224    5    0  

utleie av bolig

 49     hus fra 1900     0
Hei. 

Skal leie ut en bolig nå i mai, å angrer nå litt på de jeg har valgt til å leie. De fikk beskjed at de fikk leiligheten for 14 dager siden, men vurderer nå å velge noen andre. 
Har de som har fått tilslag på leiligheten noen rettigheter mtp muntlig avtale om innflytting? Det er ikke skrevet kontrakt utenom sms hvor de har blitt spurt om de vil flytte inn.  
Signatur

HSt
   #2
 25 413     Lillestrøm kommune     0
I prinsippet så bør de vel få dekket sine ekstra utgifter inkl evt økt leie
  (trådstarter)
   #3
 49     hus fra 1900     0
I prinsippet så bør de vel få dekket sine ekstra utgifter inkl evt økt leie

Hva mener du med dette?
Signatur
   #4
 2 581     I huset mitt     0
Problemet er vel om leietager vil få problemer/kostnader ifm at du ønske å gå ut av avtalen.
Har leietager eks sagt opp dagens leieforhold om de leier, vil de få problemer med å finne nytt sted/lagerkost for møbler, etc etc.
   #5
 566     0
Hvis du har gitt beskjed, på en eller annen måte, om at de skal få leie leiligheten, så er det en avtale. En SMS fra deg til dem er enkelt å vise frem som bevis ved en tvist. Man må samtidig anta at standard avtalevilkår ligger til grunn (i tillegg til informasjon i markedsføring/annonse), inntil en leiekontrakt er signert. Dette analogt til bolighandel hvor et akseptert bud (gjerne per SMS) gjelder som midlertidig kjøpekontrakt inntil endelig kontrakt er signert.

Du må derfor forholde deg til husleieloven mtp. oppsigelse av avtalen, som betyr at oppsigelse fra din side må ha en gyldig grunn og med minst tre måneders varsel.

Å si opp avtalen nå, med virkning fra 1. mai, er ikke mulig, med mindre du og leietaker kommer til gjensidig enighet.

Halmstrået ditt er om du har sendt SMS med tilbud om å flytte inn, og de ikke har svart innen rimelig tid. Da kan man kanskje argumentere med at de ikke har akseptert tilbudet ditt, og du kan la det gå videre til nestemann. Men dette kommer nok også veldig an på ordlyden i din SMS til leietaker...