113 555    192    6  

Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør

 125     Kristiansand     0
Etter snaut 9 mnd med intens tankevirksomhet, hånd- /Acadskisser, arkitekttegninger, nye skisser, nye tegninger, søknader, papirer, naboer, nye ideer med påfølgende arkitekttimer, ser det nå ut til at vi nærmer oss drømmehuset, og ikke minst byggestart. Og siden jeg i samme periode har fulgt godt med i dette eminente forum, lært mye, og også har blitt inspirert, tenkte jeg å dele vårt prosjekt med dere.

Situasjonen er som følger:
Familie på 3 (sønn på 4,5 år), og det blir desverre ikke flere. Kjøpte en eldre bolig med 2,3 mål tomt sammen med svoger og svigerinne. Dealen var at de skulle ha huset og vi skulle skille ut en tomt og bygge. Hvis kommunen var enig... Tomta ligger nemlig i et område som er regulert (i 1964) med store tomter og frittliggende eneboliger, og regnes som ferdig utbygd for lenge siden. Kommunen har vært svæært restriktive på fortetting og har avslått de aller fleste forsøkene de senere år. På den annen side, dette er ikke fortetting da det opprinnelig var to tomter.

Blabla, lang historie kort: 1.nabovarsling endte med protester fra 3 naboer, søknad om rammetillatelse og deling gikk inn. Kommunen mente vi måtte søke disp fra reg.plan. Ny runde med naboer og nabovarsling. Kun en som opprettholdt protest. Meget god dialog med plan & bygn.etaten. Godkjent rammetillatelse for 4 uker siden, deletillatelse denne uken, søknad om IG inn neste uke, forhåpentligvis oppstart i midten av januar ("må" nemlig til Mexico to uker i jula..).

Så var det huset da.
I stor grad egendesignet, tett samarbeid med arkitekt som har utfylt våre ideer til et enhetlig konsept. Sydvendt skråtomt på ca 1 mål med fantastisk utsikt. For ikke å ta noe utsikt fra svoger i bakkant må huset legges dypt ned i terrenget, med relativt omfattende sprengnings- og grunnarbeider som resultat. Av bl.a den grunn, og det faktum at vi kun er 3, ligger vi nå på ca 250 m2 BRA fordelt på to etg. Sekundær boenhet i kjeller (ca 50 m2), pusset thermomur, hulldekke i etasjeskille, hulldekke eller Q-dekke i tak (ikke ferdigprosjektert), store vinduer mot syd, flatt (grønt?) tak og svært åpne løsninger i hovedetasje.

Det gjenstår ennå noen detaljer innendørs og fasader, men det går seg nok greit til når byggingen skrider frem (tror ark er rimelig lei av meg og mine stadige små endringer og detaljer..). Tar sikte på å gjøre endel selv, men har stor respekt for at man fort tar vann langt over hodet, så vi får se.. (er ikke håndverker, men rimelig nevenyttig om det er lov å si..)

Vel, det ble mye dette, tror rett og slett det bare er å si:

Kjør byggeshow!

Siste redigering: 8. desember 2012 01:23:56 av Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - perspektiv 1-2.jpg - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - perspektiv 3-4.jpg - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - plan 1.etg.jpg - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - plan u.etg.jpg - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - snitt.jpg - Gaffamann

   #2
 791     Tromsø     0
Først og fremst! Elsker utseendet på huset! supernice!
Men jeg er ikke helt "fornøyd" med planløsningen. Dere mangler jo bod? Er ikke dette krav idag? Har bodd mange plasser de siste årene, og var fast bestemt på å ha godt med oppbevaringsplass i det nye huset!
Ellers synes jeg det er mye bortkastet plass/gang i inngangspartiet, men antar at det er grunnet livsløpsstandard?
Blir spennende å følge prosessen.
Kan du si noe mer om valg dere vurderer? Vannbåren, smarthus, etcetcetc
   #3
 5 111     Sørnorge     0
Må det ikke være soverom i hovedetasjen for å bli godkjent med livsløpstandard? Evt en plan for å gjøre om garderoben til soverom?

Det virker noe merkelig med vandring mellom bad / gardrobe / hovedsoverom. Og når dere først skal bygge på en plass med flott utsikt, ville jeg forsøkt å få utsikten slik at det er det første du ser når du løfter hode fra senga om morran.
  (trådstarter)
   #4
 125     Kristiansand     0
Galemattis:
Bod har selvsagt prioritet. Planløsningen er ikke ferdig i området rundt vaskerom / lite bad i uetg. Her blir det bod på et vis, samt under mellomrepos i trapp. Videre er tanken godt med skap-plass i garderober, både oppe og nede. Her må det også sies at vi er veldig gode på ikke å samle på "gammel moro". Utstrakt bruk av gjenbruksstasjonen til kommunen gir nytt liv til ting vi selv ikke har bruk for.

Inngangspartiet i 1.etg har som du påpeker sammenheng med tilgjengelighetskravet. Hvordan dette blir ved bygging er en annen sak. Vi ønsker som sagt godt med skap-plass, og mulighet for å sette seg ned når skoene skal på. Kommer tilbake til valg.

Petterg:
Det er et soverom som er tegnet inn over gangen fra toalett, det blir gjesterom og kontor. Når det gjelder løsningen rundt hovedsoverom blir nok den justert noe etterhvert, men blir nok hovedsaklig liggende der den er. Det er alltid noe valg man må ta og da ble utsikt fra soverom nedprioritert. Skal også sies at på dette plan forsvinner noe av utsikten pga trær på friområdet foran..
   #7
 134     0
Flott hus!

Liker godt løsningene i 1. etg.

I underetagen reagerer jeg på utleiedelen: Det er en relativt stor leilighet, med to soverom. Men det finnes ingen gang/garderobemuligheter der, du kommer bare rett inn i stua. Jeg regner med at dette vil trekke ned utleieattraktiviteten en del.

Jeg ville ellers gått for skyvedør fra hovedsoverom og rett inn på garderoberommet. Det er ikke noe all right når dere om noen år må snike dere ut fra dusjen forbi døråpningen til kjellerstua, der tenåringen har besøk av kompisene.

  (trådstarter)
   #8
 125     Kristiansand     0
Enig i at inngangløsningen må jobbes med. Enten med en liten skillevegg / skap eller en løsning med gang før inngangsdør. Utfordringen med leiligheten et at det kun er vinduer på en side, og de må jo brukes til sov og opphold. Det gjør den uforholdsmessig stor når vi har valgt 2 soverom, vi har pint stue mest mulig.

Som nevnt over er ikke løsningen rundt hovedsoverom endelig ennå. Akkurat nå tenker vi å erstatte døra fra ganga til garderobe med skyvedør inn fra sov og flytte dør til bad slik at den går rett fra sov (mot yttervegg). Men som sagt er intet bestemt ennå, har jo ennå noen måneder før innervegger settes..
  (trådstarter)
   #9
 125     Kristiansand     0
Litt om ulike valg.
Da vi begynte planleggingen var tanken å satse på smart passivhus, grønt tak og utstrakt bruk av fornybare energitiltak som bergvarme og solfanger. Tok vel egentlig ikke så lang tid før vi dessverre fant ut økonomi og ikke minst den ønskede utformingen av huset (bla mye vinduer) passet dårlig i en slik tankegang. Tanken om grønt tak lever imidlertidig ennå, dels av visuelle årsaker pga nabo (svigerinne) og dels av isolasjonsmessige årsaker. Overvann er ikke et problem, går rett ut på terreng.

Slik det ligger nå (venter på energi- og varmetapsberegninger) er det nok derfor luft / vann som gjelder. Kommer nok til å legge VBV-rør i de fleste rom men usikker på hvor mye som blir koblet til. antar at vi får et kjølebehov sommerstid, evt betydelig solavskjerming, enten i glass eller utvendig avskjerming. Eller en kombinasjon.

Videre blir det avløpspumpe inn på kommunalt avløpsnett da vi ligger under selvfallsledning i vei. Balansert ventilasjon, separat anlegg i leilighet.

Når det kommer til hvor smart huset skal være, tror jeg at vi strekker hendene endel i været. Må innrømme at jeg ikke har satt meg dypt inn i det (KNX?) men jeg ser ikke helt det store behovet for å bo i en stor server der alt kan styres opp og ned i mente. Ei heller å sitte på stranda og styre gjenvinningsgraden på vent.anlegg... Dessuten tillater ikke økonomien (og frua) de store sprellene på dette området.

Men jeg ønsker en god løsning på integrasjon  av lyd og bilde i huset, det er viktig!
  (trådstarter)
   #10
 125     Kristiansand     0
Glemte i forbifarten, vi skal ha peis i tillegg (hovedetasje).