15,715    70    23  

Verisure røykvarslere uten alarmsentral

 13     Trondheim     2
Kan man bruke Verisure røykvarslere uten å være tilkoblet alarmsentral?

Jeg har allerede Verisure vbox mini for å fjernstyre min Yale doorman lås og temperatursensorer.

Vil røykvarslerne ved brann seriekoblet ule og sende meg pushvarsel til mobil - eller krever dette alarmsentral?

   #1
 5,569     1
Det kreves i alle fall abonnement. Du kan sikkert velge å ikke bli varslet, men vil tro at alarmsentral inngår i den "pakken" Verisure kaller "overvåkning". Her betaler du en sum per mnd per detektor.

Sentralen din hjemme snakker ikke direkte med f.eks din telefon.
   #2
 146     2
I 2016 er det bortkastede penger og bare kompliserende å ha mellomledd som Verisure, G4S, falck, Sector alarm o.l.

Man får kjøpt pålitelige alarmsystemer som man setter opp til å kommunisere direkte med en eller flere valgte mobilnummer når alarm utløses. Det er da ingen abonnementpris eller faktura på at alarmselskapet sender ansatte for å bytte batterier i sensorer. Eneste minuset med et slikt alarmsystem er at man ikke får de fancy klistremerkene og skiltene med alarmselskapenes logo.
   #3
 5,569     1
Nå har jo TS allerede Verisure i huset, fordi han har Yale Doorman dørlåser som er proprietære for Verisure...
   #5
 5,569     0
Det kan du mene, men det beste svaret på TS' spørsmål er neppe at han bør gå tilbake til messingnøkkel for å unngå å betale penger til et selskap bare fordi de leverer akkurat det produktet han har bruk for...

Når det gjelder alarmstasjonstjenester generelt, er det for mange et produkt verdt pengene. Du mener det motsatte, men ekstrapolerer det til at alle andre også bør mene det samme. Den dagen den ekstrapolasjonen eventuelt blir riktig, vil alle alarmselskapene forsvinne av seg selv (i alle fall de som sikter mot privatmarkedet).

En god sammenligning er oljeskift på bilen. En enkel oppgave som de aller fleste kan gjøre selv. Det er lett å si at "det er tull å betale masse penger til et verksted for oljeskift", men mange, meg inkludert, velger likevel å gjøre det. Noen vil selvsagt mene at det er helt idiotisk, men jeg kjenner at jeg ikke tar meg spesielt nær av det.
   #6
 146     0
Greit nok, men andre som leser denne tråden kan jo kanskje velge å droppe det fordyrende mellomleddet som alarmselskapet er.

Av ren nysgjerrighet TS, hvor mye betaler du i mnd eller året for å ha dette systemet og hva inngår i det?
   #7
 5,569     2
Greit nok, men andre som leser denne tråden kan jo kanskje velge å droppe det fordyrende mellomleddet som alarmselskapet er.

Det tristeste her er at, nei de kan faktisk ikke det, fordi Yale Doorman har valgt å gjøre seg selv proprietære for Verisure. Så dersom man har Yale Doorman, og vil kommunisere med dørlåsen sin, så MÅ man være Verisure-kunde. Man trenger ikke kjøpe alarmstasjonstjenester, slik TS beskriver, men man må ha Verisure. Og da er jo veien ganske kort til å også ha Verisure som leverandør av andre sikkerhetstjenester, som røykvarsling, innbruddsvarsling, lekkasjevarsling, osv.

Jeg har også Verisure alarmanlegg, men har med vilje valgt IDlock (en annen type elektronisk dørlås) nettopp for å slippe å binde meg til Verisure for dørlåsene. Da kan jeg bytte alarmleverandør uten at dørene mine slutter å virke. Nå trenger IDlock også en ekstra "boks", men fordelen er at jeg kan velge boks selv.

   #8
 146     4
Så folket betaler altså en fast avgift for å kunne låse opp og igjen døren til egen bolig? Skal si verden går fremover...
  (trådstarter)
   #9
 13     Trondheim     0
Foreløpig ikke blitt klokere av svarene. Wink Men tolker det dithen at man ikke kan ha Verisure røykvarslere uten å ha abonnement hos Verisure? Og da sannsynligvis full pakke. (Tror bare vannalarm er abonnementstjeneste utenom alarmpakke, røykvarsler tilbys ikke i nettbutikken til Verisure, mens det gjør vannalarm.)

Og nei - det er gratis å fjernstyre Yale dørlås selv om det er en Verisure tjeneste. Ikke noe abonnement.
   #10
 5,569     1
Mulig du bør ringe de og høre, rett og slett. Jeg blir mer og mer usikker dess mer jeg tenker på dette. Jeg TROR som sagt at du må ha overvåkning av røykdetektorene for å få varsel også på telefon. Det gir også mening rent forretningsmessig for Verisure, men du burde kanskje ringe og høre for sikkerhets skyld.