1 808    55    15  

Nytilknyttning STRØM 450 TUSEN!

 12     0


Vi skal bygge hus og trenger strøm. Eiendommen har tidligere hatt strøm igjennom ett gammelt kraftverk, men denne kabelen blei kuttet og strøm avtalen blei stoppet pga brann. Flere år senere ønsker vi å koble oss opp på denne gamle linja ettersom bygget hadde egen strømmåler i kraftstasjon, men hafslund nekter oss dette og forteller linjen som blei brukt er for gammel. Kabelen blei kuttet i 2013. De forteller også at vi må ha en nytilknytning til for å få strøm. Jeg har da tatt kontant med NVE for hjelp og de også stod på her for våres skyld og her var regelen at det måtte en nytilknytning til. Vi er de eneste som kommer til å gå på denne linjen i over en 10 års periode om ikke mer. Eller aldri. Så de fant ut at totalt så kommer denne trafoen på 450 tusen kroner og må stå på våres tomt. Samtidig så må vi ha en endemast stående på tomten våres som vi ønsker å legge ned (denne har stått lenge). Nve jobber nå internt for å finne ut om prisen er riktig. 
Vi ønsker selvsagt vanlig spenning på strøm. 
i tilegg inngår ikke graving i prisen... 

Noen som i det hele tatt har vært borti dette før, og muligens fått dette en god del billigere? 
Eller veit hvordan jeg burde gå frem videre med dette?


Takk Takk til alt av svar!

  (trådstarter)
   #1
 12     0
Det skal også sies at vi må koble oss til høyspent som igjen går til kraftstasjon som vi hadde strøm ifra før...
TSt
   #2
 13 183     0
Er redd det har blitt gjort noe dumt når ting har blitt sagt opp, ville nok lønt seg å betalt videre selv om det ikke ble brukt. Hvor lang er den gamle lavspent linjen ?  Har dere gått langs den og sjekket det som dere selv visuelt kan finne ut om selv er status.  (Ligger trærne på linja eller den er brutt av trefall etc)  Eller om den er plukket ned på deler av strekket etc.

En skal ikke ha lange linjen før det er vanlig med høyspent forsyning.  
  (trådstarter)
   #3
 12     0
Ja det var veldig dumt det blei sagt opp. Vi kjøpte eiendommen i 18 og fikk vite at eiendommen hadde strøm inn. Noe eiendommen har, men haflsund nekter denne opp å gå igjen. Strømmen er bare kuttet inne i bygget av brannvesen da dette brant. alt ligger under bakken. Vil trolig tru at den gamle linjen er 50m - 100m lang en plass.
TSt
   #4
 13 183     0
Hva er i andre enden av den 50-100m linjen ? Er det da en lang lavspent ? Kanskje denne er bygget ut med mere siden. Mine foreldre fikk 16A hovedsikring når de bygde hus i et etablert villa område siden det var alt for stort tap i linjen selv om en kunne se trafoen. Selv når de hang opp isolert 4 leder i tillegg til den gamle blanke var det for lite men da da fikk de normale inntak sikringer og det ble gravd høyspent kabel og satt ut en ny trafo i nærheten.

Området ble valgt ut til å være et område alle skulle være med på å legge jordkabel i så tele, kabelTV og strøm ble lagt ned, Da fjernet de den lokale trafoen igjen siden de da trolig fikk nok tverrsnitt. Men dette var sentralt i Oslo med tett med abonnenter og fortetning i nesten hver eneste hage.  (trådstarter)
   #5
 12     0
Linjen går inn til en vannkraftstasjon ettersom bygget tidligere fikk strøm av denne stasjonen. ;S
  (trådstarter)
   #6
 12     0
Linjen går inn til en vannkraftstasjon ettersom bygget tidligere fikk strøm av denne stasjonen. ;S
   #7
 5 554     OSLO     0
du sier ikke noe om hvor gammelt dette er?
men er den gamle strøm kabel fra typ 50 tallet feks, så skjønner jeg godt at de ikke vil, eller har lov til og  gjenbruke denne....

syns heller ikke prisen på 450.000 var så veldig ille, med tanke på at det inkluderer en ny trafo etc

feks broen min måtte ha nytt inntak til huset, pga tilbygg og hybel etc, og han måtte betale, hva var det, 100.000 kr  tror jeg
dette var i oslo

TSt
   #8
 13 183     0
100 m fra kraftverket og fikk strøm direkte derifra ? De må vel ha hatt en gammel trafo der da, er neppe 230V på turbin og så er det leveringsplikten, de kan ikke lenger bare stenge av høyspenten fra denne kraftstasjonen for vedlikehold når du henger på enden. Ikke sikkert de vil ha private inn på drift strøm til kraftstasjonen.

   #9
 5 432     Akershus     1
Oi, nesten en halv mill for å få strøm. Heldige er dere, for da finnes det heldigvis etterhvert gode alternativer på markedet og en slik sum er jo grei kapital å investere i noe som frigjør en for fremtidens antagelig kostbare strømleveranser.

Har man solforhold på eiendommen, kan man komme langt med solcellepaneler, alternativt vindmølle. Flisfyring/vedfyring/pellets kan være alternativ til elektrisk oppvarming. Lavenergihus trenger ikke spesielt mye energi. Spørsmålet er selvsagt om dere får byggeløyve uten strømtilknytning.

Med dagens strømpriser bruker mange i området 15-30 tusen kroner årlig til strøm, enkelte mer, mer enn halvparten er avgifter og nettleie. Fremtidens andel av dette vil bare øke, uavhengig av strømprisen. Det er all grunn til å tenke alternativt.

Mye er avhengig av hvor i landet en befinner seg. Det nordligste fylket blir jo sponset av det norske folk, så der er det bare å pøse på, strømmen er nesten gratis Wink
   #10
 3 277     I huset mitt     0
Antar at TS kjøpte tomten vel vitende om at det ikke var strøm dit.
Det koster å være først ute på et sted,og man kan måtte vente lenge før det kommer naboer som blir pålagt å kjøpe seg inn på den eks trafo.
Man skjønner også at kraftstasjonen ikke ønsker å ha noen sære oppkoblinger direkte.

Jeg antar TS har tenkt over at den gamle linja rett inn i kraftstasjonen nok ble strømløs i det øyeblikket kraftstasjonen gikk ned/tas ned for vedlikehold, etc?
-Var nok sikkert mindre plagsomt i gamle dager, men usikker på om TS vil akseptere å være uten strøm i timer/dager/uker/måneder om det skjer noe på den gamle kraftstasjonen?;)