(trådstarter)
   #81
 858     Bærum     0
Påsken er satt av til spiler, nesten en kilometer spiler skal møysommelig festes i taket. Valget falt på kvistfri furu, hvitpigmentert. 41x21mm. Bruker 21 mm mellomrom og fester de rett på bjelkene med dykkert.

Svært møysommelig arbeid, og det minste avvik er synlig siden siktelinjen er 10 meter lang. Blir mye måling og laserbruk for å få det bra. Smarte tips mottas med takk.

Moderne sommerhytte -  - olechrd
Signatur

   #82
 3,042     Akershus     0
Lag deg noen jigger som har korrekt avstand og gjør at du kan montere flere lekter i samme slengen. Typ noe som ser ut som en E liggende på ryggen, med flere tenner. Presser du lektene mot venstre i tilfelle de har krympet så vil følgefeil ikke snike seg inn.

Tenker noen jigger du monterer på søyler eller hva du nå bruker til å heise lektene i taket og så en portabel til å kontrollmåle når du går å skrur.
   #83
 408     Rogaland     0
Hvis du bruker laser til en første siktelinje så kan du vel lage deg en mal med streker som indikerer hvor lekte 1, 2, 3 osv. skal festes ut fra siktelinjen.
  (trådstarter)
   #84
 858     Bærum     0
Takk for tips!

Nå er jeg nesten ferdig med monteringen. Det som er utfordringen med maler og jigger er at jeg ønsker å flytte skjøtepunktet til spilene utover taket. Synes ikke det er pent å ha skjøten til 10 spiler på samme sted. Dette er også grunnen til at jeg gikk bort fra tanken om ferdige paneler med spiler. Synes ikke det er så pent.

Jeg endte opp med regelmessig bruk av grønn laser og avstandsmal, samt kontrollmåling for avstand vil vegg.

Signatur
   #85
 27     Bærum     0


Du må evt skaffe en gsm-basert ring-hytta-varm-løsning? Da kan du i alle fall aktivere en ovn?

Ny Huawei LTE-router gjorde susen, så nå har jeg ok Wifi. Jeg vurdere å installere en luft-luft VP i nedreste del/entreen, slik at den kan stå på for å holde varmen ok. Eneste problemet jeg har er at de jeg har sett ikke går under 18 grader.
TSt
   #86
 14,660     0
Mitsubishi har en iSava funksjon som gjøre at de iallefall går ned til 10 gr.  Men problemet at en ikke kommer under en gitt temperatur er kjent slik at en må sjekke på hver modell nåe en skal ha en slik. Men ring hytta varm løsning virker ikke på varmepumper.  Internett og wifi på pumpa med app derimot kan virke.  Men da må en også sjekke at slik lav temp funksjon er tilgjengelig via appen også.

Husk å sette opp en stor ovn også i tillegg med lav termostat slik at den tar over hvis det skjer noe med varmepumpe.