715    9    0  

Realisere boligdrømmen

 3     0
Hei! 

Har vært på utkikk etter en bolig en liten stund nå men finner ikke noe vi ønsker oss. Vi kom nylig inn på tanken om å bygge hus. Vi er bare i tenkeboksen enda men vil høre hvilke erfaringer andre har. Vi kan ikke gjøre noe selv så nøkkelferdig hus er noe for oss. Arbeid på tomt må også gjøres av fagfolk.  
Vi har ikke tomt men tomt i området vi ønsker koster ca.2 000 000 Vi ønsker og holde oss under 5 000 000. Vi ønsker 3 soverom, 2 bad, carport/garasje veranda/terrasse og walk in closet på hovedsoverommet. Dette er noen av de viktigste ønskene. Er det mulig å bygge en bolig for 5 000 000 inkludert alle kostnader? 
Håper noen vil dele erfaringer med oss Smile

   #1
 3 157     Asker     0
Noen vil her si ja. Personlig vil jeg si nei. For å få hus for 3 mil vil du evt trenge en flat tomt og alvorlig mengde egeninnsats, eller alvsbyhus. 2 bad er kostnadsdrivende, og for 3 mil må du tenke enkleste løsninger.
Signatur
   #2
 249     Oslo     0
5 MNOK inkl. tomt på 2 MNOK?

Det blir tøft. Alvsbyhus er nevnt. ABC hus har også et nøkkelferdige "komplett"-hus med 3 soverom og 2 baderom til 2,7 MNOK. Mulighet for WIC.

Men da mangler du garasje, kommunale avgifter, byggelån og grunnarbeid på tomt. Spesielt sistnevnte kan fort dra seg på.

Finner du en tomt til maks 1,5 (det er lov å prute litt også) som er lett å opparbeide, og en enkel carport - så er det nok betraktelig enklere å sette opp et budsjett. Alternativt også vurdert om man må ha garasje med en gang.

Merk at bankene gjerne liker at det er litt handlingsrom i budsjettet om du skal ha byggelån. :) 
9.900
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 3     0
Jeg skjønner, vi ønsker selvfølgelig å bygge "drømmehuset" når vi først bygger men prøver å være realistisk også. Men har dere ett svar til meg på hvor mye vi må regne med å bruke på å bygge et hus? Der at er gjort av fagfolk.
   #4
 126     0
Vanlig standard, type Mesterhus: 25000-30000 per kvm eks tomt - hustype «firkantet med helvalmet tak Vi landet midt imellom på ca 27500 og har absolutt ikke luksusstandard - har dog investert i energibrønn, vannbåren varme, litt ekstra lydisolering, litt spotter her og der, aluvinduer og slikt. Så har vi selv lagt gulv og listet, skaffet kjøkken/garderober/baderomsinnredning og peisen står vi også selv for i etterkant.
   #5
 249     Oslo     0
Du har fått en pris ovenfor fra ABC hus, og flere priser ligger åpen på hjemmesiden. Ferdig montert av fagfolk. Prisene for Alvsbyhus finner du her (ferdig montert, men ikke malt):

https://www.alvsbyhus.no/no/hus/15-etasjes-hus/

Spesielt sistnevnte er kjent for lave priser. Grunnarbeid er det umulig å si noe om, ettersom det avhenger av tomt og lokale priser. Hører om alt fra 200k til 1 MNOK.

Kommunale avgifter varierer litt på kommunen.

Du har ikke svart på spørsmålet om 5 MNOK er inklusive tomt eller ikke.

Husleverandørene setter opp gratis budsjett for deg om du kontakter de. Men merk at heller ikke de har noe forutsetning for å vite noe om tomt og grunnarbeid.

Du kan jo få et lite inntrykk av å sjekke nye ferdighus i samme område på Finn også. Sannsynligvis ligger de noe høyere i pris enn hva du kan få til selv.

Er totalbudsjettet ditt 5MNOK, ville jeg begynt med å få kontroll på tomtekostnader. Det er det som vil gi deg svar på om dette er mulig, da kostnadene kan svinge voldsomt relativt til budsjettet ditt. Smile
Signatur
   #6
 25     0
Hei!

Så gøy å høre at dere har lyst til å bygge hus! Vi ser at du har fått noe informasjon om en av husmodellene vi leverer med tre soverom og to bad til NOK 2.699.900 - dette er Noomi, og du finner mer informasjon her: https://www.abchus.no/bygge-hus/noomi/.

Ønsker du enda mer informasjon om husmodellene vi leverer kan vi gjerne sette deg i kontakt med en av våre flinke boligkonsulenter. De tar gjerne en uforpliktende prat med deg Smile

Send oss din kontaktinformasjon på post@abchus.no så skal vi sette deg i kontakt med riktig person.

Vi ønsker deg en fin dag videre!
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 3     0
5 000 000 er inklusive tomt, vi har utvidet litt hvor vi kan bo så kostnadene på tomt kan vi få ned litt(2-300 000)

TSt
   #8
 10 194     0
Var en før i dag som hadde tilbud på grunnarbeid til 800 000. Så en må sjekke hva som går med. Det kan være mye å spare på en mere "ferdig" tomt hvor en ikke trenger å gjøre så mye. Men vi skrev til han før i dag at vi håpet han kunne få inn flere tilbud.
   #9
 249     Oslo     0
Klarer dere å komme ned på 1,7 for tomt og den er lett ift. grunnarbeide, så kan det gå om du utsetter garasje.

Med lett, så er det da relativt flat tomt uten fjell som må sprenges. Vann og avløp lagt opp til tomtegrense. Har hørt om summer godt under dette, men også eksempler over.


Tomt 1 700 000,-
Dokumentavgift 2,5% 43 000,-
Vann/avløp (kom.) 37 000,-
Diverse annet 50 000,-
Grunnarbeid 400 000,-
Hus 2 700 000,-
Tilvalg/RISK 70 000,- (ja, dette er tight)

SUM 5 000 000,-

Alvsbyhus kan du få under dette, men sjekk om du møter kriteriene dine. Husk at det gjerne kommer ytterligere kostnader over dette. Hage, byggelånsrenter om du ikke har slike summer på konto (~100k), møbler etc.

Glem fjelltomter, kjeller-løsninger, "funkis" med flatt tak (saltak) og noe annet enn rektangulære hus.

Og dette er ferdighus uten særlig rom for endringer. Det betyr ikke at det er dårlig, eller du på noen måte trenger å bli misfornøyd. Har selv vært å fått pris fra noen av disse leverandørene, og material-kvaliteten er faktisk helt ok.

1. Finn den rimeligste og flateste tomten
2. Få pris på grunnarbeide via MittAnbud eller lokale helter. Denne posten vil nok avgjøre om prosjektet i det hele tatt er mulig å realisere (med dine kriterier).
3. Gå til en av de billigere husleverandørene for budsjett for fastprishus (husk å få med grunnmur, maling etc.)
4. Søk bank om byggelån.

Basert på din tomtepris (populært område), vil nok huset ha en del høyere takst når det er ferdig. Viktig for lånegrad (sikkerhet/beste rente) og at banken ser trygghet i prosjektet. Sjekk kvm-pris for Finn i området for referanse. Smile
Signatur