391    7    2  

Utleie av en familieleilighet + 2 hybler

 24     0
Hei! Har lest på dette forumet en stund med stor fornøyelse, men har ikke funnet svar på det her. Jeg drømmer om boligbygging om ikke altfor lenge, men jeg avhengig av leieinntekter. Og det jeg har tegnet opp har en kjeller på 200 kvm. Tenker da å leie ut halvparten altså 100 kvm som en "familieleilighet" og dele opp ca 80 kvm til to hybler med felles bad/kjøkken/stue. Hvor det da er 2 hybler på 15 kvm. Er det noen som har formening om det da vil bli sett på som to familieleiligheter og derfor blir ilagt skatt?

HSt
   #1
 23 859     Lillestrøm kommune     0
Du strekker strikken langt. Hyblene må være en del av din boenhet, her kommer "dør" regelen inn. Du må virkelig passe på å få dette rett. Mulig en trapp ned med felles inngang med hyblene kan brukes så kan du kanskje ha en alternativ inngang du bruker. Evt felles vaskerom i sokkel. Ikke bruk meg som garantisten på hva som er tilstrekkelig.
  (trådstarter)
   #2
 24     0
Tusen takk for kjapt svar! Legger til tegningen av hva jeg ser for meg SmileUtleie av en familieleilighet + 2 hybler - hybel.jpg - PerE
Ebe
   #3
 4 226     Vestlandet     0
Blander dere ikke to ting nå? TS snakker om skatteregler, mens HSt snakker om plan- og bygningsloven?

Det du viser på tegningen er en egen boenhet med to soverom. Hvis du i tillegg har en tilsvarende familieleilighet og din egen boenhet, så bygger du altså et hus med tre boenheter. Du må sjekke med kommunen om det er mulig i ditt område.

Når det kommer til skatteregler, så er jeg ikke helt stødig. Men tror det er noe om at man kan leie ut inntil 50% av huset skattefritt. Da regner de 50% av bygningsverdien, ikke av arealet. Om det kommer egne regler ut over dette kjenner jeg ikke til, men det er jo mulig.
Signatur
   #4
 19 003     Akershus     1
Den doble hybelen synes å ha kjøkken/stue uten vindu? Som hybelboer ville jeg reist videre straks det ble mulig. Du risikerer mye gjennomtrekk.
Signatur
Ebe
   #5
 4 226     Vestlandet     1
Søknaden ville kunne bli avslått av kommunen også Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 24     0
Takk for svar! Det er tegnet inn vindu ovenfor kjøkkenbenken:)
TSt
   #7
 6 599     0
En får ikke godkjent rom til varlig opphold med så lite dagslys.  Skal være en viss andel  som vindu.
"Krav til dagslys kan verifiseres enten ved beregning som bekrefter at gjennomsnittlig dagslysfaktor i rommet er minimum 2 %, eller ved at rommets dagslysflate utgjør minimum 10 % av bruksarealet."