(trådstarter)
   #21
 352     0
Tiden går og huset reiser seg. Snekkerene har reist og montert utvendigtetting og trykktestet boligen til 0,4 som er langt under passivhuskravet, og dette med kun asfaltplater på deler av fasaden og asfalt+duk på resten.
Da blir denne verdien muligens enda lavere når alt vindtetting er på plass samt dampsperre.
PassivPluss: Funkis i Flekkefjord -  - PassivPluss


Idag har de siste betongarbeidene i forbindelse med støping av garasje, inngangsparti og bod ved garasjen blitt utført. Dermed kan snekkerne returnere på mandag og fortsette kledning av huset, terasse og inngangsparti
PassivPluss: Funkis i Flekkefjord -  - PassivPluss

Vi gleder oss til å se fremdriften og dele den med dere i tiden som kommer
Signatur

   #23
 35     Bærum     0
Hei PassivPluss
Jeg lurte på hva er prisen på solfanger og andre materialer, venter svar
Signatur
  (trådstarter)
   #24
 352     0
Hei Malik
Siden vi er tilknyttet ett pilotprosjekt for NorDan og Aventa har vi ingen kostnader med solfangerinstallasjonen på vår bolig.
hvilke andre materialer tenker du på? Har ikke sett noe spørsmål/pm om du har sendt noe der?
Signatur
   #25
 35     Bærum     0
hei PassivPluss Jeg også har lyst å ha solfanger på vinduer men det som jeg lurer på kan man se gjennom vindu eller?Vet du hva koster å ha solfanger med vinduer, hvem er det som fikser dette? er det mulig å få vite ca. hvor mye ble din budsjett å bygge den type bolig. venter svar!!
Signatur
  (trådstarter)
   #26
 352     0
Har ikke ide om hva en slik solfangerløsning koster i praksis men ett tradisjonelt solfangeranlegg kommer vel på et sted mellom 40-60 000.
Det går ikke ann å se gjennom vinduene men solfangeren er montert i karmen slik at det ser veldig flott ut utenifra.
Du må nesten kontakte NorDan via telefon eller mail på www.nordan.no .
Rommet på innsiden er tv stue så tven skal henge på veggen her og dermed trenger vi ikke utsyn.
Litt vrient å diskutere budsjett da vi har mange andre løsninger enn ett normalt hus men listepris på Karma huset fra Hellvik Hus ligger på ca 2.260 000 pluss grunnarbeider/tomt/betong/stikkledninger.
Signatur

   #28
 5,111     Sørnorge     0
Hvordan er økonomien i dette prosjektet løst? Dekker dere alle kostnader selv eller får dere store rabatter med tanke på at huset blir en slags prototype og forskningsprosjekt?
  (trådstarter)
   #29
 352     0
Lena123:
Lange kvelder og lite tid til BB for tiden. Vi maler for fullt og har begynt å montere kjøkken. 40% ferdige med malerarbeidet og 80% ferdige med sparklejobben:) en stor takk til svigerfars som har bodd i Flekkefjord over en måned for å hjelpe oss med dette. Listefrie tak og ytterdører/vinduer er vanvittig mye arbeid:)
Iløpet av helga er vi sansynligvis ferdig med maling og kjøkken. Da påbegynnes våtrom og gulv i boligen. Uka etterpå begynner jeg med det elektriske.
petterg:
Involverte parter har strukket seg lengre enn normalt for å hjelpe oss.
Meander har levert sterkt rabattert sluk med varmegjenvinning,
NorDan har levert integrert solskjerming i en del vinduer og vi har dekket kostnader med ett ekstra, vi vant også ett solfangeranlegg fra dem og tester ut en ny type grunning.
Sundolitt har levert sterkt rabatterte KUB og resten av isolasjonsproduktene.
Ellers traff vi på ett gunstig tidspunkt og fikk ekstra isolering, bedre vinduer og soldempet glass pga en pågående kampanje hos Hellvik Hus.
Fra Enova fikk vi støtte til passivhusbygging og styresystem.
Sammen med ett annet prosjekt og passivhusrådgiver fikk vi støtte fra Husbanken til installering av diverse overvåkningsutstyr.
Tror det var alt. Det står mer om dette på www.passivpluss.no
Signatur