31 502    10    20  

Hvordan fjerne overfødig flislim på matte fliser?

 119     Skedsmo     6
hjelp, flisleggeren har gjort en dårlig jobb ved rengjøring av flisene etter fuging! det ligger synlig fugemasse på flisene! hva kan dette fjernes med?

gulvet er 25kvm.. så det er snakk om en del..
Hvordan fjerne overfødig flislim på matte fliser? - flis2.jpg - snurresprett
Hvordan fjerne overfødig flislim på matte fliser? - flis1.JPG - snurresprett
Hvordan fjerne overfødig flislim på matte fliser? - flis3.jpg - snurresprett
Signatur

   #1
 105     Sørum     1
Klinkerrens funker. Du får kjøpt det i byggevarehandelen. Klinkerrens er vel egentlig bare en form for syre, så om du har en annen type syre liggende bør vel det også kunne funke. Uansett hva du bruker bør du først gjøre en test på et sted som ikke er så synlig.
   #2
 2 265     2
Hvis de flisene er matte eller ru, og flislimet har ligget der i 2 uker, har du en #¤%¤#% jobb foran deg. Tar du det dagen etter at det ble lagt, går det enkelt.

Hadde uansett bedt flislegger fikse det.
  (trådstarter)
   #3
 119     Skedsmo     2
de er ikke ru, men relativt matt overflate fordet. jeg lurer på om jeg går for en skuremaskin, vann og ikke alt for hard pad.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 119     Skedsmo     1
fikk tak i en bekjent i går som hadde skuremaskin og peiling på stein og flisegulv:)

han helte på grovrent og kjørte på med skuremaskin, etter 30 in var det strøkent  Cool Cool Cool
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 119     Skedsmo     2
ja der så jeg for meg mye argelse og dritt... men en proff med skuremaskin fikset den lett.. kan trygt annbefale slikt
Signatur
   #7
 3 412     Akershus     2
Angående synlig flislim (eller fugemasse?) på flisene etter at flisefyren har stukket:  Flisefyren min sa at det er vanlig at kunden vasker etter fuging, og så stakk han.  Det så ikke noe fint ut på badet da han dro.  Så jeg ventet så lenge han sa jeg skulle vente, og så vasket jeg.  Jeg fant ut at det funket bra med en tørr fille.  Jeg hadde fått ham til å legge blanke fliser.  Det var kjempegøy å tørke over!  Flisene så veldig skitne ut med rester av fugemasse over.  I løpet av kort tid med tørking skinte alt blankt og fint! 

Vasker du for tidlig så vasker du ut fugene.  Venter du for lenge så herder fugemassen og det blir vanskelig å få det vekk.  Venter du passe lenge så blir det knallbra!  Smile
Signatur

   #8
 123     1
Et lite tips er at de skurepad'ene som sitter på vanlige kjøkkesvamper kan lett rives av...Og festes til borrelåsen på Fein-saga! Sett på lav hastighet, eller så kaster du evt. såpevann til alle kanter. Så får du vurdere om du er tøff nok til å bryte ut eksentersliperen ved store flater.
Signatur
   #9
 1 369     Bergen     2
Fikk selv litt fugeslør selv på våre skiferfliser lagt i gang.

Her er det bare en ting som hjelper. Syre.

Istedet for å kjøpe overpriset produkter, bruker du enkelt  og greitt Eddik. Det inneholder syre.

Bland en sterk blanding i varmt vann, og bruke en fiberklut eller svamp, vri- opp og rengjør gulvet. På vanskelige plasser, gjentar du prosessen.

Jeg tok over 30m² selv på under en time. Vask så tilslutt med ren klut og bare lunket vann. Gjenta noen ganger med vannvask.

Ellers vet jeg Adda (megaflis) har et produkt som fjerner fugeslør (husker ikke helt navnet), men det koster over 200,- for en liten flaske. Eddik er billigere.