20,633
46
1
Dusjkabinett eller ikke?
32
nord
0
Vi holder på å planlegge bad, og det er ikke lett!
Vi har to bad. Badet i 1.etg er lite og knapt nok plass til dusjkabinett, så der blir det enkle dusjdører som kan skyves helt inn mot veggen når den ikke brukes.
Badet i 2.etg er vi veldig usikre på.... Jeg synes definitivt at det er penest med bare dusjdører/plater mens mannen min er veldig skeptisk til dette. Han er redd for vannlekasje på sikt og ønsker derfor dusjkabinett.....
Hva tenker dere? Er det stor risiko å ikke ha dusjkabinett i 2.etg??
Vi har to bad. Badet i 1.etg er lite og knapt nok plass til dusjkabinett, så der blir det enkle dusjdører som kan skyves helt inn mot veggen når den ikke brukes.
Badet i 2.etg er vi veldig usikre på.... Jeg synes definitivt at det er penest med bare dusjdører/plater mens mannen min er veldig skeptisk til dette. Han er redd for vannlekasje på sikt og ønsker derfor dusjkabinett.....
Hva tenker dere? Er det stor risiko å ikke ha dusjkabinett i 2.etg??
De siste årene har det blitt skrevet spaltekilometer på spaltekilometer om reklamasjoner, forsikringssaker vannlekkasjer, vannskader, sopp- og råteskader forårsaket av at folk på død og liv skal dusje rett på gulvet.
Det er jo ikke pent. Bruk banemembran og få et forskriftsmessig og tett bad.
Har hatt begge deler, og sover mye bedre om natta med kabinett, selv om hjørne er penere å se på... Hadde dushjørne i noen år helt til vi oppdaget små sprekker i fugene. Da viste det seg at det hadde kommet fukt inn bak konstruksjonen og forårsaket råte, sannsynligvis pga bevegelser mellom gulv og vegg.. Hos oss dusjes det flere ganger om dagen av familien, i 2 etasje, så kabinettet får sjelden tid til å tørke opp. Med et kabinett så er risikoen liten for fuktskader, men med et hjørne så er det utvilsomt større risiiko. Men for all del, om du får gjort et grundig og riktig grunnarbeid med de rette materialene etc så er det sikkert ikke noe stort problem med dusjhjørne
Takker for alle svar
Om 10-15 år vil dusjkabinettet være modent for utskifting. (forutsatt at du kjøper kvalitetskabinett i herdet glass og porselen)
Du må da investere ca 10000 i dette, og badet er tilnærmet som nytt igjen.
Om 15-20 år har fliser og fuger i dusjsonen fått betydelig mer slitasje enn på resten av badet, og man vil etterhvert se på om ikke det er på tide å "gjøre noe" med badet. Da går det fort 70 - 100000 om man leier inn et firma til å gjøre jobben.
legger ved et bilde av ferdig resultat.
Hele tråden finner du her: http://www.byggebolig.no/dusj-badekar/montering-av-dusjkar-(bilder)/msg391353/#msg391353
Galácticos!
Papiret. Så svenskene har bannlyst gips med papir til våtrom, men har våtromsgips med glassfiber i stedet for papir som et gdkjent alternativ.
http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1107088&view=findpost&p=16334526
Takk Takk !!!
Bare hyggelig å kunne hjelpe andre. Uansett er vi veldig fornøyd med løsningen vi valgte. Velger dere denne løsningen, og om det evt er noe dere lurer på så bare spør.
Lykke til ....
Galácticos!
Har dusjnisje på badet på loftet. Null problemer etter daglig bruk i 12 år, og nal finnes ikke på badet. Moderne bad som er skikkelig bygget klarer seg nok godt uten dusjkabinetter. Tipper mange av skrekkhistoriene er fra minst 20-30 år gamle bad.
Smaken er som baken, men for min del er en nisje mye stiligere og greiere å bruke en et hvilket som helst dusjkabinett. For ikke å snakke om hvor enkelt det er å holde rent og pent.
http://forbrukerportalen.no/Artikler/2009/rorleggerne_slurver
Eg bruker dusjkabinett, badet er 10 år gammelt og ser nytt ut.
Har ikkje sett fine fuger i bad som har passert 10 år og vert dusja på jevnlig.
Det er ikkje uten grunn at 10 års levetid ofte vert brukt i takster sjølv om de er fagmessig utført.
Jeg kjenner ikke til reglene for dette med sluk, derfor jeg spør (fikk lyst på samme type hjørne;) ).
edit: Ser nå du har svart tidligere på dette i prosjekt-tråden:)
Hvis du må ha et bad med dusjnisje så er det tryggere å plassere den i nederste etasje enn oppe. Vann renner som kjent nedover.
Tror ikke det, men er ikke helt sikker, var en sintef-rapport på jobb der de hadde sjekket membraner alene tror jeg.
Sluken er også et kritisk punkt ved dårlig membranarbeid, og den får like mye vann både med og uten kabinett. (men uten er det som nevnt større sjangse for at du inspiserer den innimellom)
Så skal det være kabinett, sørg for all del for at sluken ikke er mer en like bak skjørtet.
-Og finn for all del et kabinett med minst mulig fettsamlende kriker og kroker! Og i kvalitet ekstra pansret! ;)
Jeg har et fire år gammelt kabinett som var ganske dyrt og fint, men det er et helvete å holde rent, og har allerede fått seg en del skavanker..
Ikkje heilt enig: Det kritiske punktet på sluken er rundt klemringen og over, og når ein fører røret fra dusjkabinnettet nedi sluken får ein ikkje vatn over klemringen før sluken er tett, så ein får da langt mindre vatn på dei kritiske punkta slik eg ser det.
Men upraktisk iforhold til reingjering av sluken er dusjkabinett heilt klart, sjølv om mitt har hjul under.
Det gjeldt å ha ein backupsluk litt lengre borte på gulvet om sluken under dusjkabinettet skulle bli tett...
Jeg var under den forståelsen etter å ha lest diverse tråder i dette forumet, og etter samtaler med forskjellige flisbutikker at smøremembran (får man kjøpt noe annet i flisbutikken?) er det som benyttes.
Da maler man 4-8 ganger med membran slik at det blir noen millimeter eller noe (husker ikke i farta). Er det altså slik at man absolutt bør bruke sveise/banemembran?
Stefan
Ingen utdanning innen bygg, anlegg, elektro eller VVS.
Når jeg tenker meg om, så tror jeg også at det er er den løsning som stort sett brukes i andre land. Det er litt rart at det ikke er mer utbredt i Norge...
Trur dette er meir ein teori enn noko ein kan oppleve.
Viss det er nesten tett vil det normalt renne over (og ein ser det) når ein dusjer, og renn det ikkje over, vil det snart gå ned i nivå under klemringen og stå der.
Dette har jeg opplevd med ihvertfall 3 bad. -Ikke at vann blir stående i 6 måneder, om det var det du mente, men at vann blir liggende over sluket en god stund etter dusjing. Med greit fall rundt sluket kan det være sånn lenge før vannet kommer ut under kabinettkanten.
-På mitt gale bad oppdaget jeg dette når jeg hørte en merkelig sildrelyd en dag jeg stod i dusjen. -Da hadde vannet rendt ut over hele gulvet og fant veien ned i kjelleren langs dassrøret... ;D
Naboen dusjer rett på veggen, badet fikk vannskade for ett par år tilbake p.g.a dette. Badet ble pusset opp/restaurert etter dette, og valget falt på samme løsning. Argumentet var att det er penere og lettere å holde rent ved å dusje rett på vegg ,noe jeg er enig i.
Mitt bad på loftet har sveisememban i gulvet. Det i underetasjen her kun smøremembran. Dusjer rett på gulvet i begge. ;D
Dusjer selv rett på flisgulv i 2. etasje, men her er det diktator-regime på å tørke vekk vannet som blir liggende på gulvet etter man har dusjet - 3 minutter etterpå er fuger og flis tørket av varmekablene... 2 ganger i året impregneres fuger og fliser etter først å ha børsteskrubbet det skikkelig med salmiakkvann...
Hvilket produkt bruker du da? Adda Movin ?
Galácticos!
Skal tro om de som påstår at fliser er lettere å reingjøre enn kabinett gjør det på denne måten? ;)
På 90-tallet leide jeg leiligheter med kabinetter med kronglete og skarpe overganger som var vanskelig å reingjøre, og plastvegger der fett/hudrester/såperester sugde seg fast. Men dagens kabinetter er mye enklere å reingjøre enn å skrubbe metervis med flisfuger.
Jeg dusjet på flisene i leilighet men det var i blokk med betong i gulv, vegger og tak. Da vi kjøpte 2 år gammel enebolig (trehus) var det glassdører i dusjhjørnet, og jeg byttet til dusjkabinett rett etter overtagelse. Badet var bygd etter forskriftene av fagfolk, men jeg tar ingen sjanser når det gjelder forebygging av vannlekkasje og fuktskader. Selv den aller minste sprekk i membran vil gi alvorlig trøbbel på sikt, og etter 5 år har du ingen reklamasjonsrett (og små lekkasjer blir jo gjerne oppdaget først etter noen år). Da hjelper det ikke at håndverkerne hadde all verdens sertifikater og gode referanser, du er helt prisgitt at det er gjort pinlig nøyaktig og at ingen uforutsette forhold medfører lekkasje i membranen. Jeg synes nordmenn er alt for naive i sin tiltro til at våtrom i trehus blir 100 % når de bygger bad, og dette gjenspeiler seg i hva taktsmennene sier om tilstanden på norske bad.
Hvis man likevel vil bruke skuddsikker vest på høylys dag, kjøp dusjkabinett
Anbefaler deg og forhøre deg ang firma og flisleggere. Mange butikker kan hjelpe deg og sende deg i riktig retning.
I bodø er vi mange firmaer som handler oss norfloor og folkene som jobber der kjenner godt til flisleggerene og anbefaler ofte til kunder.
Dusj rett på flis er IKKE noe problem! Ferdig med det! Såfremst jobben er gjort riktig!
Klart at et helt riktig lagt membran i en helt stabil dusjnisje vil være greit nok, men når vi har sett eksempler på konstruksjoner som etter en viss tørketid har beveget seg x antall cm kan man bli i tvil om et smøremembran med bånd i overganger kan klare disse bevegelsene.
Jeg har sett en demonstrasjon av fuget flisvegg uten membran med dusjstråle rett på og kan forsikre om at denne slipper igjennom litervis med vann. Man vil aldri kunne få en tett flisvegg/gulv uansett behandling. Membranet må stoppe vannet.
Jeg hadde vært skeptisk til å kjøpe et trehus hvor badet var bygget og flislagt uten å sett hvordan dette ble utført. Hadde i allefall ikke regnet med at det uten videre var trygt å dusje rett på flisene. Kanskje (les antagelig) bygget av østeuropeiske snekkerlag uten skikkelig oppfølging og uten skikkelig kompetanse på trekonstruksjoner. I allefall uten særlig frykt for at de skal kunne stilles til ansvar for fremtidige reklamasjoner.
Har man fulgt med på en del av skrekkhistoriene her på forumet vil man forstå skepsisen min. Konstruksjoner som står ukesvis åpne og eksponert for regn/fuktighet, smøremembraner du kan se tvers igjennom, bjelkelag med svikt...
Om badet derimot var modernisert, i en stabil og gjennomtørket konstruksjon og det ble brukt skikkelige godkjente og gjennomtenkte løsninger hadde jeg kunnet dusje rett på flisene.
Jeg har nettopp laget en dusjnisje med litex i veggene og 2 komponent membran i gulvet. Skikkelig fall til sluk og varme i gulvet. Føler meg helt trygg på at det vil være en løsning som vil vare i mange tiår.
Konstruksjoner som beveger seg x cm etter tørketid.......bygges det under vann?
Tror allikevel damen i tråden om elementhuset som sto utildekket i ukesvis i regnet hadde følelsen av at det ble bygget under vann ;)
Og hvor mange % av bad tror du man kan være trygg på at det er utført "godt håndverk" ?
For ikke å snakke om i underliggende konstruksjoner?