367    8    0  

Erfaringer med import fra Kina?

 321     Oslo     0
Ser flere kjente kjeder i Norge importerer blant annet VVS utstyr, spa-bad, dusjer og badstuer fra Kina. Ofte finner jeg igjen samme modell-type om jeg leter litt. De bruker til og med samme bilder.

Påslaget er ofte 2-3x (skal dekke frakt, risiko, MVA, reklamasjonsrett, garanti, god fortjeneste).

Men, ser samtidig at besparelse på spa og badstue alene utgjør ca 100-150k (før slike kostnader kalkuleres inn). Badekar i "corian" er også langt billigere. Slike summer kan være verdt noen timer arbeid.

Har også funnet noen store leverandører i Kina som leverer alt (samlet shipping via sjøfrakt), og de har tilsynelatende noen gode reviews. Mye plass i en container.

Noen som har erfaring med import? Bedrifter har jo ofte stordriftsfordeler. Blir man som privatperson blir spist opp av skjulte kostnader, eller er det penger i dette?
Signatur

TSt
   #1
 14,497     0
Kina er et utpreget kopi land så en må bare være klar over at noe som ser makent ut absolutt ikke trenger å være det samme. Har bare jobbet der vi hadde erfaring med import av fulle containere. Mange i uken.
HSt
   #2
 36,576     Lillestrøm kommune     0
En bekjent kjøpte badekar, med mange tusen i gebyrer på Oslo havn tror jeg han like godt kunne handlet i Norge

Er noen år siden nå så prosessen kan jo ha blitt bedre
   #3
 3,277     I huset mitt     0
Tror det fortsatt er lett å bli "ranet" på gebyrer, spedisjon, lokale avgifter+, lager, + om man bare bestiller en container og venter på at den dukke opp.

Tror det lureste er å avtale spedisjon/import med firma på forhånd slik at alt er avtalt og klart. Ofte så vil slike firma ikke ha så mye med privatpersoner å gjøre, så man må kanskje lage seg et lite firma også.

Man må nesten se besparelsen (om noe) i forhold til innsatts i å få det til.

Også verdt å merke seg at den som importerer også risikere å bli ansvarlig om eks ikke alle godkjenninger er iorden, etc.

Men om det er penger i det? -Selvsagt.
Hvis ikke så hadde jo ingen drevet med salg av utstyr importert fra eks Kina.Cool
  (trådstarter)
   #4
 321     Oslo     0
Ja, det med lokale håndteringskostnader ser jeg det kan være greit å sjekke litt opp på, spesielt den berømte havnen. Men det kan jo være at mange av disse kostnadene ikke er vesentlig mye større for en stor sending enn for eks. et badekar, og følgelig gjør regnestykket mer attraktivt når man importerer en del.

Av badstue så ser jeg de dyreste påstår at de importerer ovn fra kjente skandinaviske merker, og på spa benyttes det nesten utelukkende Balboa styring fra USA.

Ser MANGE av de store kjedene som selger relativt dyrt i Norge har "noname" produkter fra det kinesiske markedet, som de i beste fall har endret navnet. Det er her altså ikke snakk om kjente merkevarer som Villeroy & Boch, men det kan jo selvsagt være at kineserne kopierer av hverandre også.

Noen av de tilsynelatende store aktørene på Alibaba, viser bilder av store produksjonslokaler, ISO sertifikater m.m. Og flere av de selger kun med minimumsantall, og har en produksjonskapasitet på flere 1000 enheter i året.

Noe risiko er det alltid med import, men det er jo jaggu mye skit å kjøpe i Norge også om man ikke passer på litt. Smile

Hva slags godkjenninger er det her snakk om? CE?


Signatur
HSt
   #5
 36,576     Lillestrøm kommune     0
En må enten kjenne produktet fra før eller være på stedet og inspisere det går ikke an å regulere inn kvalitet fra Kina vha sertifikater o.l
  (trådstarter)
   #6
 321     Oslo     0
Ja, jeg er klar over hva et ISO-sertifikat er. Det eneste jeg ser er at samme produkt (samme spesifikasjoner, samme produktbilder og tidvis også eksakt samme navn) selges i Norge til 2-3 ganger prisen i noen av norges mest kjente nettbutikker.

De norske nettbutikkene nekter heller ikke for at de kjøper direkte fra Kina, og Alibaba er vel den største markedsplassen for sånt.

Med andre ord er det ikke helt sjokkerende å finne igjen produktene om man leter litt.

De norske nettbutikkene (og tidvis produktene det er snakk om) som har gode reviews her til lands, så hvis produktet er det samme, så har man vel en grei referanse for hva man kjøper.

Men hvis fabrikken sender noe helt annet enn produktet de viser/spesifiserer, så kan man få problemer. En skulle jo tro at svindel ville synliggjøres i form av dårlig rating etc. på Alibaba når produsenten har holdt på noen år.

Kunne vært fint å høre fra noen som har praktiske erfaringer med import fra Alibaba. Smile

Signatur
   #7
 3,277     I huset mitt     0
En tidligere kollega syntes at USB-kabler/ladekabler på Clas var for dyre, så han kjøpte 10 og 10 kabler fra Aliexpress/Kina, hvor han ved mottak testa alle og fant normalt 2-3 av hver 10'ende som fungerte noenlunde OK. Resten kasta han.
Jeg lurer på hvor vanskelig kan det være å lage en fungerende USB-kabel og hvorfor fungerte ikke da alle? Dem så jo flott ut på bildene.Wink

Naboen her kjøpte et slik boblebadekar, hvor han oppdaga en transport/produksjonsskade på den ene siden/panelet. Han klagde som han jo har rett til i Norge, og fikk fra den norske nettsjappa et helt nytt kar.Grin
Deler/support fra fabrikk når man er kunde på lave volumer, er kanskje vanskelig.

En 2-3 gangen av kinapris ved salg i Norge er nok ikke unormalt og kanskje også minimum som må til da volum er lavt. Mva alene utgjør jo endel + ev tollsatser om det er noen.
-Blir det stoppet ved import og etterspurt om sertifiseringer/godkjenninger som nevnt tidligere så kan det jo fort koste noe om man har lite antall å fordele det på.

Risko får veies imot fortjeneste.







TSt
   #8
 14,497     0
For en del år siden når en kjøpte batteridrill fra Kina kunne en velge mellom håndviklede eller automat viklede motorer. De automat viklede var dyrest men med jevnest kvalitet. Så det er veldig mange fallgruver, den kan hete det samme med egentlig være et helt annet produkt.

Hvis en får 2-3 av 10 til å virke så er betyr jo det at de 2-3 som virker absolutt kan være farlige og burde aldri vært benyttet. En må ha inspeksjon via klassifiseringsselskap hvis en skal ha tilnærmet noe kontroll på produkter som bruker mye strøm. Denne er det importøren som betaler.