127 392    222    0  

Solsikke: Vårt hus - vårt prosjekt

 1 943     0
Eg har ikkje laga ein slik "miniblog" her inne, for eg har ein vanlig blog for husprosjektet vårt. Tenkte at eg kan lage ein liten tråd om det her inne likevel, greit å samle utviklinga i prosjektet vårt på ein plass her på forumet :)

Så dette er første post. Eg har vore på forumet ei god stund, utan at bygget vårt har reist seg av den grunn. Vi har brukt veeeeldig lang tid på å tenke og orientere oss. Slik blir det kanskje når ein ikkje brukar typehus der ting er tenkt på frå før. Nå må vi ha tenkt alle tankar, og huset blir til i eit samspel mellom oss og arkitekt.

Det rare er at nå når vi snart er klar for søknad til kommunen, så føler eg at huset er skapt. Det er rett nok på papiret, men eg føler absolutt at huset er blitt skapt i det året som er gått sidan vi starta prosessen. Etter dette er det jo "berre" å bygge huset etter tegningane, det er vel ingen sak vel?  ;D  (kor er den ironiske smily'en når ein treng den? )

Vel, oppdatering for dagen, og startsignalet for denne minibyggeblog-tråden: Arkitekten vår Teresa Fersum, gjer nå klar søknad til kommunen. Før ho sender over får vi ta ein siste kikk på teikningane slik at vi kan endre på ting i siste liten. Det trur eg neppe blir aktuelt. Truleg er søknaden ferdig i neste veke ein gong.

Elles: stikkord for prosjektet: Murhus, Lavenergi, Husbanklån, Universell utforming, litt funkis og litt tradisjonell, nær by men utanfor by.

   #1
 648     Trondheim     0

Vi har brukt veeeeldig lang tid på å tenke og orientere oss.


Og det er bra. Dette er en modningsprosess som ikke kan fremskyndes.

Når det er sagt, skal jeg love deg at når ting reiser seg tredimensjonalt rundt dere, skjønner dere at dere bare har tenkt ut halvparten...

Gled dere. Vi er i mål om noen uker og det har vært seks og en halv intense, men veldig artige måneder.

Lykke til!
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 1 943     0

Når det er sagt, skal jeg love deg at når ting reiser seg tredimensjonalt rundt dere, skjønner dere at dere bare har tenkt ut halvparten...
Lykke til!


Eg kjenner at eg faktisk blir nervøs med tanke på å sleppe folk til Grin Neida, det skal gå bra det altså; har ikkje tenkt å fotfølge folk for å sjå korleis dei gjer jobben sin. Det eg håpar aller mest på er at vi får ein entrepenør, ein hovedmann (eller dame?) som er lett og grei å samarbeide med.

Og eg er sikker på at vi ikkje har tenkt på alt nei.... I dag fann vi ut at vi må lage ei skisse til kor vi vil ha stikkontaktar, og kva vi vil ha av opplegg for data/TV. Vi er begge to ganske nerdete, og mannen er nerd av profesjon også. Det blir solid med kabling og alt skal vere i veggene.
   #3
 648     Trondheim     0
Håper du får noe tilsvarende min byggmester.

Asbjørn Valde hos Ruta Entreprenør er helt utrolig. Eksempel, da jeg fortalte ham hvor langt ned på veggen glassbyggesteinsvinduet mellom badet og soverommet skulle gå, tenkte jeg på høyden på badekaret. Når hullet er skåret ut, ser jeg at det går fem cm nedenfor yttervinduet på soverommet. Jeg hadde ikke tenkt på vinduet fra den siden, og nedre kant på to vinduer må enten bryte linja helt eller være i flukt.

"Itj tænk på det - de' e' sånn, vi bygge det - det ska' bli sånn som du vil ha det! Dere e' itj nå problem å klaske på litt gips og bruke halvsteina øverst"

Ved den minste tvil, tar han opp telefonen og ringer meg. Når jeg er der borte to-tre timer hver dag, er det ikke for å fotfølge, men for å ta alle tingene som er "lost in translation", fordi man med ord ikke greier å overbringe 100% hvordan man ser for seg huset. Det er også godt å ha en byggmester som ikke nøler med å flytte på en vegg eller ei dør for å gjøre planløsningen ENDA litt bedre.

Får du til en sånn prosess som vi har hatt med underleverandører som har samme instillinga, blir det bare moro. Det har det i allefall vært for oss.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 1 943     0
Er det nokon som har forslag til planløysing for badet vårt nede? Dette er familiebadet; oppe i hovedetasjen kjem eit litt mindre bad, men med dusj og badekar.

Rommet er 2,24 x 4,10 meter. Døra skal helst vere der den er teikna nå (skal ha skyvedør), men KAN også vere på langveggen øverst. Burde faktisk helst ha ei dør til på badet; slik at ein kan komme inn på teknisk rom via bad i staden for gjennom soverommet til minsten.

Viktig prinsipp: dusjnisje (kan vere mindre), og at ein kan bruke "avtredet" uforstyrra medan ein annan dusjar  ;D
Kjersti: Vårt hus - vårt prosjekt - Kjersti-bad.jpg - Solsikke
   #6
 3 997     Oppland     0
Eller du kan lage et rom under der du har klærhylle til vaskemaskinen, og så ha hyllen over.
Da mister du ikke masse gulvplass, og hyllen blir ikke overdimensjonert.
  (trådstarter)
   #7
 1 943     0
Britax: der datt eg litt ut.. kan du forklare det nærmare? :)

Bidda: det der var ikkje dumt! Ein kan jo også ha reine håndkle der også... hm... må tenke på den.

   #8
 93     Bergen     0
Likte forslaget til Britax. Og tror han mener å ha vaskemaskinen der du har den på tegningen, og hyllene over der, men med åpning inn mot dusjen og ikke inn mot badet.

Hvor er det teknisk rom ligger, om vi skal se på en løsning med dør inn der også. Vil du kunne ha mulighet til å ha vaskemaskinen der inne eller må den stå på badet? Hvor har du tenkt oppbevaring av skittentøy?
  (trådstarter)
   #9
 1 943     0
Takk Christine :)

Teknisk rom ligg til høgre for badet, dvs. bak dusj og vaskemaskin.

Gløymde å legge til at oppå vaskemaskinen blir det ein tørketrommel.

Ja, eg har vurdert om vi skal ha vask og tørketrommel på teknisk rom i staden; rommet er ganske stort, men mindre enn badet. Skittentøy har vi tenkt å ha som nå; i stable-bare plastboksar frå IKEA, sortert etter farge og grader. Genialt. Boksane kunne med fordel vere inne i eit høgskap, f.eks PAX frå IKEA.

Veldig fint med innspel; det gjer at ein ser ting på ein ny måte og får eigne idear også Wink