2 002    43    13  

Hjelp, dødsbo og oppussingsobjekt!!

 110     0
Har endelig funnet et hus som er veldig interessant, men verken jeg eller samboer har erfaring med oppussing og kjenner heller ikke noen som har særlig erfaring på dette området. Huset er i tillegg et dødsbo og det kan vel medføre skjulte feil? Dette blir eventuelt vår første bolig så er derfor vi er såpass grønn... 

Dersom noen gidder å se gjennom prosjektet kjapt hadde jeg satt uendelig pris på det. Jeg lurer helt enkelt på hva av de tingene som er TG2/TG3 er dyre ting å fikse, samt hva må/bør fikses NÅ? Vi vil bruke resterende penger etter kjøpet på innvendig oppussing og heller ta andre ting etterhvert(dersom mulig). Ønsker ikke å kjøpe et hus hvor alle pengene må gå til drenering, skifte tak osv. Da må vi bo årevis i et hus som ser helt forferdelig ut og da kommer vi ikke til å trives. 

Jeg skjønner at ingen kan gi meg et 100% svar uten å faktisk ha sett på huset, men setter uansett stor pris på all hjelp jeg kan få bare ved at noen ser på prospektet ☺️ De jeg kjenner som jeg har vist det til har ikke vært til stor hjelp dessverre 😅

https://dnbeiendom.no/bolig/Vestfold/Holmestrand/Eidsfoss/Geitekleiva-5/608180134

   #1
 3 622     0
Dødsbo
Kjøper er kjent med at selger ikke har bebodd eiendommen, og derfor har liten kunnskap om eiendommens kvaliteter og eventuelle mangler. Kjøper er oppfordret til å besiktige eiendommen nøye, fortrinnsvis sammen med fagmann.

Tror dette er et bra tips, lei inn noen med peiling til å gi dere noen prisoverslag og tips før dere byr.

Dreneringen forresten billigere enn å pusse opp badet, mens tak koster endel om det skal gjøres fra bunn. Teksten i annonsen er i alle fall såpass tydelig at det skal hardt gjøres å kreve skjulte feil og mangler - ergo dette er noe man kjøper med hodet og ikke hjertet Smile
HSt
   #2
 29 646     Lillestrøm kommune     0
Det står råte ved gesims på tak. Jeg leide inn en takstmann når jeg lurte på noe med et hus, kostet jo noen kroner men fikk en diskusjonspartner.

Det som kan være vanskelig er å vite hvor en starter,  det er jo generelt noe å gjøre de fleste steder på dette huset. Sto det noe om det elektriske ?
   #3
 103     0
Hei!
Vi er igang med oppussing av eldre hus. Vi har holdt på i 3 år, og jeg tipper vi har 7 igjen før vi er ferdig, og begynner å bygge ut. Dette er av økonomiske årsaker; vi har ikke råd til annet enn å gjøre det selv og ta det steg for steg. Nok om det.

Dette huset ser ut til å være for de som enten har penger nok til å få noen til å ta seg av alt som er galt, eller som har tid og lyst til å gjøre det selv. I så fall ville jeg startet med å gjøre de viktigste oppholdsrom så ok som mulig med enkle grep: male tak, vegger, gulv, kjøkkeninnredning osv, men rive så lite som mulig. Deretter bør huset bli tett. Hverken tak eller grunnmur trenger å bli veldig dyrt hvis man gjør det selv, men etter min mening bør det gjøres før man bruker mer penger innvendig.
   #4
 21 547     Akershus     1
Ut fra beskrivelsen kan en anta at veggene er i bindingsverk. Bygget i 47 vil jeg tro at de er uisolerte. Du kan inspisere ytterkledningen etter va 8cm store runde hull, jevnt over hele veggen. I så fall er det blåst inn isolasjon senere.

Se i norgeskart.no. Hele adkomsten gå over naboen. Er avtaler i orden? Det er påfallende at ikke megler omtaler dette, første jeg stusset over da jeg så flyfoto. Hva ellers med vann og avløp, ev over nabo.
Megler nevner heller ikke strømforbruket. Forsøk å spore opp dette.
Kjeller er trolig rå og kald.
Annekset er ikke sikkert det er godkjent.
Vurder trafikken på hovedveien.
Vurder investeringen: kjøpsverdi, oppusingskost, ny salgsverdi: får dere igjen pengene i stedets marked?Signatur
  (trådstarter)
   #5
 110     0
Takk for alle gode innspill! Tror vi avventer og ser om noen legger inn bud før vi drar på visning. Beliggenheten her er jo veldig flott og det er ikke så langt til Oslo. Har opplevd et annet oppussingsobjekt som hadde lignende beliggenhet og det gikk for ca 1 million over takst(taksten var 1,1 million) 🤭 Vi vil gjøre alt selv, men vi har jo 0 erfaring siden dette blir vårt første hus.. Er jo også mye usikkerhet mtp at det er dødsbo og det synes jeg er skummelt. Plutselig sitter vi der med skjegget i postkassen fordi der er ingen «selger man kan holde ansvarlig.
   #6
 1 509     1
Fint utsikt.
Er det asbest på taket? Som forøvrig ser veldig dårlig ut. Asbest, minst 100 000 bare for å fjerne, om gjort av proffe, antakelig mye mere.
Alt på innsiden, selv om det ser litt div. ut er bare kosmetisk, og jeg hadde ikke bekymret meg så mye for det.
Men taket, taket rundt pipe, virker som taket er litt skeiv, noen av veggene virker litt dårlige, bør sjekke på loftet for råte, rundt pipen for vannskader, evt skader i bærende konstruksjoner, vannskader overalt (det trenger ikke være det, men må sjekkes nøye).
Sikkert kald som kjeller hele huset, går mye strøm.
Er bærende konstruksjoner i orden, ikke råte, i hvertfall ikke noe som ikke er lett å gjøre noe med, og en har uendelig med energi, ikke har ti tommeltotter, så det kan være grei sted.
Jeg flyttet i tankene drøye 40 år tilbake når jeg så bildene, huset vårt var noe tilsvarende, men her var det grunnleggende på plass, solid, og ikke noe åpenbare vannskader. Vi har bodd her 43 år, og er fortsatt ikke ferdige, og det er på tide å begynne på nytt Ermm
Men, der bør en ha med seg noen som kan dette, og en som er veldig ærlig, kan også være lettere katastrofe.
Sjekk også kommuneplanene, og veiplanene.
   #7
 987     1
asbest kan man vel fjerne og levere gratis som privatperson,synes heller at taket ser ut som vanlig betongtakstein jeg

   #8
 1 509     1
Er det vanlig takstein er det vel bare dårlig tak.
Du har rett at det er lov å fjerne asbest selv, en bør bare kle på seg og ha riktig filter i ansiktsmaske og alt det der, men det er nok en drittjobb, eternitten må jo pakkes i plast som tapes før den leveres. Og taket er ganske bratt.
Du har nok rett i at det er takstein, for det burde ha blitt nevnt i prospektet.
   #9
 1 333     Bergen     1
Står nå betongstein i beskrivelsen, både opprinnelig og for tilbygg.

Pris avgjør alt her. Prosjektet virker greit nok, men der må nok medregnes total rehabilitering. Går selvfølgelig an å ta dette i bolker, men ville sagt at minimum er utvendig tak, kledning, vinduer og dører og selvfølgelig isolering. Skal dere gjøre det selv så få i det minste med en fagmann som kan instruere og/eller ev byggelede prosjektet. Vurder å sette bort fx vindu- og dørmontasje, samt takbeslag som pipe, ventilasjon, renner og nedløp. Det innvendige kan dere ta over langs, men legg gjerne inn kjøkken og bad i byggelånet. Lekter dere ut innvendig kan alt det elektriske føres der.
Signatur
   #10
 21 547     Akershus     1
«Vi vil gjøre alt selv, men vi har jo 0 erfaring siden dette blir vårt første hus..

Jeg og kona bygde alt nytt og gjorde det aller meste selv - for første gang. Bakgrunn var «sløyden og håndarbeiden . Mye som lar seg gjøre om en går på, leser og diskuterer, men som usikker nybegynner tar det tid.
Signatur