#11
 437     0
Det er helt greit for meg at folk tar hardt i. Med jeg vil påpeke:

- Det må være lov å påpeke når såkalte fagfolk ikke følger gjeldende normer eller standardiserte medtoder fastsatt av myndighetene
- Det må være lov å påpeke at folk som utgir seg for å ha lang praktisk erfaring faktisk ikke har dette
- Det må være lov å diskutere en sak uten å bli utsatt for dritsslenging og barnslige kommentarer
- Det må være lov å opplyse om teoretiske forhold som mange praktiske erfarne folk ikke har forutsetninger for å forstå
- Jeg oppfordrer folk til å diskutere med utgangspunkt i at man er nyskjerrig - og at man holder seg til det faglige og unngår personkarakteristikker etc
- Jeg oppfordrer folk til å ikke være sarte i sjelen. Dette er bare et forum for meningsutveksling. Livet er for kort til å gråte seg isøvn over noen kommentarer på et slikt forum


taz
   #12
 3 841     Haugesund     0
Meget godt uttalt, følger på den. Smile
Signatur
   #13
 437     0

Administrator:
Selvfølgelig er dette helt ok. Jeg forstår at enkelte påstander i ovenfo nevnte "eletriker-tråd" er provoserende for fagfolk med mye praktisk erfaring.Vedr. påstander fra teoretisk uerfarne folk:
Det er minst like provoserende for teoretisk erfarne fagfolk å hele tiden måtte gjenta svaret til det kjedsommelige fordi praktisk erfarne folk ikke skjønner problemstillingen.
   #14
 21 485     Enebolig     0
Vi er da alle stort sett enige angående teori? Problemet blir når teoretikere antyder at et tilfelle kan føre til katastrofe (i teorien) mens det i praksis er en bagatell.

Og når man ikke kan bli enige om det, blir det diskusjon.
ivo
   #15
 492     0
En smule ironisk at en tråd ang. forumkultur ser ut til å dreie i retning av "jeg vil ha siste ordet"-debatt...  ;D

Det ligger uansett i naturen til fora på Internett at det kan bli noe knuffing, og at "Stalin"-styring av forumet kanskje ikke blir naturlig (selv om kanskje mange er uenig med meg i akkurat dette).
   #16
 437     0

Vi er da alle stort sett enige angående teori? Problemet blir når teoretikere antyder at et tilfelle kan føre til katastrofe (i teorien) mens det i praksis er en bagatell.

Og når man ikke kan bli enige om det, blir det diskusjon.

Det er jo dere elektrikere som ikke vil at andre skal blande seg inn i anlegget da det kan føre til det verste - nemlig at huset kan brenne ned? Det er jo dere som belyser skrekkscenarioet,  og som gjør at mange derfor bestiller en elektriker i den tro at DE vil gjøre ting rett?
   #17
 21 485     Enebolig     0
Jepp, vi utfører installasjonene slik at det elektriske anlegget ikke er brannfarlig. Og vi vet i stor grad hva som er brannfarlig, norm eller ikke.

Men det er visst ikke lov å diskutere her, så vi får ta det i en annen tråd  Wink

   #18
 1 292     Ålesund     0
Samtidig synes jeg det er litt skremmende at enkelte skremmer folk til å tro at de fleste elektrikere ikke følger forskriftene..