#11
 9 677     Kysten     0
Fint hus. Du kan redusere kjølebehovet ved å dra taket lengre ut. Det vil også kunne gi det tak over terrasse. Ofte vil det forsterke taket ditt også. Du skal ha grønt tak og det vil kreve mye i forhold til bæring. Torv er tungt.

  (trådstarter)
   #12
 125     Kristiansand     0
I utgangspunktet er det tenkt hulldekke, HD200, i taket, så tror ikke vekten blir noe problem ved grønt tak. Det blir nok uansett en lightversjon, da det ikke er snakk om fordrøyning av takvann.

Ellers blir det nok ikke aktuelt å dra taket lenger ut. Egentlig skulle det ikke vært utstikk i det hele tatt, det kom inn for å "slanke" fasadeuttrykket samt å få en bedre overgang vegg tak, spesielt over de største vinduene i spisestue. Disse skal gå fra gulv til overkant hulldekke, dvs ca 25 cm over innvendig himling.
   #13
 451     Stavanger     0
Stilig hus Smile. Har som dere vært heldige med møtet med Kommunen & de, dog avløps gjengen... Når det gjelder solskjerming (vi har også en vegg av glass) så velger vi å gå for utvendig duk. Det er mange leverandører, vi har ikke valgt, men etter å ha pratet en del med dm, så gikk vi bort fra solskjerming i glass. Man "må" jo uansett ha noe som begrenser innsyn. Gledr meg til å følge me på forsettelsen :)

Lykke til
  (trådstarter)
   #14
 125     Kristiansand     0
Er jo litt i tvil på skjerming i glass, det vil jo også stenge sola /varmen ute når man trenger den (høst, vinter og vår). Ellers har vi ingen problemer med innsyn.
   #15
 683     Bergen     0
Det er det som er poenget med å dra taket litt lenger ut Smile Om sommeren står solen med høy vinkel, og lyser dermed ikke så mye inn. Man slipper da å måtte kjøle ned. På høst/vinter/vår når solen står lavere vil lyset alikevel komme inn:) lengden på utsikket må vurderes ift hvor i landet huset er, og soldataene for stedet Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #16
 125     Kristiansand     0
Noen bilder av tomta.
Som man kan se er det ganske bratt og ettersom vi skal ligge under huset bak blir det et omfattende grunnarbeid. Vi må sprenge oss ca 5 m ned midt på tomta, og det må sprenges ca 1200 m3 fast fjell, med et totalt masseoverskudd på ca 1500 m3. Blir noen lastebillass..

IG sendes forhåpentligvis denne uken, og tar i utgangspunktet sikte på oppstart i midten av januar. Men nå ligger det vel en halv meter snø i området, og mer er meldt, så vi får se hva som skjer på nyåret. For grunnentreprenør er det nok ikke så farlig, men det skal jo støpes endel etterhvert..
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - innkjørsel.jpg - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - tomt mot vest.jpg - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - tomt mot øst.jpg - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - utsikt syd.jpg - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - utsikt øst.jpg - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - friområde.jpg - Gaffamann

  (trådstarter)
   #18
 125     Kristiansand     0
Jeg engasjerte en landmåler til å profilere tomta og utarbeide en massebalanse som anbudsgrunnlag. Fikk litt sjokk når massene forelå, og husets størrelse og plassering ble derfor justert noe. Så hadde jeg tre firmaer til å regne på jobben, store variasjoner. Litt av utfordringen er at fjellet i området er fullt av sprekker og slepper, så prisene gjenspeiler en usikkerhet i den forbindelse.

Totalt inkl ca 50 m2 forstøtningsmur i stablet naturstein og komplett kloakkpumpesystem og 50 m VA-grøft, ender jeg nok i området 500.000,- inkl mva.
  (trådstarter)
   #20
 125     Kristiansand     1
Godt hjulpet av dårlige tider i anleggsbransjen her nede fikk jeg prutet prisene ned ca 100.000 eks.mva. Kunne nok muligens skviset det ned noen kroner til, men valgte å stoppe, da marginene nok begynte å bli veldig små og da kommer jo fort kravene om tillegg for alt mulig. Satser på en fastpriskontrakt med svært få forbehold. Men må jo innrømme at det spiser godt av budsjettet..