TSt
   #21
 4 511     0
Jeg mener det aldri vil bli bra hvis en legger opp til å til å kappe fronter. Dvs dagens Ikea fronter kan kun benyttes til nyere høye stammer med lav sokkel.

Det som imidlertid er høyst mulig er å benytte dagens skufffronter på nye Ikea skuffer. Frontene kan males eller lakeres. Det er heller ikke så stor jobb å lage 50cm bred skuff. Start med en 60 cm. Sag ned bredden på bunn, husk spor under. bakenden på skuffen som er en stål del kuttes to steder ved at en fjerner 10 cm på midten. Det er vinkel på profilen så en plasserer en passende glattkant på bakside og skrur med korte treskruer igennom stålplaten sik at den blir stabil. Hvit elektrotape over splitten og ingen ser noen gang at de er justert. Fronten har du jo fra før i riktig bredde. Disse må påforhånd skjæres av dagens skuffer. Hullene på baksiden av disse må lages. Kjøp en skuffefront av billigste type slik at du har mal for hullene.

Jeg har benyttet dette på oppgradering av brukt kjøkken og er veldig fornøyd. Her har jeg enda ikke gjort noe annet enn å montert frontene. Har en bare skapdører kan denne festes på nederste skuff og benytte Ikea innerskuffer over. Håndtaket må trolig flyttes men hvis en skal oppgradere overflate er det ikke noe problem.

  (trådstarter)
   #22
 648     Stavanger     0
Takk for tips og forklaring TSt. Er enig at det er jo ikke en løsning en ønsker og gjøre i et nytt hus, på et nytt kjøkken men men det har jeg heller ikke Smile Så sant jeg ikke skal bytte skrog også har jeg intet valg.

Jeg har trua, men er spent på slutt resultatet. Blir artig og sette i gang med akkurat det ligger litt frem i tid. Maling og fiksing av tak først, Tapetsering og maling av vegg så blir jeg nok og ta frontene til slutt så jeg slipper og grise dem til.
Signatur
TSt
   #23
 4 511     0
De ser jo ikke så gale ut de frontene du har, derfor mener jeg at du kommer til å få et mye bedre resultat med å male eller lakkere de eksisterende frontene. Så tilpasser du nye skuffer som beskrevet over. Da trenger du ikke ta alle med en gang heller men de du bruker mest / evt de som er ødelagt i dag. Da kan du velge om du kjøper nye håndtak / knotter ved at dagens hull sparkles før de males.
  (trådstarter)
   #24
 648     Stavanger     0
Vell, det er ferdig diskutert her hjemme og tanken er god, vi tenkte den vi også men syntes profilerte fronter av denne karakter hører hjemme på åttitallet. Resultatet blir absolutt spennende og se når jeg blir ferdig. Er spent selv på hvor bra det blir når det bli en del kapping på skuffe frontene. Mindre bekymret for skapene, der er jeg ganske sikker på at jeg vil bli fornøyd. Gjenstår å se Smile

Signatur
   #25
 831     Østfold     1
Men hvis vi snakker om budsjett så k a n det være billigere å male de gamle frontene og heller bytte kjærring, istedenfor frontene..... Angel
Signatur
  (trådstarter)
   #26
 648     Stavanger     0
Men hvis vi snakker om budsjett så k a n det være billigere å male de gamle frontene og heller bytte kjærring, istedenfor frontene..... Angel


Det har du rett i, hadde nok vært billigere. Budsjettet er 10.000kr, hvis kjøkkenet ryker om 5 år syntes jeg det er en liten sum og betale for et greit resultat og ei fornøyd kjerring. Etter å ha malt snart alle rommene i hele huset spyr jeg av tanken på og male alle de profilerte skapene. Maling koster også penger, nå har jeg ikke regnet på det men differansen mellom nye skap til 260kr stk vs 2 strøk med maling så betaler jeg heller det ekstra. For ikke å snakke om at alt det andre som hører med som skal tas uansett, tak, vegger, benkeplate, fliser osv.

I dag fikk jeg prøvemontert en front og har konkludert med følgende. De "gamle" hengslene til IKEA som de nå kun har for integrert kjøleskap passer ikke med de gamle hengslene mine. De passer i skroget men de har for kort avstand til front ift de gamle. Det har derimot ikke blum sine hengsler fra clas ohlson, de passet så da får jeg den siste hengslen på plass som er i fronten. På gulv skrog blir det bare de to som er fra før av så der trenger jeg ingen ekstra hengsler. Ikke er jeg interessert i og kjøpe nye henglser til alle skapene da det vil koste meg over 800 kr av budsjettet.

For å få på plass den nye fronten med 3 hengsler måtte jeg sage av den øverste planken på skroget og korte den inn med 3 cm i høyden. Da fikk jeg på plass siste hengsel og fronten sitter som den skal. Men jeg trenger fremdeles noe av IKEA for å få på plass frontene. De nye hengslene til IKEA har en låse mekanisme som gjør at den låser seg til fronten. Dette benytter ikke jeg meg av og siden de har forbort hull i tillegg trenger jeg denne plast dingsen og skruen du ser slik at jeg får festet fronten til de gamle hengslene.

Jeg har vært mer en èn tur på IKEA i fortiden og hentet dilldall av skruer og duppeditter på servicetorget så jeg regner med at jeg kan kjøpe med meg 40stk av hver. Regner med det vil koste meg noen hundrelapper men det får jeg se. Jeg slår meg til ro med at jeg har funnet ut av hvordan frontene greiest festes til gamle skrog og da er det bare å få malt tak, tapetsere veggen så kan jeg fortsette med frontene.
klassisk enebolig anno 1973 - DSC_0035.JPG - Amatør
Signatur
  (trådstarter)
   #27
 648     Stavanger     0
Får bare lastet opp et og et bilde så her er neste.
klassisk enebolig anno 1973 - DSC_0037.JPG - Amatør
Signatur

  (trådstarter)
   #30
 648     Stavanger     0
Hei. Lenge siden sist oppdatering men det har vært ferie i maaaange uker, barnehage innkjøring og nå er det vannkopper i hus.. Så har gått treeegt!

Siden sist jeg skrev har jeg fått fikset og malt taket, pusset og sparklet vegger samt et strøk maling og montert alle frontene på veggskap. Pipa er også pusset of malt. Jeg prøvemontere også en front til underskap og det ble bra. Måtte lage nytt hull til hengsel men snittet i bunn er ikke synlig. Dykksaga på skinna kapper uten sår og snor beint. Skal få tatt noen bilder når vannkoppene slipper tak Smile
Signatur