250    9    1  

Bosch GSR 12V-15

 19     0
Hei. 

Jeg tenker på å kjøpe meg ny drill i julegave. De siste 5 årene har jeg brukt en PSR 1800, og den har hjulpet meg med bygging av terrasse, trehytte, 70m2 utendørs fuglebur, renovering av ei hytte, utekjøkken og en del annet småplukk. En del altså, men merker den begynner å bli sliten og moden for utskifting. Mine neste prosjekter er enda et fuglebur, stor terrasse på ca 100 m2, pergola og kanskje en mini-carport for lagring av ting utendørs ettersom garasjen begynner å bli full. 

Jeg ser meg blind på alle ulike typene og ønsker å holde prisen litt nede. Da kom jeg over Bosch GSR 12V-15 som jeg finner til rett over 1000-lappen på prisjakt.

Det jeg åpenbart lurer på er om denne er noe å kjøpe, til mitt bruk, eller om jeg bør legge mer penger i til f.eks. 18v? Jeg ønsker en blå Bosch, eller andre «proffe» enheter, og ikke grønne.. Jeg er ikke proff, men har noen tøffe prosjekter fremover. 

Hva anbefaler dere med litt mer kunnskap og kanskje erfaringer med GSR-en?

   #1
 153     0
Jeg har både denne og en 18v versjon fra bosch, det er sjelden jeg gidder å lete frem 12v drillen. Den store ulempen er kanskje at den har 10mm chuck.
   #2
 495     Sarpsborg     0
Gsr 12 er, etter min mening, hakket bedre enn PSR.
Etter at jeg kjøpte meg et tilsvarende kit som dette:
https://www.prisjakt.no/product.php?p=4683029
Så brukes den mest til møbelmontasje og tilsvarende småtteri.
GDX - slagtrekker er et fantastisk verktøy, og brukes nå til det aller meste av skruing, da den ikke belaster håndleddet...
   #3
 1 146     Nordpolen     0
Skal ikke anbefale noe merke.men kan være greit å tenke på om du får tak i andre maskiner uten batteri i samme merke, greit hvis du trenger feks stikksag senere så kan du kjøpe kun den og bruke samme batteri som du har fra før
   #4
 365     Tromsø     0
Jeg har både 12 og 18v fra blå bosch. De er god til hver sine ting. 18v er helt klart mer anvendelig siden de også klarer de tyngre oppgavene, og du får mer verktøy til 18v. Så skal du bare ha en batteritype så velg 18v hvis du har større prosjekter på gang. Jeg har en gipsautomat, slagtrekker, drill og stikksag i 12v, og jeg bruker disse mye. En annen ting er når kjærringa skal hjelpe til så er hun hjelpesløs med 18v-maskinen. Den blir for tung og for mye kraft og fart så til henne er det bedre med 12v.

Når det er sagt så ville jeg ikke kjøpt blå bosch. Akkurat nå hadde jeg investert mine penger i milwaukee sine 18v maskiner. Bosch henger litt etter på utviklingen av eksisterende verktøy, og de mangler en del verktøy i porteføljen som andre produsenter har.
   #5
 98     Lier     0
Enig med Paulus.

Jeg har en del verktøy på 18 volt (inkl drill) og en drill på 12 volt.

Stort sett er det drillen på 18V som får kjørt seg, oppussing av hus, bygging av terrasse med mer. Den lille på 12V egner seg best til ikea-møbler og andre småting. (Jada, jeg vet at den klarer relativt store skruer på lavgir, men det går smått).

Skulle jeg valgt kun én batteridrill måtte det blitt 18V.
   #6
 96     Skien     0
Kjøpte denne fra Bosch da den forrige fra CoTech tok kvelden under kjøkkenoppussingen:

https://megaflis.no/bosch-slagdrill-gsb-18v-28-2x3-0ah-i-l-boxx.html

Må si jeg er veldig fornøyd og den har spist unna alt det jeg har brukt den til hittil. Hvis du skal ha drill ville jeg brukt de ekstra hundrelappene, også med hensyn til alle arbeidsoppgavene du lister opp.
   #7
 2 316     0
Jeg har både Bosch og Makita i samlingen. Ikke alt som er tilgjengelig om en låser seg til et merke. Enkelte ting liker jeg bedre hos Bosch, mens andre liker jeg bedre Makita. Makita er enklere å få tak i da det føres hos de fleste store kjeder, inkludert Jula og Obs hvor en også får prismatch. Er ofte kampanje på Makita, samt det virker som kjedene presser hverandre mer på pris her enn på Bosch.

Mener jeg sjekket ut Milwaukee tidligere, men at de var en del dyrere og dermed ikke var aktuell for min del. Mulig det har endret seg nå

   #8
 562     Nord-Jæren     0
Jeg har både den du vurderer, og Bosch GSB 18v-85. Sistnevnte er et beist, og drar enkelt 160mm hullsag gjennom 20mm gulvspon etc. Til mindre arbeider hender det allikevel at jeg bevisst bruker batterimaskinen, særlig når det skal arbeides med hendene over hodet. Den skrur greit 100-150mm skruer i tre (i lavgir vel og merke) og er liten og nett. Kommer seg også inn i krinkelkroker der 18v-maskinen ikke får plass.
   #9
 793     1
Jeg har GSR 18V-60 FC. Jeg har også et utvalg slagtrekkere.

I høst bygget jeg en utendørstrapp i gove materialer, mye 2x8... Skrudde en del skruer 6x180 mm. Konklusjonen var at GSR 18V-60 FC enkelt klarte biffen, men håndleddet blir utkjørt lenge før maskinen. Slagtrekkeren er overlegen til hard skruing.

Det eneste bruksområdet jeg ser for meg for "vanlige" driller med enda mer moment enn dette er boring av store huller, det være seg enten med hullbor (160 mm er nevnt) eller spiralbor. Da bør man ha støttehåndtak, som GSR 18V-85 eller 18V-110, for å kunne temme kreftene.