17 100    7    9  

Hvordan finne tomt/grunneier?

 12     3
Hei!

Hvordan finner man egentlig tomter det er mulig å kjøpe? På Finn er det nesten ingenting. Vi kunne tenke oss tomt som allerede ligger i etablert nabolag. Hvordan går man frem for å kontakte grunneier hvis man "spotter" en interessant tomt? Og hvordan finner man ut hvem som er grunneier?

   #1
 729     Drøbak     1
seeiendom.no
Signatur
   #2
 124     0
Jeg var ute etter en tomt på ett eldre byggefelt. Ringte kommunen, men dama der ville ikke si hvem som eide den. De kunne sende en forespørsel for meg til eier. Ringte en megler jeg kjenner og fikk navnet med en gang. Han mente informasjon om eiere av tomter var offentlig informasjon. Ring kartverket og hør.
   #3
 21 547     Akershus     1
Dersom du har g/b-nr kan du enten slå opp i seeiendom.no eller ringe tinglysningen. Dersom eierskap er tinglyst, vil kartverket oppgi dette. Dersom teigen ikke er tinglyst, så er kommunen (og eieren) de eneste som vet det. Kommunen er matrikkelfører og tildeler g/b-nr. Det er forunderlig at ikke matrikkelfører er pliktig til å oppgi eier. For alle tinglyste eiendommer er jo dette åpent.

Dersom dette feiler, kan en forsøke å finne g/b over og under og se hvorfra disse er skilt ut. Da finner en kanskje eier via hovedbølet.
Signatur
   #4
 10     Brumunddal     1
Via Se Eiendom kan du finne eier og alt som ellers står i grunnboka om eiendommen.

- Gå inn på http://www.seeiendom.no/
- Skriv inn adresse i søkefeltet.
- På kartet du får opp kan du klikke på enhver eiendom.
- I boken som nå poppet opp kan du trykke på "Vis mer om eiendommen"
- Ca midt i vinduet som nå popper opp står det "Grunnboksinformasjon", bak den står det "Vis", trykk på Vis.
- Nå åpner ett nytt vindu der du må logge deg på.
- Logg deg på, og du er inne på grunnboka til eiendommen.

PS! For hver gang du er pålogget kan du sjekke 10 eiendommer.


Lykke til.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 12     0
Tusen takk for hjelpen!

Er det innafor å ringe privatpersoner for å høre om de vil selge tomten sin? Eller hvordan gjør man det?
   #6
 10     Brumunddal     2
Ja, jeg mener det er helt innafor.

Jeg har faktisk gjort det selv i ett par anledninger, men fikk pent avslag begge ganger. Jeg tok det litt pent fra starten, forklarte at jeg var i markedet for en tomt, og at jeg hadde sett deres tomt som sto ubebygd.
Vel, det gikk ikke så bra for meg, men samtalen ble ikke tatt ille opp. Ene eieren tilbød seg til og med å være på utkikk etter tomter hvis de kom for salg.

Så, jeg mener det er bare å hoppe i det, den som intet vover intet vinner.....
Signatur
   #7
 2 044     1
Det høres ikke frekt ut, i mine ører i allefall. Tror det kan være lurt å ikke buse på, som for eksempel å by en gitt sum ved første kontakt. Samtalen vil komme som et lyn fra klar himmelen for eier, og han må få god tid til å tenke over saken, snakke med familie og naboer, undersøke tomtepriser og lignende. Er eierne eldre folk, ikke ring dem i middagslur-tida...