1 346    6    1  

SDS-MAX borhammer, Jula vs Biltema

 209     Arendal     0
Har tenkt til å kjøpe meg en SDS-Max borhammer, typisk til å bore i fjell for stolpesko og meisling av gulv. Vil også slippe å tømme lommeboken helt. Vurderer i øyeblikket følgende kandidater:

Jula - Meec Tools borhammer (1799,-)
9 J, 1600W, 7.3kg, 3 år garanti

Biltema - Borhammer 1500 SDS MAX (1599,-)
12 J, 1500W, 6.3 kg, ukjent garanti (2 år?)

Biltema sin er angivelig sterkere, veier mindre og er billigere. Jeg vet at Jula sin har sikkerhetsclutch, usikker på om Biltema sin har det, tviler. Jeg forventer også at Jula sin kommer på tilbud til ~1000-1200 etter hvert hvis jeg er tålmodig. Det som heller mot Biltema er at den på papiret er sterkere (12 vs 9 J), men om det er reelt vet jeg ikke. Blir også litt skeptisk når lavere vekt og lavere effekt skal være så mye sterkere. Håper på noen innspill for å hjelpe meg med å avgjøre hvilken jeg velger. Er også åpen for andre alternativer, men ikke fra de høye prisklassene.

jaf
   #1
 5 900     tromsø     1
Tror jeg har denne, som er helt uten status. Men har brukt den til mye og også lånt den ut. https://www.jula.no/catalog/verktoy-og-maskiner/el-verktoy-og-maskiner/borhammer/elektrisk-borhammer/borhammer-011637/
På tilbud til 799.- denne uken. Viktig å bruke et 4 skjærs hilti bor. Som koster like mye som drill ? Bruker kiler på betong og fjell. Det nytter ikke meisle granitt. Det samme gjelder betong med litt tykkelse. Kiler deler hva som helst.

Ville tatt setningen med 9 og 12J med en klype salt. Begge maskinene er like mange watt..? De er begge made in Kina ? 
Siste redigering: 6. november 2020 14:31:48 av jaf
   #2
 124     0
Støtter det med hilti bor.. Hadde prøvd diverse før jeg motvillig kjøpte det "dyre" boret. Hadde spart både penger og frustrasjon hvis jeg hadde kjøpt det med en gang. Jeg bruker Biltema sds-max maskinen, synes den fungerer greit, men 32mm hull i granitt tar litt tid.
HSt
   #4
 32 602     Lillestrøm kommune     0
Min bekjente som lånte min Bosch 5-40 maskin sa han måtte skru ned effekten (Eller Er det turtallet ?) for at 20mm Biltema bor skulle overleve utrn røyk det på første hullet

Jeg er vant med 28mm Bosch og Irwin bor og da er knekt bor en skjelden hendelse

Forbruker import sitt 25mm bor har overlevd noen hull uten at jeg har samlet så mye erfaring
   #5
 31     Harstad     0
Kjøpet denne i dag https://bit.ly/2JER1Vq pluss Bosch sds+ bord, 8-10-12 mmm.

Til uka blir den brukt til å borre hull til ekspansjonsbolter i garasjen der hvor ny isolert garasjeport skal monteres

Blir å bruke biltema sine ekspansjonsbolter https://bit.ly/2GHYwdg. Går ut fra at hullet skal borres i samme diameter som bolten. Korrekt?
  (trådstarter)
   #6
 209     Arendal     0
Det bør gå bra, selv om jeg personlig foretrekker skruer og plugger. Har erfaring med at ekspansjonsbolter av og til må trekkes til et stykke så du ender opp med at mye av bolten stikker ut. Det kan selvsagt kappes av.

Men tråden handler om SDS-MAX maskiner. Jeg tviler ikke på at den SDS+ maskinen på Jula er mye for pengene, men SDS+ kan fort bli litt stusselig når man skal bore mye i fjell eller meisle opp en hel kjeller f.eks. Personlig har jeg tenkt å kjøpe en Makita SDS+ på batteri da jeg allerede har et Makita 18V sett. Men til større jobber så er det greit med en SDS-MAX maskin. Har enda ikke blitt klokere, men følger litt med på om den på Jula kommer på tilbud. Tipper at de egentlig er ganske like i praksis, samme bor som følger med etc. Ser at Biltema sin kommer med 3m ledning, mens den fra Jula "kun" har 2,2m ledning.