(trådstarter)
   #11
 147     0
Dersom vanlig masse kan brukes mellom 10 og 50 mm, så regner jeg med at det blir en kant på 10 mm rundt hele området som dekkes med masse. Hva gjør jeg for å fjerne denne kanten?

250 gram mindre enn vanlig masse blir jo mye mindre når det er snakk om mange liter.
Er litt redd for å ha på for mye vekt, men kanskje den "redselen" er unødvendig? Tenker jo også på at det etterhvert kommer en god del møbler o.l. på den samme gulvet...

Er det noen som har en link til hvilken primer jeg bør bruke på belegget, enten ved bruk av vanlig avretningsmasse eller gipsbasert?

   #12
 1 516     Akershus     0
Det at den er for tykkelser mellom 10og 50 med mer betyr at den ikke flyter like godt ut som de som er for 2-15mm. Det blir ingen kant. Heydi har mange videoer, søk på youtube. Hvis gulvet ikke tåler 25 kilo ekstra ville jeg vært bekymret. Jeg hadde brukt vanlig masse, primer avhenger av type masse. Spør i butikken du handler eller les på brukerveiledningen.
   #13
 26     0
Da dukket plutselig maleren opp for å sparkle golv idag. Det er igrunn helt riktig med vekta- forskjellen er minimal. fordelen er at gulvet blir helt "dødt" og den er veldig enkel å jobbe med. Brukte 100 kg masse på 10 m2 gulv, da med søkk på 1 cm+ her og der.. Massen flyter enkelt ut, brukte piggrulle for å fordele.. Denne var enklere å jobbe med enn standard flytesparkel jeg har brukt tidligere(mapei) når jobben er gjort ser gulvet ut som et "speil" , det er enkelt å se om det er kuler/dumper e.l..

-fordel: enkel å jobbe med, flyter meget godt ut

-Ulempe: flyter MEGET godt ut, og gjerne ned gjennom et bittelite hull ned i kjelleren i kleshaugen til dama..... TETT GODT:)

merket var schönox eller noe sånt noe, kan sjekke i morgen, har for mye bearbeidede drikkevarer i kroppen til å huske det nå.

Men hva vekt angår kan man likegodt bruke noe annet.
  (trådstarter)
   #14
 147     1
Takker for råd og erfaring!

Kommer til å se meg litt rundt neste gang jeg reiser til "by'n" etter hvilke produkter jeg kan klare å finne og hvilke priser det ligger på.
Dersom jeg lett får tak i gipsbasert, og denne ikke er så veldig mye dyrere, så kommer jeg sansynligvis til å gå for denne. Og så får vi håpe gulvet er tett, slik at ikke leieboeren får avretningsmasse i nakken...

Men hvordan er det med bevegelse i gulvet? Tenker da på sånn "vanlig" bevegelse som oppstår når du går bortover gulvet...
Vil denne føre til sprekker i massen, og vil disse sprekkene ha noe å si for kvaliteten på gulvet som kommer oppå?

Regner med jeg bør ha plast over avretningsmassen på samme måte som om jeg legger gulv på vanlig betong?
  (trådstarter)
   #15
 147     1
Noen som vet om avretningsmassen kommer til å slå sprekker  dersom gulvet rister/beveger seg litt etter at massen har tørket?
Og om en kommer til å merke disse sprekkene når parketten er komt på? (knirking, knasing e. l.?)

Dersom dette er tilfelle, er det da mulig å unngå det?
   #16
 1 333     Bergen     0
Det jeg har fått opplyst ang avrettingsmasse på tregulv er at det må være minimum 2 cm tykt for å ikke sprekke. Skal du rette av mot null ville jeg heller anbefalt mehabit.

Der finnes allerede en tråd på forumet som omtaler dette.
Signatur
   #17
 785     Vestfold     0
Det kan også være et alternativ å bruke avispapir  for å shimse opp fordypningen din. Har en stue med gammelt plankegulv som ble avretta med avispapir under parkett for 30 år siden. Funker fortsatt like fint.