4 370    71    7  

klassisk enebolig anno 1973

 660     Stavanger     0
Hei folkens.

Litt kort om meg, mann på 30 med samboer og et barn på 8 mnd i skrivende stund. Bosatt i Stavanger. Etter å ha bodd hjemme fra i 14 år og alltid i leilighet var det endelig dags for boligskifte... Men denne gang skulle vi gå fra leilighet til enebolig slik at arvingen skal få samme vilkår i oppveksten som både jeg og samboer hadde. Det kravet var ABSOLUTT!

Tidene er som kjent ikke helt smøremykt på denne siden av landet men dog, en fordel for oss denne gang.. Pris på enebolig har sunket betraktelig de siste få årene. Fra toppen i 2013/14 har det gått rett i kjelleren. Selv om vi kjøpte leilighet i et godt marked i 2013 og solgte den nå føler vi at vi hentet det inn på enebolig. Her skal vi bo på ubestemt tid, gjerne til arvingen flytter ut og vell så det. JIPPI!

Endelig var det vår tur til og kjøpe enebolig midt i Stavanger, overtagelse på nyåret når det ellers har vært så langt unna på to vanlige lønninger. Kunne brukt de 15% i innskudd banken MÅ ha kunne vi renovert hele 1.etg før vi flyttet inn men den gang ei. Vi har jaggu kjøpt oss arbeid men med litt overflatebehandling kan vi flytte inn, ta de "billige rommene" og resten etter vært. Det vil ta tid, masse tid og masse penger de neste årene før boligen er "ship shape" Boligen har grunnflate på 95KVM som er kjeller men garasjen er satt opp som et "tilbygg" fra byggeår så 1.etg er da 119KVM

Underveis skal jeg oppdatere, vise, spørre og grave så mye jeg kan klare her på BB.

Til slutt, ei arbeidsliste i årene som kommer.

- Drenere, bytte vannstikk og kloakk, senke golv og gjøre kjeller beboelig
- Ny kledning, vinduer og etter isolering i vegg og på loft
- Bygge om garasjen og omregulere til soverom
- Komplett renovering av 1.etg inkl el og rør
- Tak? (fremdeles tett og fremdeles i god stand)
- Bygge frittstående garasje
- Vinterhage til na morklassisk enebolig anno 1973 - 98_670933294.jpg - Amatør

Veldig generelt men det gjør ikke lista like lang og vond Smile

Detta blir spennende!


Signatur

   #1
 107     Trondheim     0
Egen enebolig er spennende ja, husk bare at ting tar litt ekstra tid, når en har småttiser😎 Ta deg tid også. Lykke til fremover , husk bilder underveis.
  (trådstarter)
   #2
 660     Stavanger     0
Takk for respons Smile

Det vil bli maaaaasse bilder i tiden som kommer, sikkert i årene fremover.. Det som jeg syntes er litt dumt er at banken konsekvent skal ha 15% innskudd, selv om vi har kjøpt 350.000 under takst og har betalingsevne langt over lånegrad så det betyr jo 622.500 mindre og pusse opp for sånn egentlig i et gammelt hus.. En oppussing med den summen hadde gitt oss en verdi økning på det dobbelte. Det er jeg overbevist om.

De tørre rommene kommer ikke til og koste nevneverdig med penger men kjøkken og bad krever jo sitt. vi vet ikke helt hva vi vil gyve på med først. lommeboka sier kjøkken, lysten sier bad. Vi skal forøvrig på i boligen når vi pusser opp, liten familie på tre.

Neste år skal hele huset dreneres og jeg håper og få pigget opp kjeller slik at jeg får lagt ned isolasjon og dampsperre med tørre vegger men det er et eget kapittel.. Neste år.... Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 660     Stavanger     0
God kveld.

Vi overtar huset 04.01, førstkommende onsdag. Dessverre gikk ikke banken med på mindre innskudd en 15% så det betyr med dokumentavgift forsvinner 740.000kr inn i boligen. Det betyr at det ikke er all verden med penger til og begynne oppussing med så når vi overtar huset skal vi ta et sveip i boligen å se hva vi velger først. Det står mest sannsynligvis mellom nytt kjøkken og flater i tørre rom eller kun bad denne halvdelen av året.

Kjelleren med pigging, drenering og alt anna som hører med kommer langt bak på lista foreløpig så først skal 1.etg (bo areal) opp og gå. Smile
Signatur
   #4
 452     Skien     0
Gratulerer med nytt hus!
Men litt nysgjerrig på prisen av dette huset jeg, hehe... Kosta det 4,1?
  (trådstarter)
   #5
 660     Stavanger     0
Hei og takk for titten. Det gjorde det, Stavanger har som kjent de siste årene hatt et voldsomt kjør både til det positive og nå negative de siste årene.

Så 4.1 i dette området med så stor tomt er en god pris hvis du syntes den var noe høy Wink Like boliger som har en oppgradert standard har en prisantydning på mellom 6-7 mil så jeg håper at alle den jobben vi skal legge i huset vil gi oss en større økonomisk frihet siden.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 660     Stavanger     0
Lenge siden nå. Skal få holdt posten oppdatert fremover. Gøy og se tilbake på når ting er ferdig..

Siden sist jeg postet har det skjedd litt, siden jeg går hjemme med guttungen på 14mnd har jeg kun tid til og gjøre ting på kveldstid og i helgene når samboer er hjemme. Så sant hu ikke har planlagt noe annet. Vi har funnet ut av at vi pynter på gammalt med litt nytt gulv her å der samt male, male og atter male. Planen er at hele huset skal total rehabiliters om 5 år når vi selger en leilighet vi leier ut så alt som blir gjort nå skal bort da så vi prøver og gjøre mest mulig for minst mulig slik at vi tar boligen inn i dette århundre.

Ferdig med stue, gang ( revet vindfang) gjesterom og rommet te guttungen. Nå begynner jeg på kjøkkenet. Det har jeg gledet meg til da jeg tilbringer en del tid der.

Har ikke postet noe bilder av jobben med nevnte rom da det er begrenset hvor interessant det er og se male bilder. Men jeg skal legge ut noen før og etter bilder.

Men, i kveld fikk jeg rever all den gamle tapeten, 4 forskjellige var det. Den eldste slapp greit i pappen på gipsen så nå er det straks klart for tapet. Regner med det blir vanlig overmalbar slett tapet. Nå er det kveld. Kommer med bilder i morgen.

Signatur
   #7
 2 261     Vestlandet     0
Skal følja med på tråden framover.

Me har eit ganske likt utgangspunkt, og mykje same planar, som me skal starta med på vestlandet neste mnd.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 660     Stavanger     0
Hei Komlo og takk for titten. Så kjekt!

Vi skal altså ta kjøkkenet på budsjett. Skrogene er i fra 1973 fra Sigdal. De har endret mål på skapene siden den gang så det er desverre ikke bolt off, bolt on. Derfor blir det IKEA fronter som må tilpasses underveis. De har også byttet kjøkken modell i nyere tid så det betyr at jeg må drille nye fester i skroga til IKEA sine skap. Dørene dem selger skal nå festes horisontalt på èn rekke, og ikke på to som tidligere litt vanskelig forklart.

MEN, det går nå godt bare litt mer arbeid men prisen forblir lav.
Budsjettet er satt til 10.000kr. Da skal:

- Taket repareres og males
- Veggene males
- Ny taklampe og lys under skap
- vindu males og fikses
- Lister på gulv og rundt døren som leder ut i stuen.
- Nye fronter, dekklister, sokkel o.l.
- Ny benkeplate med vask og blandebatteri
- Ny komfyr og oppvaskmaskin (brukt)

Sånn ser kjøkkenet ut og i går rev jeg tapeten og skal opp med ny overmalbar tapet for å få slette vegger.

klassisk enebolig anno 1973 - 98_1038583275.jpg - Amatør
klassisk enebolig anno 1973 - 98_336171882.jpg - Amatør
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 660     Stavanger     0
Og etter litt "herjing" ser det slikt ut..
klassisk enebolig anno 1973 - Snapchat-1255344350.jpg - Amatør
klassisk enebolig anno 1973 - Snapchat-1384407111.jpg - Amatør
klassisk enebolig anno 1973 - Snapchat-2142893041.jpg - Amatør
Signatur
   #10
 832     Østfold     0
Ikeafronter på Sigdal fra '73 ?

Nå ble jeg skikkelig interessert, fortell gjerne mere om hvordan det kan gjøres ( før du kjøper nye fronter) Smile
Signatur