2 326    58    3  

Tanker rundt denne planløsningen ?

 63     0
Hei alle sammen.

Jeg, samboer og datter på 7 måneder skal snart bygge oss enebolig om alt klaffer.

Vi har kommet i kontakt med Byggmann kjeden og en av deres samarbeidspartnere litt nord for Stjørdal.

Tomt på Stjørdal er ca. 1,1 mål.
Bolig blir ca. 210 kvm
Dobbelgarasje på ca. 70 kvm m/ utleiedel oppå i samme størrelse. Her skal min far bo.

Vi har hatt befaring på tomten og altså sendt over forslag til planløsning til entreprenør som nå har videresendt dette til byggmann som tegner om huset.
Ferdige tegninger skal vi få i retur de neste dagene (da har vi ventet 5 uker...).

Om tilbudet er innefor vårt budsjett så kjører vi på Smile

Grunnmodellen til Byggmann heter Estoril. (Merk at garasje m/veranda på siden er fjernet). Vi skal også ha 6 kloppensøyler i front for ett herskaplig utseende.

Når det gjelder planløsning så har vi samlet soverom i 1. etasje. Er disse noe små synes dere?
Vi har også lagt til rette for en stor "Kjellerstue". Burde vi tatt litt av denne og gitt til badet ved siden av ? Vaskerom og bad til alle i 1. etasje finnes også.

I 2. etasje er det KUN stue / kjøkken og masteravdeling m/bad.
Utgang også til plen bak huset ifra vårt soverom.

Legg merke til at vi skal ha Y-trapp med rekkverk rundt hele trappeåpningen. Hva synes dere om denne løsningen ? (se bilde)Tanker rundt denne planløsningen ? - BOLIG1.jpg - Markusv
Tanker rundt denne planløsningen ? - BOLIG2.jpg - Markusv
Tanker rundt denne planløsningen ? - bolig3.jpg - Markusv
Tanker rundt denne planløsningen ? - 3518682826_5388088a.jpg - Markusv

   #1
 529     Stavanger     0
Fin entre med trappen. Nede i kjelleren ville jeg hatt et stort vaskerom med kombinert bad men det er gjerne det derr har planlagt siden det ikke er en egen dør inn til vaskerom. Videre siden dere skal ha integrert garasje i boligen ville jeg hatt egen inngang fra vaskerom/bad ut til garasjen. Er noe med det og gå tørrskodd. Siden dør mellom kjøkken og stue går ut på en terrasse og den andre er fra soverommet ville jeg vurdert og hatt egen dør fra stue og ut i hage/terrasse på vestveggen.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 63     0
Amatør: takk for det. Trappen og det faktum at det kommer til å være helt åpent i hall 1.etasje opp til taket i 2. Etasje kommer til å fantastisk flott tror jeg. Det blir husets "centerpiece".

Garasjen vil ikke være i tilknytning huset. Den blir frittliggende med leilighet oppå.

Vaskerom er i forbindelse med bad i 1. Etasje. Glemte å tegne inn skyvedør.

Kullgutten: vi skal nok kle igjen under trappen slik at det også blir bodplass/lagring.

Men hvor skal vi sette pipen og burde vi hatt pipe som går helt ned i 1. Etasje ?

   #4
 677     Vestlandet     0
Blir spennende å følge med her. Håper du oppdaterer med bilder fra byggeprosessen.
Jeg er enig at det ser ut som dere har litt lite bodplass. Dere kan med fordel ta litt av kjellerstuen som er så stor. Tenk på hvor dere f.eks vil lagre yttertøy. Dere har jo en så flott hall så viktig å ikke ødelegge inntrykket der. Jeg tror ikke jeg ville laget kott under trappen. Det blir nok veldig flott og herskapelig med den trappen og galleriet oppe. Jeg ville likevel vurdert å hatt det litt mindre åpent. Det ser ut som det kan bli litt trangt oppe ved karnappen.

Hvor kommer kjøkkenet, og hvordan har dere tenkt å møblere stuen? Dette er jo med å avgjør hvor pipen bør plasseres. Vil dere ha ildsted både nede og oppe? Elementpipe går gjennom begge etasjene mens stålpipe kan gå fra 2.etg hvis dere bare skal ha ildsted oppe.
   #5
 5 110     Tromsø     1
Enig i at her er det ekstrem mangel på bodplass. Hvis kjøkken er tenkt framme til venstre, kan man ta noe av det til bod/spiskammers. Nede kan man ta mye av kjellerstua til bod. Jeg ville ikke kledd inn under trapoa, hvis man først vil ha en sånn prangende trapp, båfe trappa og hallen kommer best til sin rett om trappa får stå fritt i hallen, og det gir ikke mye ekstra lagringsplass å lukke under/bak den.

Hvis man er oppe og må på do, må man enten gå gjennom et soverom til et bad, kanskje litt for privat til at man vil ha hvilke som helst gjester dit, eller ned falconcrest-trappa, snu 180 grader og inn i kjellerstua for å leite etter et bad. Dere bør finne plass til et gjestetoalett enten nær trappa nede, eller helst i annen etasje.

Etter å ha sett på Byggmanns egne tegninger av Estoril, synes jeg vel at originalen har en langt bedre og mer praktisk planløsning.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 63     0
Ja. Jeg ser at jeg med fordel kan ta mer av kjellerstuen til bodplass.

Badet oppe er vårt bad. Jeg er enig i at ett toalettrom er veldig praktisk. Har det idag. Men hvor kunne det vært plassert?

Ute i vindfanget har jeg ved en feil tegnet inn vindu på "langsidene". Her skal det være 2stk. 2 meter skyvedørsgarderobe.


Tror det holder med peis i 2. Etasje. Skal tegne inn møbler og legge ut bilder etterpå Smile
   #7
 657     0
Fint hus, hvis jeg skulle bo der ville jeg gjort om på;
- toalett i etg med stue/ kjøkken. Små barn må ofte akutt på do, og gjester trenger det i nærheten de også.
- ville utvidet teknisk rom, mye ting det skal være plass til der inne.
- bodplass
- større vaskerom
- et bad på 10m2 er mye større enn et soverom på 10m2- jeg ville prøve-møblert litt, tegnet inn møbler dere vil ha.
- jeg ville hatt soverom som skal brukes litt større, ungene vokser, klesskap, senger etc, og bil kanskje ikke sitte sammen søsken alltid når venner er på besøk.. og heller mindre kjellerstue.
Jeg syntes jo kjellerstuen var veldig stor, kanskje tenke på hva dere vil plassere hvor, for store åpne rom er flotte når de fungerer, men ofte blir det stor gulvplass som man ikke får noe ut av, og som kanskje gjør at man misser litt hjemme- hygge- følelsen😊
Hvor skal dere ha kjøkken? 😊
- men uansett, dere skal bo der, dere kjenner deres behov- og flott er det jo!😊

   #8
 657     0
Syntes også det blir for langt å gå gjennom kjellerstue etc for å komme til do i første etg. Kommer man inn, fult påkledd og skal kle av ungen først - så er tiden brukt opp Wink
- og syntes det er litt knotete for de som sover nede også, at de skal inn bort og frem..
Tror jeg ville lagt bad først på Høyre side, så  flyttet vaskerom med, etter badet, så teknisk og heller lagt et soverom der bad/ vask er... tenker jeg😜
Ser det blir problemer med vinduer, da ville jeg speilvendt første etg
  (trådstarter)
   #9
 63     0
Da prøver jeg ett bilde med litt møbler og litt annen romløsning.
Legg merke til at kjellerstue er mindre. Teknisk rom / bod og soverom nede har blitt større.

Badet oppe er ment å være privat. Gjestene får pent klare å gå ned en etasje om de skal på toalettet.
Nå har de i alle fall ett WC rett ved trappen for enkel adkomst.

Jeg har også kuttet litt ned på "åpningen" i 2.etasje for å ikke stjele så mye av stuen.
Jeg satt inn en peis som blir stående midt i rommet for fin varmefordeling OG for kosen sin del når man har middagsgjester.


Tanker rundt denne planløsningen ? - 2134.JPG - Markusv
   #10
 46     0
Nå er jeg i den veldig praktiske/optimaliserende enden av skalaen, men jeg ville tenkt nøye gjennom en slik trappeløsning. Det ser flott ut, men tar masse plass i begge etasjer, spesielt med det åpen arealet rundt.

I den møblerte tegningen ville jeg endret på badet oppe. Det er mye dødplass der fra døra og til badekaret. Stjel et hjørne av det mot kjøkkenet og laget et gjeste WC der, slik at man ikke må ned trappen for å gå på do.

Det er også en stor fordel å ha vaskerommet i etasjen man oppholder seg mest, da det er går jevnere å følge opp klesvask, sette på ny, brette litt klær innimellom etc. (Det kommer jo selvsagt an på størrelsen på husholdningen, men med 2-3 unger blir det fort en del å vaske)

Er det tenkt terrasse på en av sidene av huset? Da ville jeg planlagt for en dobbel dør ut til den også.