456    8    0  

Tilbakemelding på plantegning

 15     0
Hei,

Vi skal bygge en boks med to fulle etasjer, med utleiedel. 

Mens vi er fornøyd med mye, er det også noen steder vi står fast. Kanskje er det noen her med sin erfaring som har noen gode tips og råd til hvordan løse disse.

Det vi ikke er fornøyd med er:

  • Toalettet i 2 etasje. Ønsker at det skal være litt gjemt bort. Men det er nesten to kvadratmeter som ikke blir utnyttet.

  • Vinduer i 2 etasje på delen ved stue. Blir det for lite lys? Vi vurderer ett firkantet takvindu på 120x120 over stuedelen. Litt vanskelig å plassere fordi man ønsker lite innsyn mot "sør" på plantegningen. Takterasse delen er OK fordi det er heldekt gelender på denne delen.

  • Gang nede. Generelt hele planløsningen i første etasje. Det lille soverommet vil nok bli brukt som bod og ikke soverom. Men vi har tegnet det inn inntil videre.

  • Garderobe plass nede. Den beste løsningen hadde vært å klare å få til en større garderobe.

  • Trappen. Hitill har jeg ikke lagt inn bærevegg til høyre for trappen nede. Men er "redd" for at dette blir tilfellet etter beregning av bæring, og da vil den bli for inndekt/trangt.Noen som har noen gode tips på dette, og/eller generelt på plantegningen? 

Tilbakemelding på plantegning - A20-01 Plan 1. Etasje.jpg - fredriksborgTilbakemelding på plantegning - A20-02 Plan 2. Etasje.jpg - fredriksborg

  (trådstarter)
   #1
 15     0
Vi hadde forøvrig to alternativer til 2. etasje, som vi har forkastet. Iallefall inntil videre.

Noen som har noen tanker om disse kan være bedre, ut fra deres erfaringer i ett hus.


Tilbakemelding på plantegning - Skjermbilde 2019-01-19 20.21.17.png - fredriksborg
   #2
 5 111     Sørnorge     0
Toalett 2.etg: Sett døra i forlengelsen av kjøkkenbenken. Da blir rommet dobbelt så stort, innsynet blir uforandret (annet enn at folk på kjøkkenet ser om døra er åpen eller lukket).

Lys i stue: Sleng opp vinduer. Kompenser med innsynsskjerming, f.eks en gardin som kan trekkes opp om innsynet kommer nedenfra.

Garderobe nede: Flytt døra til 8,3m2-rommet til vestsiden av rommet. Flytt skapet som nå stå mot nord for å gi plass til døra. Forleng 5,8m2-rommet mot vest slik at det blir like langt som 8,3m2-rommet. Drit i å bygge nordveggen på 5,8m2-rommet foreløpig, så blir det en større kjellerstue. Etter at dere har bodd dere litt inn tenker dere over om dere vil bygge veggen for å lage et lite soverom, eller sette opp en vegg mellom inngang og trapp for å lage et vindfang.

Bærevegg: en søyle kan vel gjøre jobben?

Ellers er det best å tegne hus innenfra og ut. Start med å plassere de rommene du skal bruke mest våkentid i der utsikten er best. Så stables andre rom rundt dette. Sluttresultatet avgjør hvilken form grunnflaten tilslutt får. Å prøve å stable rom innenfor en fastsatt yttervegg er vanskelig å få bra.

Det viktigste jeg har lært om planløsninger og familie er at man vil ha et lekerom og kontor i tilknytning kjøkken og stue. Jeg har nylig byttet fra å ha en slik løsning til å ha en trapp imellom stue/kjøkken og kontor/lekerom. Det gjør plutselig at multitasking blir umulig for endel oppgaver.
   #3
 2 663     Asker     0
5,8m2 er vel heller ikke godkjent som soverom, så det rommet vil i såfall ha definisjon bod. Minimum størrelse er vel 7m2 med tilhørende lyinnsslipp. Ville også hatt mulighet for å komme fra teknisk rom og inn i huset, når du først har en sluse. Kjekt å gå tørrskodd til garasje når du kan.
Signatur
   #4
 5 111     Sørnorge     0
Tror arealkravet til soverom ble tatt bort. Var i alle fall snakk om at det skulle bort. Tør ikke garantere for at det faktisk ble tatt bort.
  (trådstarter)
   #5
 15     0
Da vi ikke var fornøyde med oppsettet, så tegnet vi fra bunn av (med samme tanker i bakhodet og tipsene over) og da begynner det iallefall å bli noe som man er mer fornøyd med.


Tilbakemelding på plantegning - 1.jpg - fredriksborgTilbakemelding på plantegning - 2.jpg - fredriksborgTilbakemelding på plantegning - x.jpg - fredriksborg
   #6
 5 111     Sørnorge     0
Her går det bort mye plass i gang nede. Gangen får jo større areal enn tre soverom + bad! Jeg har ikke noe godt forslag til løsning på dette.

En ting jeg ville savnet er en inngang til rom med dusj. Normalt et vaskerom. Når man kommer hjem og er gjennomvåt finnes det ikke noe bedre enn å gå rett i dusjen og kle av seg, uten å måtte vaske gangen etter seg. Du har en garderobe med egen inngang, men den mangler dusjmulighet. Jeg ville slått sammen badet og garderoben nede slik at man kunne dusje og skifte uten å gå i gangen. Alternativt flyttet litt dører slik at man fra gangen går igjennom garderoben for å komme til badet, og badet får ytterdør.
wth
   #7
 208     NA     0
Hva med å trekke slusen inn i huset, og kombinere med grovgarderoben? Da for du større garasje, og litt mindre gangareal.

Hva tegner du forresten i?

   #8
 5 111     Sørnorge     0
Et forslag vedlagt.

Denne løsningen gir:
- mer garasjeplass - sluse trukket inn
- like mye skapplass
- inngang til bad via grovinngangen
- større område ved sofa som gjør at dette området får funksjon av en kjellerstue

Potensielt kan dørene på soverommene foran sofaen trekkes ut til hver sin kant og gi en tv-vegg i midten.

Kanskje man også ønsker å flytte døra inn til badet til midten av veggen.
Tilbakemelding på plantegning - fredriksborg.jpg - fredriksborg