2 515    12    4  

Lite utvalg i benkboremaskiner? Hvilken skal man ta?

 1 357     Hordaland     0
Hei
Er på utkikk etter en benkboremaskin som skal brukes til litt alt mulig. Primært tre, men sikker noe stål og div.. Er avhengig av at den er liten og faktisk kan stå på benken. Har sett på Bosch sin:
http://m.bosch-do-it.com/no/no/hobbyhandverkere/verktøy/benkbormaskin-199903.jsp
Har og testet den. Virker svært god egentlig, men har ikke store sammenligningsgrunnlaget. Syns ikke den har så mange konkurrenter? 

Disse bånddrevne syns jeg virker som noe herk! Utvilsomt veldig behagelig å kunne justere turtallet med en vrider.

Så, finnes det noen konkurrenter til denne til makspris 3000,-? Og er det noe som tilsier at denne vil bli oppgradert den nærmeste fremtid? Den er tross alt noen år gammel nå.
Signatur

   #1
 39     1
Hei,
Jeg skulle akkurat til å stille samme spørsmål om anbefaling av benkeborremaskin/søyleborebaskin (dog kan strekke budsjette bittelitt mer). Det finnes en gammel tråd med en test av denne Bosch maskinen her på forumet. Der ble det påpekt at det var bittelitt slark i akslingen. Jeg fikk maskinen til bursdag av min bedre halvdel i fjor, og personlig syntes jeg denne slarken var så ille at jeg leverte tilbake maskinen (+- 1mm). Jeg driver med mye finarbeid (bygging og design av CNC og 3D printer, flyvende dingser etc), men husbygging tar opp det meste av fritiden nå så trenger noe som takler konstruksjonsvirke og noe stål. Er derfor på utkikk etter noe kraftig som også er nøyaktig. Og som du skjønner er ikke grønn Boschen det etter min mening (men kan godt hende jeg er sær!:D). Billigmaskinene på både jula og Bauhaus har mindre slark når jeg har vært å pirket på de i butikken. Noen som har noe erfaring med de?
   #2
 2 254     0
Har en billigmaskin selv (ca 1000 kr), bare ræl. Slarkete og latterlig svak, stopper ved boring i stål med 7 mm bor.
   #3
 7 685     Bærum     1
Jeg har en slik kinamaskin jeg kjøpe for over 25 år siden. Den har fungert greit. Ikke noe slark, men den har en skrangelyd som du ikke finner i kvalitetsmaskiner. Helt grei til husarbeid. Skal du ha en presisjonsmaskin ville jeg fulgt med på FINN. Er du heldig finner du en brukt Arboga e.lign. Det er en helt annen kvalitet - og pris.
  (trådstarter)
   #4
 1 357     Hordaland     0
Nå endte jeg med å kjøpe grønnboschen. Jeg borer hovedsakelig i tre, og til mitt bruk er denne utrolig perfekt. Har egentlig ikke sjekker slarken som er påpekt. Er det hele chucken som beveger seg?

Det er utvilsomt særdeles behagelig med lys, laser og aller viktigst; å kunne justere turtallet med et tastetrykk. Sistnevnte var den viktigste faktoren min. Jeg bytter mye mellom små bor til store hullborer. Og da er det enkelt og greit.
Signatur
   #5
 6     Krøderen     1
Hva med en magnetbormaskin i stede for en som er festet permanent til arbeidsbenken. Se litt på denne.
Signatur
   #7
 3 231     Vestfold     0
Til bruker: Montasje

Du har tidligere fått dette tilsvaret av moderator cheffen:

Hei,

Vi ønsker bedrifter velkommen til å delta på Byggebolig. Det eneste vi krever er at firmatilknytningen fremgår av signatur. Ettersom du er oppført som daglig leder i firmaet du lenker til, bør du få signaturen i orden forholdsvis kvikt. Det gjør du enkelt via profilen øverst i høyre hjørne.


cheffen,
moderator på ByggeboligSiden du da fortsatt ikke har endret din signatur, og fortsetter med snikreklame, bryter du både med reglene for byggebolig, og ikke minst med markedsføringsloven.

Du vinner intet på denne type snikreklame, da tidligere erfaringer her inne viser at firmaer som gjør slikt, har alt å tape på slikt.


Logiman
moderator på Byggebolig

   #8
 242     Odense     0
Hei fredsjo,

vi her et bra utvalg av benkboremaskiner i vår nettbutikk Dorch & Danola.

Du kan finne forskjellige merker som Luna, Holzman, Scheppach, Scantool og Ferax.
Se oversikten her:
http://dorchdanola-netbutik.dk/category/baenkboremaskine-soejleboremaskine-og-radialarmboremaskiner-449/

Vi sender varer daglig til Norge med UPS uten dansk moms.
Prisene i vår nettbutikk er inklusiv dansk moms men den fjernes automatisk når du velger levering Norge.

Se evt mer info om import til Norge:
http://dorchdanola-netbutik.dk/page/norgesverige-31/

Mvh
Henrik
Dorch & Danola
  (trådstarter)
   #9
 1 357     Hordaland     0
Og til alle som forsøker å selge noe til meg; kommer ganske tydelig frem over her at jeg har alt handlet maskin...
Signatur