20 618    4    9  

Hjelp! Størknet fugemasse på flisene

 6     5
Har lagt fliser selv, og strevde veldig med fuginga. Hadde en tendens til å dra med meg fugemassen hver gang jeg skulle glatte over flisene. Endte tilsutt opp med å la alt tørke.
Resultatet er fliser med mer enn bare et "slør" av fugemasse. Vasker med syrevask, men det sitter som pokker. Hjelp! Tips til andre ting jeg kan gjøre eller smøre på for å rense. Det er ikke marmorflis eller naturstein, men glasserte fliser som tåler syre.

Hilsen fugeeksperten.

   #2
 2 264     2
Tiden jobber mot dere hvertfall.
For hver dag etter fuging, sitter fugemassen harderere. 5-6 dager etter fuging er det omtrent håpløst å fjerne det. Dagen etter fuging er det mange ganger enklere å fjerne det.
Hva med å legge på sterk syrevask og bruke en grov svamp/skrubb? Det finnes egne skrubber til fliser for å fjerne fugeslør/masse.
   #3
 1     Sogn og Fjordane     0
Tror ikke du trenger noe sterkere syre.
Husk på at jo lengere dette får stå så herder dette mer som tidligere nevnt.
Det vil da bli mindre "fritt" vann i fugemassen for syra å reagere med.
Jeg ville ha prøvd med sitronsyre evt eddikblanding og vridd opp en klut/håndkle å lagt over noen fliser noen timer for å la oveskytende masse bli fuktet godt.
Syra vil da reagere med lime/kalsium i fugemassen og massen vil bli temmelig grøtete.

Faren med dette er at fugene kan bli oppløst også hvis du brer dette over mange fliser..
Sitron / eddiksyre er i allefall det laboratoriet på jobben min bruker for å rengjøre utstyr etter testing av offshore cement, men det må som sagt stå en stund.

Siste utvei er saltsyre, men da må du være forsiktig. Vær sikker på at flisene dine tåler dette. Briller og hansker er minimum.
   #4
 10 486     Akershus     0
Jeg var også litt sent ute. Jeg brukte en slags gryteskrupp. Ikke sånn svamp med en ru side på, men sånn som ser ut som et nøste piggtråd omtrent. Det funka fint her hos oss.

Signatur