781    11    2  

Kablet brannalarm(anlegg)

 724     0
Jeg har kjøpt en tomannsbolig fra 1961. Rett etter overtakelse pusset vi opp 2. etg. (etasje med soverom + bad) og her har vi lagt opp trekkerør til kablede røykdetektorer/røykvarslere i alle rom (eks. bad). Boligen er bygd etter datidens skikk, og brannmuren mellom boenhetene er derfor avsluttet over 2. etg, og det er felles, uisolert loft. Jeg ønsker derfor to detektorer også her, slik at evt. brann hos naboen vil varsles tidlig hos oss (termodetektor?). Trekkerør til brannalarm er derfor avsluttet på loft.

Jeg har enda ikke bestemt meg for hva slags alarmanlegg jeg vil ha enda, men er i alle fall sikker på at jeg vil ha et system med kablede detektorer for å slippe å løpe rundt å skifte batterier på 8-10 røykvarslere, dessuten er det et styr med feilalarmer etc. når man ikke vet hvilken røykvarsler som er utløst.

Av ulike årsaker har jeg ikke veldig lyst på Nest protect, all den tid de er internett-tilknyttet, har mikrofon og eid av Google... Jeg er heller ikke på det nåværende tidspunkt heller ikke interessert i alarmselskaper som fakturerer tusenvis av kroner i året og leverer 1-2 røykvaslere.

En løsning jeg har sett på er Noby220iR2. Denne sentralen er jo i salg hos mange forhandlere og ser meget enkel og grei ut, og jeg får både optiske og termiske detektorer. Alternativet som jeg har sett på er noe basert på Jablotron JA-100. Ulempen er at den ikke er i salg i vanlige nettbutikker her i landet, og jeg finner på nett heller ikke noen lokale forhandler/installatør.

Er det folk her som har innspill, kommentarer og/eller egne erfaringer? Andre alternativer enn det jeg har sett på som bør vurderes? Hva har folk her ute hos seg selv?


TBL
   #1
 175     Lørenskog     1
Har god erfaring med Ei650iRF med 10års batteri.
Dvs ikkje kabel, men trenger ikkje bytte batteri anbefaller å skifte etter 10 år uansett.
Støtter test og lokalisering av den varsler som har løst ut via eget alarmpanel.

Mulig det finnes i kabel variant av samme merke?
   #2
 1 599     Norge     0
Sentral? Hva skal du med det?
Jeg har lagt opp kablet til alle soverom, gang/kjøkken og vaskerom. Det jeg bruker de på soverom til er hovedsaklig til å vekke folk. 230v med batteri backup.
   #3
 406     Rogaland     0
På loftet bruker du røykdetektorer også, røyken kommer mye tidligere en varmen.

Noby 220i -Du får ikke sett på sentralen hvilken detektor det er, men du får vite hvilken sløyfe det er, du kan ha to sløyfer. Det lyser en rød diode på den detektoren som har løst ut.
Det brukes gode detektorer, uten noe tull. Det står et backupbatteri i sentralen. Du må ha sirene utenom, det kan brukes sokkel sirene. Men er litt begrenset med hvor mange sirener du kan bruke, husker ikke helt antall.

Jablotron JA-100 - Har endel mer muligheter, blant annet innbrudd, varsling på sms, er og litt mer arbeid å programmere.

Ei650iRF med 10års batteri - Da bytter du hele detektoren etter 10år, noe som ikke er en dum ting. Veldig enkel å linke de sammen. Du har sirene i hver detektor
EI650iC - Kablet versjon. Er vell noe billigere enn trådløs i innkjøp

Jeg har de detektorene som hørre med til 220i, men har en helt annen sentral, aldri noe feilalarmer og tull
Foreldrene mine har Ei650iRF, aldri noe tull der heller

Jeg vil nok anbefale en av Ei650** Da får du sirene i hver detektor og sikrer deg best mulig på at alle hørrer det. Du "tvinger" deg selv til å bytte etter 10år, noe som gjør at du har noen som er helt nye friske, gode og up to date.
   #4
 948     Nordpolen     0
Hvis jeg skulle valgt noe nytt i dag så tror jeg ville gått for google sin, og heller sett bort i fra den paranoide delen:), tror det er mye for pengne.Bruker selv kablet utstyr fra Autronica(Autroprime) siden jeg jobber i bransjen, men er ikke bergnet for privatmarkedet
   #5
 177     Møre og Romsdal     0
Jeg er i lignende situasjon som deg. Holder på å pusse opp store deler av huset og har mulighet til å legge opp trekkrør til kablede røykvarslere i alle rom. Jeg ønsker heller ikke å selge sjela mi (personvernet) til Google, så Nest el. er uaktuelt. Alle innspill/erfaringer her blir satt pris på! Smile
  (trådstarter)
   #6
 724     0
Noen her som har Jablotron Ja-100? I så fall, hvordan fikk dere tak i det? Ser ut til å bare selges gjennom installatører, og finner heller ikke noen utenlandske nettbutikker som fører dette lett tilgjengelig. Ser ut som et bra konsept, men betaler ikke blodpris for det...
   #7
 2 978     Vestlandet     1
Føljer. Er i akkurat same situasjon og på utkikk etter kabla produkt utan internett.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 724     0
Jeg har etter å ha vurdert dette noen uker nå bestilt Noby 220iR2. Skal ha åtte detektorer (multikriterie optisk/termisk), fire sokkelsirener, og og selvfølgelig batteribackup. Mulig jeg utvider med to-tre detektorer til etter hvert. Grunnen til at jeg valgte denne løsningen er at den virker "idiotsikker", enkel å skaffe deler til også i fremtiden, baserer seg på velutprøvd teknologi og virker høvelig enkel å installere i løpet av noen timer. Kom på omtrent det samme som åtte Nest Protect ville kostet, men om jeg i fremtiden vil ha et par detektorer til, er det langt rimeligere enn én ekstra Nest Protect...
  (trådstarter)
   #9
 724     0
Oppdatering:
Har fått to kolli med brannalarm i posten, og fått koblet opp sløyfen som skal dekke 2. etg. pluss loft. Virker solid så langt, og veldig enkelt å montere. Det følger med gode koblingsskjema. Sentralen virker "atomsikker", laget i tykke stålplater i lakkert (bakside) og rustfritt (fremside) stål. Sløyfen som skal dekke 1. etg. og kjeller har jeg enda ikke prioritert, men det blir kanskje til helgen.
   #10
 1 167     Oslo     0
Det hadde vært interessant med noen bilder og info om priser.
Signatur