199    3    1  

Installere JABLOTRON 100+ serien selv?

 740     0
Er det mulig å installere og konfigurere JABLOTRON 100+ serien selv?

Leste i gammel tråd at man måtte være registrert partner/installatør for å kunne få installert full SW for konfigurering av alarmen. 


   #1
 910     0
Jeg så på Jablotoron høsten 2018, og kunne ikke finne noe sted å handle det for å installere selv. En lokal elektrobedrift som var "autorisert forhandler" skulle ha 1300 kr/time for installasjonen. Rimelig uaktuelt.
Siste redigering: Wednesday, January 1, 2020 12:07:33 PM av hakostra
  (trådstarter)
   #2
 740     0
Er veldig i villrede om hva jeg skal be husleverandør om når det gjelder alarm. Brann og skallsikring.

Er veldig glad i Jablotron 100+ alarmen jeg har nå (tilkoblet brannvesenets sentral) og kunne godt tenkt meg den som 'stand alone' sentral som varsler oss og andre betrodde personer.

Er det noen som har installert den selv og som ikke har trengt å være registrert installatør?

(JA, Terra73 som importerte fra Polen har gjort det.)


Så lenge man ikke sender til alarmsentral så burde man kunne programmere selv det man har betalt for og eier.

Annen fordel er man kan sette inn KNX interface!

Å lage alarm med KNX smarthus ser jeg mer på som plundrete. Tenk om man programmerte noe galt så brann alarmen ikke går... eller varsler ut hvis man ikke er hjemme. Selv ved feil på oppgradering kan slikt skje. Er ikke så viktig hvis en masterfunsjon for lys mangler (slettet ved uhell). Det er verre hvis brannalarmen svikter.

Ved Jablotron alarm så har jeg noe som er spesialdesignet for brann og innbrudd.Forøvrig så ser det ut til at Pluscom i Polen ikke fører lenger Jablotron.
HSt
   #3
 36,615     Lillestrøm kommune     1
Kontakt iAlarm.no og hør om de kan hjelpe. De er kvalifisert og kan også tråbundne anlegg. Om de kan levere merket du ønsker vet jeg ikke.