(trådstarter)
   #71
 56     Follo     0
Hvordan er det å designe kjøkkenet med Kvik? Ser ikke ut som de har noe tegneprogram slik som Ikea? Det blir ikke like praktisk å reise til en butikk for å se ulike alternativet. Både pris, kvalitet og kundeservice skulle visst være bedre med Kvik, så det er interessant. Det forutsetter at det lar seg gjøre å bytte, det er Ikea som er med i leveransen nå, men byggeleder skulle sjekke det.

Det er loftsluke, men bare inspeksjonsluke, og den er inne i en bod. Vi ønsket oss kaldloft for lagring og snakket med tegneren og selgeren om det tidlig i prosessen, men det ble en god del dyrere å skulle legge gulv der oppe. Sikkert noe dimensjonering som måtte gjøres om også, det vet jeg ikke noe om. På grunn av tettheten må den forsegles, så når man har inspisert, må den vel helst forsegles igjen. Så det blir nok bare tomrom, dessverre.

   #72
 3 574     Asker     0
Dimensjonere nei. Bare å for opp og legge gulv. Helst ikke helt tett.

Setter man inn en Pocket trapp f.eks er det bare å tape rundt når man legger plast. Tetting for luftlekkasjer ligger vel lenger ut. Hos oss trykktestet de bygget til 0,3 før plastring innvendig. Så tror det skal gå helt greit. Luken har lås og tettelist. Så de er 100%. Litt dårligere isolert, men er jo bare snakk om 0,5m2. Samt man får ytterligere luke over dersom man vil.

Gulv kan du legge selv siden. Men kjekt med muligheten. Se min blog, hvor jeg satte inn den selv for noen uker siden.

Forøvrig tror jeg nok ikke kvikk er billigere. Men ellers bedre. Nå kjøpte vi på ingen måte billigst, så kom på 180-190k for kjøkken. INK steinplate, og hvitevarer. Hvitevarene utgjorde ca 80k av de tror jeg. 
Signatur
  (trådstarter)
   #73
 56     Follo     0
Kanskje det blir noe lagring på loftet etter hvert, men foreløpig lar vi det nok bli som det blir. Kanskje kan vi bygge garasjen allerede neste år, og vi håper å få litt lagringsplass der også. Følger for øvrig bloggen din, Børhaug Smile

Nå er ute-snekkerteamet ferdige, og i morgen tar et nytt lag over for å begynne inne. Det har kommet nye materialer til byggeplassen i dag, mest ventilasjon. Stillaset er tatt ned og huset ser bra ut. Det er litt uklarheter fordi huset ikke ble tofarga likevel. Det har vi jo betalt for, og byggelederen mente at det gikk opp i opp med at vi bytta takrenner, men vi hadde jo ikke bytta takrenner fra hvite til svarte hvis listverket hadde vært som avtalt, så vi får ikke det regnestykket helt til å gå opp.

Takoverbygget foran døra ble stort, der kan det bli litt trangt å komme inn i den fremtidige garasjen med to biler, men vi hadde ikke noe valg da huset måtte tilfredsstille kravene til universell utforming (trinnløst inngangsparti).

Nytt hus til familie på fem -  - Bygge_til_fem

I dag har vi vært hos Kvik og sett på kjøkken. Mye fint, men det virka mindre fleksibelt enn hos Ikea, i den forstand at det er færre varianter av f.eks. antall skuffer etc. Prisen var som egentlig antatt ikke lavere enn Ikea, så vi blir nok i tenkeboksen til vi vet om vi får solgt dagens hus og til hvilken pris. Da vet vi mer om hva vi har å rutte med. Regninga fra graveren ble litt høyere enn vi hadde håpa på.

Ellers går dagene nå for det meste til å tømme rekkehuset. Minilageret begynner å bli fullt, men huset ikke tomt... Med barnevakt fikk vi tatt ei skikkelig økt i påska, og kanskje det blir en ny runde til helga, slik at vi kan begynne å vaske før fotografering til prospekt. Det er mange baller i lufta, og jeg er glad vi har en totalentreprenør som tar seg av alt.
  (trådstarter)
   #74
 56     Follo     0
Heisann!

Definitivt på tide med en oppdatering herfra, det har skjedd mye de siste månedene!

Vi kom i mål med rydding av dagens hus både til fotografering til prospekt og selve visninga, og heldigvis ble det solgt etter første visning. Da gikk vi inn i sommeren med betydelig lavere skuldre! Greit å ha det med eventuelt boligsalg med i planene hvis man skal bygge, for det kan også ta mye tid og krefter.

I sommer var det ganske rolig i det nye huset, men det ble malt innvendig. Jeg vet ikke om det er helt ferdig, men fargene er i alle fall der. Godt å ha litt fri fra planlegging også.

Vi slo fra oss tanken på kjøkken fra Kvik og jobbet mye i Ikeas tegneprogram før sommeren. Vi hadde nesten bestemt oss for en type fronter, og sendte det til gjennomgang hos Ikea. Men da vi snakket med en konsulent der, sa hun at den fronten som på nettsidene ble beskrevet som "mørk grå, nesten svart", egentlig var mer brun. Da ble vi så usikre på om det ville passe med den blågrønne veggfargen, at vi startet på nytt. Til slutt endte vi med å bestille eikefronter.

Nytt hus til familie på fem -  - Bygge_til_fem

Vi starta sommerferien på Ikea og sendte bestillinga derfra, for da begynte det å haste for å få bestilt med levering i uke 32, som var da fremdriftsplanen sa at det var tid for kjøkken. Og det gikk fint! Vi har ikke hatt noen ny befaring ennå, men vi har fått lov til å gå inn med ventilatoren som skal bygges inn og mannen min gikk dit en dag byggelederen var der, og da fikk vi lov til å gå inn og kikke etter at kjøkkenet var montert. Veldig morsomt å se, da ser man plutselig litt mer hvordan huset blir!

Nytt hus til familie på fem -  - Bygge_til_fem

Det var noen riper på en dekkside og foringene var ikke montert i flukt med skapene (se nesten innerst mot hjørnet på bildet over, der ser man at foringa ligger lenger bak, og på nært hold ser man den hvite skapstammen på sidene). Dette håper vi fikses. Det var også et hakk mot veggen ved verandadøra på selve benkeplata. Ikke så veldig synlig, men litt surt på et splitter nytt kjøkken. Men ny benkeplate tar sikkert ukevis å få tak i, så vi vet ikke om vi får gjort noe med det. Uansett har vi bare tatt en "sniktitt" ennå, så det skal kanskje godkjennes på noe vis. For øvrig var oppfølginga fra Ikea etter all forventning! Da jeg klikket på å sende tegningene til kontroll, ringte de meg med kommentarer og jeg snakket med dem flere ganger og fikk ordnet småting jeg ikke hadde sett. F.eks. var det en liten skuff bak en medium skuffefront og det manglet hyller i et skap. Vi fikk også vite at de ikke hadde håndtakene på lager, heldig nok akkurat da vi faktisk var på Ikea, så vi kjøpte med oss 27 pakker håndtak (det veier faktisk en del!). De skulle vi legge inn i huset da resten av kjøkkenet kom, og da vi så alle de kassene med flatpakka kjøkken, ble vi enda mer glad for å ha bestilt med montering.

Da vi kikket på det ferdige kjøkkenet, så vi også at røret til ventilatoren, var litt for langt inn/bak, så det kom ikke rett over platetoppen. Vi har ikke endret mål på tegningene, så dette var en feil, og de skal visst flytte røret, selv om det betyr nytt hull i taket, med sparkling og maling og hva nå som trengs for å få det fint. Det blir forhåpentligvis bra, for vi er jo litt spent på hvor effektiv en takhengt ventilator er i et så stort, åpent kjøkken, så den bør i hvert fall være plassert optimalt.

Vi har endelig fått bora etter grunnvarme. Det skulle skjedd før 1. juni (for å få mer i Enova-støtte), men vi var ikke de eneste som ville gjøre det før støtten ble redusert, og da firmaet i tillegg måtte reparere en borrigg, rakk vi det ikke. Men i begynnelsen av august kom de, så nå skal det bli varmt og godt i gulvene når det blir skikkelig høst (håper vi).

Ellers i august har det kommet parkett og fliser, og det ser ut som det er listet langs taket (ikke så lett å se gjennom vinduene). Utelamper, ute-strømskap, utestikk er på plass.

Sannsynligvis nærmer huset seg faktisk ferdigstillelse! Men det kan likevel ta ei stund før vi får ferdigattest. Byggefirmaet har nemlig rotet med hvem som skal foreta uavhengig kontroll. De bestilte og gjennomførte kontrollen uten at vi visste noe om det, og da vi spurte når den skulle tas, fikk vi vite at den allerede var tatt for et par uker siden, og at alt så bra ut. Flott og fint. Men da vi kontaktet firmaet vi bruker til byggelånsoppfølging, og som også skulle foreta den uavhengige kontrollen, fikk vi vite at de slett ikke hadde vært på kontroll hos oss. I desember gav vi beskjed om at vi ville ha samme forma til byggelånsoppfølging og uavhengig kontroll, og dette ble skrevet i byggesøknaden. Men dette har altså ikke blitt formidla videre i systemet hos ABChus. Dermed er det ikke det firmaet som står i byggesøknaden og som har ansvarsrett for dette, som har gjennomført kontrollen, og hvis det hadde blitt søkt om ferdigattest nå, vil det bare føre til et mangelbrev og ingen godkjenning. ABChus er klar over at det er de som har gjort en feil, og de skal ordne det. Dette betyr at ferdigattesten blir forsinka, uten at jeg vet noe om hvor lenge. Vi skulle jo gjerne hatt en ferdigattest for å få gjort om byggelånet til boliglån, nå koster lånet oss ca. 30 000 kr i måneden, men det er ikke noe vi får gjort med det. Jeg bare håper det ikke tar altfor lang tid.

Samtidig har det gått opp for meg at vi faktisk skal flytte (jada, jeg burde vært klar over det), så nå må vi hamstre pappkasser og begynne å tenke på pakking. Men uten å vite om de er 2 eller 6 uker til vi kan overta huset (eller mer), avventer vi inntil videre. Gleder meg også til ny ordentlig befaring for å se hvordan det ser ut inne!
  (trådstarter)
   #76
 56     Follo     0
Det er bare å spørre! Verre å svare ... Bare huset, med de tilvalgene vi har gjort, er ca. 4,3 mill, tror jeg. I tillegg kommer det også diverse til søknader etc, men huset i seg selv er deromkring.

Vi venter fortsatt i spenning på om huset blir ferdig til kontraktsfestet dato, 7. oktober (en spenning jeg gjerne kunne vært foruten). Vi fikk IG på betingelse av at en erklæring ang. vei måtte signeres og tinglyses, og denne erklæringa har vi fortsatt ikke sett noe til. Vi har selv purret på dette til husfirmaet i det siste, for uten den erklæringa får vi verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Og siden det er tre ukers behandlingstid på ferdigattest, burde vi fått sendt den til tinglysning. Det har vært litt framgang på de byråkratiske de siste dagene, siden det har blitt kobla på litt flere personer i systemet, så vi krysser fingrene for at vi slipper å finne midlertidig bosted i midten av oktober.

Vi kikket inn og syntes trappa som var montert, så veldig liten ut sammenligna med tegningene, og ble bekymra for om det kunne være feil trapp. I dag fikk vi bekrefta at det faktisk er satt inn ei trapp som er annerledes enn på tegningene, og byggeleder sier dette skyldes at trappa som var satt inn, ikke var i tråd med kravene. Litt pussig at det har kommet gjennom den tekniske gjennomgangen før vi søkte om byggetillatelse, da det ellers ble flyttet en vegg, inngangspartiet ble endret og selve huset ble flytta på tomta pga krav til universell tilgjengelighet. Trappa var en trapp som ble brukt i andre hus fra produsenten, så den er ikke spesialtegna for dette huset. Vi håper dette kan la seg endre, men vi har i første omgang fått vite at vi kan bruke den trappa som er satt inn inntil videre, slik at ikke akkurat dette skal forsinke søknaden om ferdigattest.

I morgen skal vi ha befaring på innvendige overflater, det blir veldig spennende å se huset inni! Takstmann skal også være med, for banken mente også at vi begynner å ha betalt mye renter på byggelånet, og hvis de kan få en sluttakst, kan de begynne å forberede omgjøring fra byggelån til boliglån. Uavhengig av det blir det fint å ha med en fagmann nå som mye (forhåpentlig) er ferdig, slik at det ikke blir så fryktelig mye de må komme tilbake og fikse etter at vi har overtatt.
  (trådstarter)
   #77
 56     Follo     1
På fredag overtok vi huset! Selv om det fortsatt mangler ferdigattest og noen småting fra snekker, valgte vi å overta for å kunne begynne å flytte inn ting.

Det har vært mye trøbbel med dokumentasjonen til ferdigattesten. Firmaet som er ansvarlig søker (ikke ABChus, de bruker et annet firma til dette), har ikke gjort jobben sin. Ting vi kunne ha skaffet for månedsvis siden, måtte vi enten finne selv eller fikk beskjed om å skaffe etter at de ellers kunne søkt. Etter mye mas fra vår side ble det søkt forrige fredag. Med tre ukers behandlingstid betyr det likevel at vi kan stå uten sted å bo neste helg, da vi må ut av nåværende bolig for å få den klar til overtakelse. Men om vi må overnatte hos venner inntil videre (vi krysser fingrene for rask saksbehandling!), er det godt å slippe å måtte ha med alt inventaret til et middels rekkehus i ryggsekken.

Trappa var som skrevet i forrige innlegg, tegnet feil. Som kompensasjon valgte vi å få bygget inngangsparti og platting. Dette hadde vi tenkt å bygge selv, men det var jo veldig godt å få det på plass allerede nå, og det ble veldig bra. Huset ser mye mer ferdig ut, og ikke minst slipper vi all gjørma når vi går inn og ut.

Nytt hus til familie på fem -  - Bygge_til_fem

Nytt hus til familie på fem -  - Bygge_til_fem

Bilder fra overtakelsesdagen.

Badet i 2. etasje med opplegg til vaskemaskin. Det var jo mye frem og tilbake med dette badet, men sånn ble det altså til slutt. Tror det skal bli bra. Her må vi skaffe innredning og system for skittentøysortering.


Fortsatt badet i 2. etasje. Vi likte ikke frostinga på vinduene, så vi skal enten legge på film eller noe lignende selv. Det er heller ikke mye innsyn her. Bildet er tatt før den siste byggevasken ...


Bilde tatt fra inngangsdøra. Det mangler fortsatt lister. Teknisk rom inn til venstre. Det skal bli garderobe til høyre etter hvert.


Teknisk rom.


Spiseplassen. Maleren jobba fortsatt da vi overtok. Ventilatoren er fremdeles ikke montert, og elektrikeren har muligens putta komfyrvakten i lomma, så vi får ikke brukt platetoppen foreløpig.


Badet i 1. etasje. Her skal vi ha badekar.


Gjestetoalett. Her ble det etterbestilt servant, og den er av en annen type enn de andre, så vi håper å få byttet den til samme modell. Det er det første speilet jeg har sett hvor det står at det medfølger brukanvisning, det er med dimmer/fargeskifter (litt usikker, for vi har ikke funnet bruksanvisninga), to stikkontakter og dobbel usb-lader!


Loftsstua. Her blir det skrivebord, TV og sofa på sikt.


Veldig godt å kunne begynne å komme på plass i huset. Vi har prioritert barnerommene først, men resten av huset kommer også smått om senn. Vi må skaffe oppbevaringsmøbler, siden både skap og walk in closet (åpenbart!) blir igjen i gamlehuset. Artig å ha kommet så langt! For et år siden klatra fortsatt ungene i trærne der huset står nå.

  (trådstarter)
   #79
 56     Follo     0
Takk for det! Vi trives veldig godt. I går var det akkurat ett år siden graveren kom og selve arbeidet på tomta begynte. Nå står huset der og vi har bodd der i omtrent fire måneder. Det har gått fort, selv om det var slitsomt mens det stod på!

Rart med det; det tok ca. 5 minutter fra vi begynte å flytte inn til det var for seint å ta fine bilder, og vi kommer nok ikke dit at dette ser ut som er interiør-hjem ... Men huset har vist seg å fungere bra! Det er alltids noen ting som viser at det ikke har vært arkitekter inne i bildet, men ingen store kriser. Plassering av lysbryterne i gang/stue/kjøkken har vist seg å ikke være optimalt fordelt eller plassert, men det venner vi nok oss til etter hvert. Vi har heller ikke montert lamper på alle punktene ennå, så det er en del brytere som ikke har noen funksjon ennå. Den største endringa vi ville gjort hvis vi skulle begynt på nytt, hadde kanskje vært å plassere toalett og dusj mot den andre veggen på badet i 2. etasje, for nå bråker det veldig inn på soverommet når disse brukes. Ellers ble badet bra uten skilleveggen vi opprinnelig hadde tegnet inn, det er plass til både klesvask, klær og unger. Dobbeltvasken er også kjekk, det gjør tannpussen enklere. Vi testet barnebursdag med 20 barn forrige helg, huset tålte det også! Stort bord med mange ileggsplater var en god investering (pluss malerpapp som lå igjen etter maleren, anbefales som tegneduk ved slike festlige anledninger).

Det er ikke alt som er helt ferdig ennå, og vi har ikke betalt den siste lille regninga etter overtakelsen. En bryter på TV-rommet nede fungerte ikke, så der stod lyset på konstant (det ble litt inn og ut med lyspærene). Det er fiksa nå. Sentralstøvsugeren venter vi på service på. Den hadde veldig vanskelig for å starte en periode, og i det ene inntaket samler det seg masse rusk som faller ut og ned langs hengselet og inn i veggen, så det er kanskje feilkonstruert på en eller annen måte. Det skjer ikke i de andre tre inntakene. En stikkontakt har ikke strøm. Trappa hadde noen feil, det var synlig tape under malinga, så den var der her og lakka opp. Så har noen av trinnene begynt å flasse. Den er lysbeisa, så det ser ut som små hull ned mot det mørkere treverket. De var her og skulle fikse det, men lakka da med blank lakk, så de har bare «forsegla hullene i stedet … Håper de gjør det på en annen måte på neste forsøk, for det ble ikke så pent. Ellers har vi for øvrig vent oss til at trappa har en litt spesiell utforming, selv om det ikke var som på tegningene. Ei flis i gangen har sprukket, så den må byttes.

Siden det ikke ser ut til å bli vinter i år, har vi allerede kommet i gang med uteområdene, som vi egentlig tenkte vi måtte vente til våren med. Der er ikke tele i bakken, og anleggsgartnerfirmaet trenger jo ikke å brøyte når det ikke er snø, så da fikk vi gjort det nå. I løpet av de siste ukene har vi fått lagt to dreneringsgrøfter i hagen (det vokste siv der, så hvis vi ikke ville ha sump eller rismark, måtte vi gjøre noe) og planert ut. Den store jordhaugen er flytta foran huset, så den kan vi ta av til påfyll før vi skal legge rulleplen til våren og i skråningen bak huset.

Nå er også garasjen på vei opp! Det blir en betonggarasje med flatt tak, forskalinga er satt opp og det er lagt plast, armering og avrenningsrist. Gulvet støpes neste uke, tror jeg. Også her er det fint at mangelen på vinter fører noe positivt med seg, siden dette også hadde vært mer klønete å gjøre nå hvis det var to meter snø og 15 minus. Det skal fylles stein/pukk inntil i bakkant og langs sidene, taket blir mer eller mindre i flukt med bakken.
Nytt hus til familie på fem -  - Bygge_til_fem

Så det er fortsatt ting å holde på med, men selve huset er langt mot mål, og vi er for det aller meste veldig fornøyd!
   #80
 9     0
Hei og gratulerer med flott hus! 🙂
Hvordan er dere fornøyd med varmeløsning med vannbårent og vp+energibrønn?
Hvordan blir varmen i 2.etg?

Vurderer selv vb eller varmekabler(et evig spørsmål der, behøver ikke dra i gang den diskusjonen) i et ganske likt hus størrelsesmessig, men holder på å tenke på om det blir nok med vb i hele 1.etg og kun bad i 2.etg.
Hører fra bekjente som har valgt ca. samme at de syns det kan bli litt lite varme i 2.etg, spesielt i stue/oppholdsrom.

Hva syns dere, etter å ha bodd dere til litt?