Vi syntes disse oppførte seg såpass merkelig at vi sjekket de svenske skiltene. De tilhører en skoda oktavia fra forrige århundre. Bilen var en audi a6...

Etterpå så vi bilen utenfor et annet hus med tilsvarende garasje.

Det har vært et innbruddsraid like i nærheten de siste ukene. Innbrudd på nattestid, mens folk sover osv. Veldig ekkelt.

Hva gjør man i slike situasjoner?

   #2
 301     sørum     0
Hadde kontaktet politiet.Hadde vell ikke sovet i natt.Alarm?Låne hund.Hvor er dette?
Signatur
   #3
 1 307     Hardanger     0
Ring politiet. De er som regel veldig interessert i sånne tips, og har sikkert noe lurt å komme med ang hva du skal gjøre.

Guffent. Lykke til.
Signatur
HBS
  (trådstarter)
   #4
 190     Akershus     0
Membran må også låse dørene i natt. Dette er i Sørum (Blaker).

Tror bare ikke den ene patruljen vi har på deling med resten av Romerike prioriterer dette i natt... Melder det mandag morgen.

Må innrømme at det er ekkelt! Heldigvis har vi en våken, stor hund Wink
   #6
 1 307     Hardanger     0
Ville nå ringt med en gang. Hvis den tilfeldige patruljen skulle treffe på de vil de stoppe de, muligens med bilen full av arvesølv og gullsmykker.

Her har du et lavterskeltilbud hvis du ikke føler det er heftig nok for å ringe 112

https://www.politi.no/tjenester/tips_politiet/Tips_1.xhtml

Signatur
   #7
 340     Nord-Norge     0
Ring inn uansett. Bare for å få det loggført hos Politiet. Er veldig greit for politiet å få denne informasjonen nå, og kan benytte seg av disse observasjonene til videre etterforskning selv om de velger å ikke dra ut for å sjekke dette opp.

   #8
 577     Romerike     0
02800 funker fint. Da kommer du politiet der du ringer fra, i ditt tilfelle Romerike.
Det kommer mye rart rekende oppover Romerike på sommerstid.

Hvilken farge var det på denne A6'en? Sedan eller stasjonsvogn?

Hvor sjekker du svenske skilter?
   #9
 1 307     Hardanger     0
Snakket litt med storebror, han er politi på Romerike.

Beskjeden er: Det haster som bare det, ring 64842000 med en gang.
Signatur
HBS
  (trådstarter)
   #10
 190     Akershus     0
Mannet oss opp og ringte politiet. Fikk beskjed om å ringe neste gang vi så bile. Var mest interessert i hvordan vi visste at skiltene var stjålet, ellers ingen interesse å spore... Bombe.

Har nå varslet samtlige naboer, og så får vi heller være ekstra på vakt. De er sikkert ekstra på utkikk etter påsketomme hus.

For et par år siden ble utbyggeren her frastjålet verktøy for store summer når utlendinger (Litauen eller Polen) kom i varebil og utga seg for å jobbe svart. Akkurat den helgen utbyggeren var på firmatur med sine ansatte :-\. De var så frekke at de faktisk overnattet i et av husene under oppføring. Ødela flisarbeid og gjorde sitt fornødende på gulvet... De hadde tydelig god innsikt, og hadde sannsynligvis spanet en stund. Ble aldri tatt. Men kriminaliteten har absolutt funnet Blaker.