#11
 312     Sørlandet- indre bygder     0
Ler her også, ser for meg kaffekoppene fram og tilbake med parafin  ;D
Det er forresten alltid godt når ting går på skinner, du får leve lenge på den opplevelsen.
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 114     Oslo     0
Jeg må korrigere meg selv.
Mine 12 Grand Prix poeng går til VERNER Andresen og ikke Werner, hvis noen skulle ha behov for å få tak i han.
Samtidig må jeg si at tidspress er moren til alt vondt og grådighet  er stemoren til ambisjon og vilje. Veeeeeldig vanskelig å lande på det perfekte resultatet når tiden og lommeboken ikke strekker til...
Konklusjon 1 i denne reisen er at alt skulle vært planlagt i fjor.. for da hadde vi råd...
Signatur
   #13
 651     0
-Utført i fjor mener du vel? Hadde du planlagt prosjektet da du hadde råd, hadde du garantert planlagt noe enda større Wink
  (trådstarter)
   #14
 114     Oslo     0
Grand Prix får ta skylda! Det var så mange inntrykk å fordøye. Min evne til å ordlegge meg ble satt ut av spill....
Signatur
  (trådstarter)
   #16
 114     Oslo     0
Da var det tid for å bli kvitt stubbloftsleiren.
Jeg er glad for tips fra HSt og Verner! Kontaktet Rør og Kanalrens AS som kom med supersugeren sin. På 2 timer var 50m2 renere enn da vi overtok boligen. Grøsser over tanken på om det skulle vært gjort manuelt...
Når herligheten var borte fant jeg også ut at jeg tok feil (igjen) og at svigerfar hadde rett(igjen). ::) Bordstumpene i taket i kjelleren lå på lekter som var spikret på siden av bjelkene og ikke holdt opp av bordkledning oppunder bjelkelaget. Dette har gitt oss 50mm ekstra plass til isolasjon når rupanelen kommer på plass. 200mm isolasjon istedenfor 150mm er helt greit.
BigD: Vårt gamle hus - DSC_0129_Stubbloft_tankbil.JPG - BigD
BigD: Vårt gamle hus - DSC_0139_Stubbloft_stue.JPG - BigD
Signatur
   #17
 6 691     Akershus     0
De tenkte heldigvis praktisk før i tida også - hadde vært særdeles upraktisk om du skulle ha revet himlingen i første etasje uten at stubbeloftet var lagt på lekter Smile Kunne fått litt av hvert i skallen da!

Dessuten hadde det blitt voldsomt mye vekt på himlingen i første etasje dersom stubbeloft og leire hvilte rett på rupanel og takpanel i etasjen under.
Signatur

  (trådstarter)
   #18
 114     Oslo     0
JA, NÅ SER JEG JO AT DET IKKE ER SÅNN!! Grin Egentlig så det ut som om bjelkene var foret på for å gi inntrykk av full takhøyde. Det med at det lå på tvers var en logisk kortslutning ifht noe research jeg gjorde.
Svigerfar er arkitekt og har jobbet hos riksantikvaren så det kan være et poeng å ikke ha for mange teorier på egen hånd.
Signatur
HSt
   #19
 34 582     Lillestrøm kommune     0
Når vi byttet bunnsvill på deler av en 4-mannsbolig så rev vi et felt mot muren underifra, nesten unødvendig å fortelle at det ble veldig støvete når leiren drysser ned i hodet på deg.  Nå hadde jeg håpet at jeg snart fikk en bruker til å teste tilhengersugerenheten jeg linket til, men vi får følge på med informasjon og håpe noen tester også denne snart.
  (trådstarter)
   #20
 114     Oslo     0
Apropos bunnsvill. Dette dukket opp når gulvet ble tatt opp.
En gjennomføring fra vinterhagen var veldig fuktig og halvråtten. Tydeligvis er det noe småkryp som har benyttet sjansen til å få seg et bedre måltid. De hadde laget et termitt-tue aktig kryp-inn av tygget tremasse mellom bjelkelaget. Sporene fortsatte langs en bjelke i hele lengden. Den hadde en helt annen, hulere klang når man banket på den med hammeren enn de andre bjelkene. Vi fant ikke noe tegn på liv og det var heller ikke noe dryssing fra bjelken.
Noen som vet hva dette kan ha vært? Snutebille, stokkmaur, gravelaks?
Vi fant ingen tegn til aktivitet og vinterhagen skal bygges om i sin helhet. Dermed vil årsaken til problematikken bli ryddet bort. Valgte derfor å forsterke bjelken, skrape ut alt som var råttent og la bjelken være.
BigD: Vårt gamle hus - WP_20140515_002_Bjelkelag_forsterkning.jpg - BigD
BigD: Vårt gamle hus - WP_20140515_003_Udyr.jpg - BigD
BigD: Vårt gamle hus - WP_20140515_004_Råtten_bjelke.jpg - BigD
BigD: Vårt gamle hus - WP_20140515_005_Hull_bjelke.jpg - BigD
Signatur