(trådstarter)
   #21
 125     Kristiansand     0
Etter 2 avslappende uker i Mexico er vi nå klar for byggestart, og det begynner definitivt å nærme seg. Kartforretning er gjennomført og IG er nesten i boks. Saksbehandler i kommunen har skrevet ferdig vedtaket men mener vi må ha inn ansvarsrett PRO Geoteknikk på grunn av de omfattende grunnarbeidene med antatt vanskelig fjell. Dette kom frem i går kveld, så nå må vi finne en geotekniker raskt som f... Håper nemlig på oppstart grunnarbeid om en uke.

Men idag gikk vi i hvertfall løs på eksisterende garasje som må rives for å gi plass til det nye. En grei jobb og det er en god følelse å kjenne at prosjektet er igang.

Ellers gjenstår det ennå noen tekniske detaljer, men det er deilig å se den ferdige stikkingen og således få et inntrykk av plasseringen av boligen (ser selvfølgelig noen mindre justeringer som må gjøres..).
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - riving1b.JPG - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - riving3b.JPG - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - stikking.JPG - Gaffamann

  (trådstarter)
   #22
 125     Kristiansand     0
I påvente av oppstart tok vi turen for å se på fliser. En særdeles hyggelig og imøtekommende kar hos Modena gjorde det til fornøyelse. Ingenting er selvfølgelig hugget i stein ennå, men foreløpig er planen følgende:

Gjestebad 1.etg:
Leonardo Word Up Cemento 30x60 på gulv. Denne trekkes opp på vegg i dusjhjørne, men da som mosaikk 5x5 (vises nede på bilde flis4). Videre blir det Sulu Glass Mosaics 3x3 (til venstre på bilde flis2) mellom benk og speil. Resten av veggene blir sannsynligvis malt.

Hovedbad u.etg:
Leonardo Sherpa Almond 30x60 på gulv (upolert) og vegg (halvpolert). Samme flis i dusjhjørne, men som mosaikk 5x5.

Sekundærbad u.etg:
I utgangspunktet samme som gjestebad oppe, men med Beaufort Glass Mosaics 3 x3 rundt vask (til høyre på bilde flis2)

Hybelbadet blir nok en billigere variant, her hadde de faktisk en meget fin hvit 30x60 vegg til kun 79,- /m2. Og muligens en grå 20x20 til gulv. Vi får se..
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - flis4.JPG - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - flis3.JPG - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - flis2.JPG - Gaffamann
  (trådstarter)
   #23
 125     Kristiansand     0
Hmm.. ser ut til at komplett IG-søknad og dermed oppstart vil drøye noe. Må nemlig ha tak i en geolog for å vurdere fjellet, og det finnes det svært få av på Sørlandet. Har fått kontakt med en, men han er selvfølgelig på ferie i ennå 2 uker... Alternativet er å fly ned en fra Oslo, og det virker noe drøyt (dyrt) føler jeg.

Men etter en tur nedenfor tomta idag, føler jeg absolutt at en geolog må på banen. På nedsiden vises nemlig en ganske kraftig sleppe i fjellet som jeg vil ha en vurdering av. I aller ytterste konsekvens kan vi risikere en utgliding av en enorm fjellblokk som vil ta med seg hus og hager på nedsiden, så jeg antar det vil bli behov for sikring før sprengningsarbeidene kan påbegynnes. Så med mindre det skulle dukke opp en geolog, er det vel bare å vente et par uker..
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - geo5.JPG - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - geo1.JPG - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - geo2.JPG - Gaffamann
  (trådstarter)
   #25
 125     Kristiansand     0
Hadde geolog på tomta idag og det var forsåvidt oppløftende. Behovet for sikring er betydelig mindre enn fryktet. Så nå går resten av IG søknad inn over helgen og et håp om en snarlig oppstart av sikringsutstyr- og sprengningsarbeid..
  (trådstarter)
   #26
 125     Kristiansand     0
Da er IG i boks, fjellet sikret og på torsdag rykker gravemaskinen inn!! Endelig kan byggeprosjektet begynne for alvor. Fjellsikringen bestod i første omgang av 4 fjellbolter på 3 m som skal hindre større blokker å rase ut under sprengning. Ytterligere sikring av byggegropa må vurderes etter sprengning.

Deilig å være igang!
  (trådstarter)
   #27
 125     Kristiansand     0
Et nydelig syn, grunnarbeidene er igang! I ettermiddag kommer boregeita, så da er det full rulle fra mandag morgen. Totalt er det ca 1500 m3 fast fjell som skal bort, med et masseoverskudd på ca 1900 m3.

Planen er ferdig planert byggegrop klar for bunnledninger og ringmur 10.mars, med påfølgende legging av isolasjon, radonduk og vbv-rør. Målet er ferdig støpt såle til påske.
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - 150213 K23 007.jpg - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - 150213 K23 008.jpg - Gaffamann

  (trådstarter)
   #29
 125     Kristiansand     0
Da er det fulle rulle på tomta. Boring og sprengning går fint så langt. Øverste meteren av fjellet er svært hardt, så blokkene blir relativt store. Men så lenge det forsvinner fra tomta er jeg fornøyd! Været er også bra, og det ser ikke ut til at det blir mer snø på en stund (håper det ikke kommer mer før neste vinter..).

Alt i alt godt fornøyd. Fremdriften er god og lite jeg kan gjøre for øyeblikket, så da blir det noen dager på fjellet!
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - IMG_1615.jpg - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - IMG_1623.jpg - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - IMG_1624.jpg - Gaffamann
  (trådstarter)
   #30
 125     Kristiansand     0
Nå begynner vi å se enden på grunnarbeidene, det ble enorme mengder stein som skulle bort, totalt har de vel kjørt bort 2700 m3... Tomta er nå grovplanert og legging av bunnledninger påbegynnes til uken. Før arbeidene med sålen kan starte skal støttemuren i naturstein opp slik at vi får mest mulig riggplass. Håper fremdeles på ferdig såle før påske.

Ellers gikk vi på en real budsjettsmell. Murerfirmaet som skal levere komplett tett råbygg inkl tak og vinduer kom med endelig pris, og den var vi ikke helt forberedt på. Blir en nøye gjennomgang av løsninger (og sikkert noen kutt) i løpet av helgen, men det er dessverre liten tvil om at budsjettet må økes..
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - IMG_1660.jpg - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - IMG_1663.jpg - Gaffamann
Gaffamann: Moderne, mur og betong i Sør - IMG_1664.jpg - Gaffamann