39 398    25    13  

Hva er galt med tak-ess/ takplater?

 369     1
Skal legge nye himling i deler av huset, og sliter med valgets kvaler om jeg skal legge takpanel, takplater  (folierte eller malte), eller gips.

Har en oppfatning om at alle liker gips og takpanel, mens plater er noe mange synes er stygt... er det sånn? Er det rett og slett umoderne? Billig?
I resten av huset er det  takess fra slutten av 80 tallet, og er enig i at de ikke er særlig å se på (bl.a. et rart mønster i folien), men tenker at nye plater er penere, eller er det "same shit"?

   #1
 22     BERGEN     0
Dette må jo bli en smak sans. (noen liker moren , noen liker datteren). du bør gå i deg selv og se hva du liker uavhengig om det er moderne eller ikke.
Ebe
   #3
 4 452     Vestlandet     1
Har tak-ess i nyoppussa rom og panel med børstefinish på loftet med skråtak. Hver til sitt bruk og smak.

Gips orker jeg ikke pga tiden det tar å sette opp, pluss pussing og sparkling. Wink
Signatur
   #4
 739     0
Har akkurat lagt tak-ess i hele stue/kjøkkenområdet. Hadde jeg kun hatt taket å konsentrere meg om hadde jeg kanskje valgt gips, men synes det blir for tungt og tidkrevende når taket bare er en liten del av hele jobben. (Om du skal gjøre det selv)

Gips blir kanskje ørlitt billigere om du gjør alt selv, men fy for en jobb.

Jeg går uansett ikke å ser opp i taket hele dagen. Hva som er inn/populært skifter jo fra år til år, men et slett gipstak er vel tidløst uansett.
   #5
 1 266     Aust-Agder     1
Se litt hva som passer til huset også. Jeg f.eks. angrer litt på at jeg pusset opp med smartpanel i taket på et barnerom, fordi resten av huset stort sett har naturlig treverk i taket. De andre takene er malt, så fargen er lik, men det nye taket ser rett og slett dødt ut i forhold.
Signatur
   #7
 10 486     Akershus     0
Jeg har ikke noen store fordommer mot tak-ess, men bytter det ut med panel etter hvert som rommene pusses opp. Rett og slett fordi jeg syns panel er finere.

Gips ville vært helt utelukket her, pga. jobben med å få det opp.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 369     3
Tror vi heller mer og mer til nye tak-ess plater, både med tanke på at de virker enkle å sette opp og også at de ved behov engang i fremtiden kan overmales (Også folierte ifølge produsenten).  Gips tak er penest synes jeg, fulgt av malt panel, men vi kan også  leve med tak-ess platemønsteret i taket ...

Et annet moment er at vi planlegger panel på veggen, og tenker det kan bli litt "panel overload"  med panel på både tak og vegger i relativt små rom Shocked
HSt
   #9
 29 721     Lillestrøm kommune     1
Glem overmaling av foliert utgave det blir aldri pent.  Ellers må du passe på taklister i allefall på den folierte utgaven, ser at i hus fra '87 så har bevegelse og god klem på taklister medført at folien er blitt krøllet sammen mot taklisten noen få steder. (Her tror jeg de ofte spesifiserer skygge taklist, ikke nødvendigvis de letteste taklistene å få godt klemt opp til taket).