4 918    16    15  

Salg av Bolig-Privat

 75     Steinkjer     0
Hei Smile skal snart selge bolig, lurte på om noen på forum har noen erfaringer?

Litt hva jeg lurer på:
*Hva slags ansvar sitter man igjen med etter salg.
*Pris for og selge privat VS gjennom megler.
*Hva bør man la profesjonelle gjøre og hva lønner det seg økonomisk og gjøre selv?

Boligen er i dårlig stand, og kan regnes på totalrenovering eller riving.. Men eiendommen skal det gå an og få godt for. (veldig ivrig på å "Reklamere" selv.


Hva er deres erfaringer?

Hva er dine erfaringer med privat salg

  • Positivt!
  • Negativt!


HSt
   #1
 26 350     Lillestrøm kommune     1
Kjør i vei, ansvaret blir ikke noe annet. Men du får kanskje ikke tegnet eierskifte forsikring . Men kravet er at du lager en ærlig beskrivelse som forteller tilstanden slik den er. Ta med til slutt at det kan være andre ting som ikke er avdekket men at det er en naturlig følge av et så slitt objekt. Få noen til å ta selve oppgjøret, bruk tid til å finne en billig løsning her.
   #2
 92     2
Har akkurat solgt bolig selv og kan ikke si annet en kjør på, så sant du er litt selger av deg. Ansvaret er nøyaktig det samme, og så lenge oppgjøret går gjennom advokat eller eller megler (koster rundt 10`), så ordner disse også med eierskifteforsikring. Vi har tegnet forsikring i Protector gjennom oppgjørsadvokat, det var ikke noe problem, men de krever boligsalgsrapport fra takstmann.

Vi hadde besøk av megler før salg som verdivurderte boligen til 1,85-1,9 mill, men når de fikk vite at vi hadde tenkt å selge selv fikk vi kommentaren "dersom vi får selge boligen for dere så får dere mest sannsynlig 1,95". Kjente det vridde seg litt i magen, og det kjentes desto bedre når vi solgte for 2,02 selv Grin Megler er i mange situasjoner et overvurdert yrke i dag med Finn.no og sosiale medier, spør du meg.

Jeg brukte 1Bolig.no for å orientere meg angående hva som må ordnes i forbindelse med privat salg. Angående hva det kostet oss å selge selv så var det sånn ca:

Innhenting av eiendomsinnformasjon fra infoland.no: 2.500,-
Boligsalgsrapport, fikk god pris da samme takstmann hadde laget boligsalgsrapport til samme huset for ca 5 år siden. 4000,-
Annonse på Finn.no 5.000,-
Oppgjørsadvokat 10.000,-
Eierskifteforsikring (koster det samme med megler) 12.000,-
sum 33.500,-

Hva gjelder tidsforbruk så tipper jeg at jeg brukte ca 20 timer totalt på jobben, tok da bilder selv, laget og printet prospekt selv, hold visning osv. selv. Streng tatt det eneste man må ha hjelp til er oppgjør. Vi betalte som sagt 10.000,-, dette var da for oppgjør, kontraktsinngåelse og tinglysning av eiendom. Vanligvis så krever bankene profesjonelle til oppgjør for å gi lån.
  (trådstarter)
   #3
 75     Steinkjer     0
Tusen takk til dere begge!! Grin

takker ikke nei til flere erfaringer Smile
  (trådstarter)
   #4
 75     Steinkjer     0
Da har jeg så vidt begynt med boligannonsen, det ble i dette tilfelle en egen nettside.


http://www.utsiktenn.com/

Setter pris på alle slags tilbakemeldinger!: )
Siste redigering: 9. april 2015 06:08:10 av TrulsVS
   #5
 3 412     Akershus     2
Hva er hensikten med å ha boligannonsen som en egen nettside? Hvordan ledes folk til å kikke på denne annonsen?

Uansett om du har boligannonse på egen nettside eller ikke så bør du ha en annonse på Finn. Der kommer det jevnlig tusener av folk som er på utkikk etter bolig. Det er veldig mye vanligere å søke på Finn enn å søke i Google når man ser etter nytt hus.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 75     Steinkjer     0
Blir nokk en finn.no annonse også, og publisering på kjøp og salggrupper i sosiale media. Usikkker, men synes og komme på at finn.no ikke tillater og lime inn html koder?
   #7
 907     OSLO     1
Linken til bilder burde være mye mer profilert (altså lengre til venstre, gjerne før beskrivelse). Savner også mye flere bilder, spesielt innvendige.

  (trådstarter)
   #8
 75     Steinkjer     0
enig der. flyttet den nest til venstre nå, blir nok og prøve og få til en ekstra meny inn på fremsiden, men enda ikke funnet en måte og få dette til og se fint ut, bilder innvendig skal jeg få tatt neste gang jeg er der, sametidlig som jeg tar mål til 3D modellen.

Hva mener dere om og ha en 3D modell over innside og utside av hus? lagt ut et eksempel så dere kan se hva jeg mener Smile http://www.utsiktenn.com/3d
   #9
 2 846     Vestlandet     1
Eigedomsinformasjon frå infoland: kva informasjon er det er treng å tinga derifrå ved privat salg?

Advokat tar seg då av oppgjeret.
Signatur
   #10
 2 846     Vestlandet     1
Eg skal i gang med privat salg av bolig no, og har kjøpar, men er usikker på kva informasjon/dokumentasjon eg treng før og ved salg.

Takst har eg
Forenkla energiattest har eg
Kontrakt hentar eg frå forbrukerrådet eller noko sånt

Kva meir trengs?

Det vert forresten kontraktinngåing i haust med 10% av kjøpssummen som depositum og overtaking til sommaren med betaling av dei resterande 90%.

Er det nokon som kan hjelpa meg med kva meir eg må ordna?
Signatur