#31
 5,112     Troms     0
Vet du hva? Du blir uansett fornøyd. Jeg vil nok aldri i livet få bruk for den ekstra kraften jeg har i en Milwaukee 28V muttertrekker. Jeg er for n00b og amatør til det, men for å være helt ærlig så klarte jeg ikke dy meg når jeg fikk den for 124 dollar + 25USD i frakt og kameraten min kunne ta den med fra USA som del av flyttelasset
Var ute og kutta litt med DC330 stikksaga i stad, joda den har krefter anmass og batteriet er sværtbra. Har kjøpt meg et ekstra batteri allikevel.

Men ja, tipper du og jeg ville vært temmelig like når det kom til bueskyting ja, ihvertfall mht utstyr....  ;D
Signatur

   #32
 5,112     Troms     0

Hmmm. Ja. Jeg er usikker på om den Makita-muttertrekkeren er kraftig nok til å dra av hjulmutre. Tror faktisk Milwaukee-saken din er ganske så mye sterkere. Men at Milwaukee 28V er bedre enn Makita 18V reflekteres jo også av prisen (og vekten - boremaskinen fra Milwaukee veier vel 3 kilo).

Kjenner allerede nå at jeg ikke kommer til å oppnå full tilfredsstillelse av Makita-settet når jeg vet at Milwaukee-maskinene er sterkere. Spesielt gjelder det nok muttertrekkeren. Det er bare sånn det er. Jeg har tidligere drevet med bueskyting, og gjett hvem som hadde klubbens dyreste utstyr. Hi hi. Det blir en besettelse.

Men hey - er det godt nok for den jevne tømmermann er det sikkert greit nok for meg som bare skal se på det, kjenne på det, stryke på det og kanskje skru inn en skru i ny og ne. He he.




Fant en ny dings du bare må ha Tor-Inge!

Jeg kjøpte denne for 194USD inkl frakt til Norge. Skal slå opp svært mange hundre meter med Huntonitplater, samt sponplater på vegg, så jeg ble anbefalt å skaffe en slik istedetfor å bruke dykkertpistol. Digger denne jeg.... ;D
Signatur
fei
   #33
 162     0
Ja, enig med deg, trodde også Dewalt var bra siden prisene i Norge er frekt høye, men så viser det seg at det egentlig kan sammenliknes med Bosch hobbyverktøy (den grønne typen) på generelt grunnlag.

Var innom en verktøysjappe i dag som selger både Makita og DeWalt. Det var en eldre mann som jobbet der, og han anbefalte Makita foran DeWalt. Makita 18V slagdrill var sterkere enn DeWalts 18V slagdrill, hovedsaklig fordi batteriet i Makita er 3AH mot 2,6AH i DeWalt mente han.

Det føles betryggende.

Men jeg må si at jeg har blitt overrasket nå de siste dagene. Jeg (og forsåvidt de fleste jeg kjenner) har levd i den villfarelsen at DeWalt er kremen av elektroverktøy - men det ser ut som om de bare har en flink markedsavdeling som får oss til å tro DeWalt er det beste.



Pass dere ellers kommer jeg å driller dere i småbiter med Dewalt drillen min. >Sad >Sad >Sad
   #34
 5,112     Troms     0
Olè!  ;)

Jeg digger denne tråden, kun menn får lov til å delta.... (håper ikke kona ser denne)
Tråden for oss utstyrsfetisjister.... ;D

Det trenger ikke fungere og jeg trenger egentlig ikke verktøyet, men gud så herlig å ha slikt liggende...og kanskje får jeg litt bruk for det allikevel når jeg skal bygge huset med mye egeninnsats? ::)
Signatur
  (trådstarter)
   #35
 473     Sola     0

...mye egeninnsats? ::)


Puh.... jeg er i gang med egeninnsatsen nå. Greit å gjøre sånne ting som parkettlegging, flislegging etc. Men pirkarbeid er noe herk. Driver og monterer Ikea-kjøkken. Montering av skapene og benkeplaten er jo gøy, men nå er jeg kommet til fuging mellom fliser og benk, gesimslister foringer etc. Det er noe herk.

Tenke seg til at jeg har montert opp kjøkkenet manuelt. Dvs uten power tools. Prøvde å skru inn et par skruer med min gamle blå Bosch slagboremaskin. Jeg holdt på å vri armene ut av ledd. He he. Sånne saker er ikke ment for å skru med.
   #36
 5,112     Troms     0
Oi, vil det si du har brukt kjøttkraft sammen med et enkelt skrujern med philips spor? Jeg er i så fall imponert, det er bra jobbet.
Kan du si noe mer om det å skru opp kjøkken? Er det mye mas med vatring, måling etc? Ermonteringsanvisning grei å følge liksom? Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #37
 473     Sola     0
Heisann. Ikea kjøkken er veldig lett å skru opp. Monteringsanvisningene er meget bra, og det går fort. Skapstammene går lynfort å montere, da det er laget enkle anordninger for å feste delene i hverandre. Alle hull er boret og alle deler passer i hullene. Det blir perfekt, og det går ikke an å montere skapstammene skjevt hvis man har et snev av praktisk sans.

Til benkeskapene vatrer man opp en lekt på veggen som nedre del av stammen hviler oppå, og så festes skapene til veggen gjennom hull og festeanordninger som ligger klart i skapet. Veldig lett. Husk å få snekker til å sette opp spikerslag før platene kommer på. Skapene henger nå på veggen, men man setter på noen bein under i forkant, som fotlisten mellom gulv og skap skal festes i. Også dette meget enkelt.

Veggskapstammene henger man opp med to skruer i overkant, gjennom hull som allerede er i skapstammene og som er forsterket med en stålvinkel. Husk spikerslag også her.

Hengslene og dørene er ekstremt lette å få på. Hengslene til en dør klikkes på plass, og to skruer i skapstammen i allerede lagde hull. Fra du tar døren og hengslene ut av pakken til du har montert det perfekt på skapet tar det maksimalt 2 minutter. Man må bore hull til håndtakene selv, siden det er så mange varianter av håndtak. Her lønner det seg å lage en mal så man får det likt på alle dører.

Benkeplaten festes meget enkelt med skruer gjennom hull som allerede er boret i skapstammen.

Det er litt mikk-makk å montere gesimslist under overskapene, men det går greit det og.

Det er dempere på både skuffer og skap, og alt virker meget solid.

I hver pakke er det nøyaktig det antall skruer du trenger, så dersom du bor langt unna et Ikea-varehus bør du være litt forsiktig når du skrur det inn så du ikke ødelegger noe. Jeg knakk en festeanordning, men som nordlending i eksil i Stavanger har jeg bare 10 minutter å kjøre til Ikea, og de har kasser på kasser med skruer som man får utdelt når man spør.

Det man hører om at halvparten av skruene mangler i hver Ikea-eske er bare tull. Jeg har aldri opplevd at det er for lite skruer. Det er alltid nøyaktig det antallet man trenger.