jlr
   #11
 137     Oslo     2
Jeg har hatt tilsvarende feil med 6 av 8 røykvarslere fra NEXA. Falske "halvveis-alarmer", hvor alarmen piper de 3-4 første sekundene av en alarmlyd, før den gir seg. De er 3 år gamle.

Møkkaprodukt som det bare er å styre unna.

Forøvrig svært misfornøyd med kundeservicen jeg har fått i denne saken,  og i en annen reklamasjonssak med et helt annet NEXA-produkt. De forklarer med den største selvfølgelighet at "slik må man regne med".

De skriver "En brandvarnare som sitter på ett utsatt ställe kan med tiden få partiklar som fastnar på det optiska ögat och gör att känsligheten förstärks." Ikke et ord om at det er beklagelig at dette skjer med 6/8 produkter etter bare 3 år. Jeg kommer aldri til å kjøpe et NEXA-produkt igjen.

HSt
   #12
 36,579     Lillestrøm kommune     1
Det er mulig at optiske varslere må støvsuges e.l mer en hvert 3. år uten at jeg vil ta stilling til kvaliteten. Har hatt en optisk varsler fra ialarm.no noen år nå uten feil alarm.
   #13
 1,454     Oslo     0
Falsk alarm her i huset ved 07-tiden i dag. Vet ikke hvorfor det skjedde for det var null aktivitet i huset.
"Synderne" er våre seriekoplede BOQ GB-2588 PRO, Made in China, og solgt av Infonor AS. Dette er en optisk røykvarsler med påstått norsk godkjenning fra DSB. Det er lenge siden siste gang dette skjedde.
Det følger med en god, norsk bruksanvisning, hvor det står at man skal støvsuge "alle deler av varsleren".
At Infonor for tiden ringer meg fra seks forskjellige mobilnumre, det er jeg svært lite begeistret for.

Ovenfor dømmer jlr alle NEXA-produkter nord og ned. Jeg har begrenset erfaring med NEXA, men har koplet sammen rundt fem forskjellige produkter. Disse har fungert og jeg er klar for mer NEXA-utstyr.
Servicen hos claser'n, rundt NEXA-produkter, er jo så som så.
Signatur
   #14
 627     Tromsø     0
Jeg har ikke varslere fra den produsenten, men fra Ei Electronics som jeg har 10 stk av. Disse begynte å oppføre seg merkelig når 1 av detektorene fikk dårlig batteri. Den ene hadde pepet i ca 1 uke uten at jeg hadde knødd meg til å bytte batterier.. Plutselig 1 natt begynte alle å ule i 1 sekund, akkurat nok til at jeg var 1 meter over dyna og på tur etter brannslukkern. Byttet batteri i alle 10 og har ikke hatt feil hverken før eller senere.. Disse sier ifra om de har tilsmusset optikk ved å gi et lite pip (typ dårlig batteri), men uten at lysdioden blinker.
TSt
   #15
 14,509     0
Har optiske seriekoblede varslere i et hus som ikke er bolighus og ytterdør star til tider oppe når folk går inn og ut. Her er det problemer med den nærmeste varsleren innenfor ytterdør, den går gjentatte ganger. Har ikke klart å støvsuge den frisk igjen. Her oppstår feilen kun første gang en tar ned varsleren for bytte av batteri. Har måttet erstatte denne tre ganger mens alle andre er helt OK.
   #16
 537     1
Jeg vil også slenge meg på med dårlig erfaring med Nexa trådløse røykvarslere. Falske alarmer i hytt og vær. Forskjellige detektorer som løser ut hver gang. Ikke tar de med seg alle detektorene når de først løser ut heller.

Hadde falsk alarm seinest i går, ikke så "stas" når ungene har lagt seg...

I følge ELBY er dette et:
"Fantastisk produkt som binder sammen alle røykvarslere i din bolig,
uten bruk av kabel."

Yeah right....

Nå hives alle tolv ut av huset og det blir enten Honeywell eller EI Electronics fra sikkerhetenselv.no. Får 15 % rabatt via mitt forsikringsselskap på alle ordre derfra.
Signatur
   #17
 1,411     Hordaland     0
Har hatt 7 av disse montert i snart to år. Ikke en feilutløsning. Alle er montert iht monteringsanvisning i forhold til dører osv. Og ingen på våtrom. Vi har det relativt støvfritt i huset med en robotstøvsuger som går daglig.. Uvisst om det har noe med saken å gjøre men...

Har det uansett på planen å støvsuge samtlige nå snart, bare for å forebygge.

Det sier seg selv at alle optiske røykvarslere kan feilutløse ved støv eller insekter. Det har med måten de detekterer røyk å gjøre.
Signatur

HSt
   #18
 36,579     Lillestrøm kommune     0
På hytta kom det ut et forskremt bestrålt innsekt når jeg åpnet en hylende røyk varsler. Det var en ionisk varsler som løste ut så selv disse kan feilutløse med partikler/fremmed legmer.
HSt
   #19
 36,579     Lillestrøm kommune     0
Tror jeg postet det i en annen tråd sist, men der jeg jobbet i dag løste røykvarsleren ut med gjennomtrekk i rommet trolig en støvpartikkel, den samme varsleren som over. Men når batteriet først var ute skulle jeg bytte batteri, men igjen utløste denne alarm ved nytt batteri, det gamle batteri var ok etter å ha blåst litt inn i testkammeret.

9V batteri med 9.6V på terminalen liker ikke denne varsleren og ved å belaste batteriet så spenningen sank til under 9.2V så kunne jeg sette inn det halv oppbrukte (?) nye batteriet . Var forøvrig et Varta alkalisk batteri. Så for høy spenning kan være opphav til feil.
TBL
   #20
 360     Lørenskog     0
Bekrefter at EI Electronics fra sikkerhetenselv.no fungerer godt. Ingen feil så langt, og ikke noe batteri bytte, har innbygget 10 års batteri.
Diagnose funksjon på utvalgte modeller, med info om antal ganger utløst, batteri nivå m.m.